10 naudingų faktų apie automobilių nuomą

Šiandien išsinuomoti galima praktiškai viską – nuo suknelės iki karietos, ir kiekviena mergina gali virsti Pelene, o vaikinas – princu. Vis daugiau žmonių ryžtasi išbandyti ir trumpalaikę ar ilgalaikę automobilių nuomą. Bet kuriuo atveju, tai vienas iš būdų gyvenimui ir kasdienybei palengvinti. Automobilių nuomos paslauga pastaraisiais metais pasiekė tikras aukštumas – jei prieš dešimtmetį buvo populiaru nuomotis limuzinus ar prabangius automobilius, tai šiandien jau nieko nebenustebins žmonės, kurie automobilius nuomojasi norėdami paprasčiausiai nuvažiuoti į darbą ar grįžti namo tokiu metu, kai nebekursuoja viešasis transportas. Taigi autonuomos verslas užima aukštas pozicijas. Tačiau ką reikėtų žinoti tiems, kurie ketina išsinuomoti automobilį, kurie nori sutaupyti laiko bei priimti tinkamiausią sprendimą?

  1. Kalbant apie trumpalaikę nuomą, automobilius galima nuomotis dviem tarifais – valandiniu bei paros. Tuo tarpu ilgalaikė automobilių nuoma skaičiuojama ne paromis, bet mėnesiais. Bet kurio atveju, taisyklė paprasta – kuo ilgesniam laikui automobilį ketinate nuomotis, tuo didesnių nuolaidų galite tikėtis.
  2. Automobiliai dažniausiai nuomojami vairuotojams, kurie turi bent 2 metų vairavimo stažą, t. y. vairuotojo pažymėjimas yra pakeistas iš laikinojo į nuolatinį.
  3. Jei automobilio nereikia skubiai, internete galite pasidairyti įvairių akcijų. Tokiu atveju reikiamą transporto priemonę išsinuomosite pigiau.
  4. Negailėkite laiko paieškoms, ypač jei renkatės ilgalaikę, dar kitaip vadinamą veiklos nuomą. Kuo ilgiau rinksitės, tuo palankesnį ir geresnį variantą pavyks surasti.
  5. Numatykite, kiek asmenų vairuos nuomojamą automobilį. Tokiu atveju nuomojančios kompanijos gali pakoreguoti sutartį, pareikalauti pateikti visų ketinančių vairuoti asmenų asmens dokumentus, vairuotojo pažymėjimus ir kt.
  6. Atkreipkite dėmesį, ar su nuomojamu automobiliu bus galima važinėti tik Lietuvoje, ar galėsite kirsti šalies sieną. Jei ketinate važiuoti į užsienį, apie tai reikia įspėti nuomos bendrovės darbuotojus ir atitinkamai pakoreguoti sutartį.
  7. Būtinai perskaitykite sutartį ir nuspręskite, ar visos sąlygos jums priimtinos. Svarbu numatyti, ar turėtumėte atsakyti, jei mašina, pavyzdžiui, būtų apvogta ar patektumėte į avariją.
  8. Kompanijos, kurios užsiima automobilių nuoma, gali patikrinti, ar asmuo, ketinantis išsinuomoti automobilį, neserga psichikos ligomis ir ar neturi teistumo.
  9. Jei transporto priemonės nespėsite grąžinti sutartu laiku, paskambinkite ir apie tai informuokite įmonės darbuotoją – atrodysite patikimas ir atsakingas klientas, tai gali turėti įtakos įsigyjant kitas paslaugas.
  10. Jei patys nevairuojate ar automobilio reikia, pavyzdžiui, vestuvėms, prisiminkite, kad galima išsinuomoti automobilį su vairuotoju. Tiesa, paslauga kainuos kur kas brangiau nei automobilio nuoma be vairuotojo paslaugų.

Prisiminkite, kad Lietuvoje išsinuomoti automobilį kur kas paprasčiau nei užsienyje. Užsienyje dėl įvairesnio kontingento dažniau taikoma užstato sistema, nuomojančios kompanijos gali paprašyti nurodyti maršrutą, kuriuo ketinate keliauti ir pan., ką jau kalbėti apie kalbos barjerą, kuris taip pat dažnai abiem pusėms trukdo susikalbėti.

yra Kita
Mitai apie dantų priežiūrą ir higieną