7 atgalinių nuorodų šaltiniai. SEO patarimai.

Nuo ko pradėti?


Atliekant SEO paslaugas internetinei svetainei pradėkite nuo turinio analizės. Skamba banaliai, tačiau turinys yra ir išliks svarbiausias veiksnys, lemiantis jūsų projekto sėkmę „Google“ paieškos sistemoje. Turinys, tai ne tik tekstas, tai ir fotografijos ar produktai. Į turinio apibrėžimą įeina visa svetainėje esanti informacija. Siekiant aukščiausių pozicijų, būtina užtikrinti, kad svetainės turinys yra įdomus, naudingas ir lankytojai teigiamai jį vertina. Geriausias įrankis parodantis koks jūsų turinys - „Google Analytics“. Vidutinis svetainėje praleidžiamas laikas ir atmetimo rodiklis (angl. bounce rate) parametrai, kurie rodo turinio kokybė. Prieš pradėdami kurti atgalinių nuorodų tinklelį, įvertinkite svetainės turinio kokybę pagal minėtus parametrus. Jeigu reikia atnaujinkite tekstus. Pakeiskite fotografijas. Tik sutvarkius svetainę, keliaukite atlikti išorinio SEO.


1. Specializuotos svetainės.


Vienas geriausių atgalinių nuorodų šaltinių. Kiekvienoje srityje egzistuoja puslapiai, kuriuose pateikiama tam tikros tematikos informacija. Atliekamos SEO paslaugos duos ypač didelę naudą, jeigu turėsite atgalinių nuorodų iš tokių svetainių. Kaip atrodo specializuotos svetainės? Statybų sektoriuje: musunamai.lt, supernamai.lt, statybosjums.lt ir t.t. Jeigu optimizuojate statybos paslaugų kompanijos puslapį, tuomet nėra nieko geriau, kuomet gaunate atgalines nuorodas iš minėtų specializuotų portalų.


2. Naujienų svetainės.


Didelis lankomumas ir aukšto autoriteto domenai vienija naujienų puslapius. Užsisakykite straipsnį apie savo paslaugas, prekes ir vienu kartu pasieksite didelę auditoriją, bei gausite kokybišką atgalinę nuorodą. Lietuvoje populiariausi naujienų puslapiai: delfi.lt, 15min.lt, vz.lt, alfa.lt ir t.t.


3. Socialiniai tinklai.


Šiandien turime ypač didelę socialinių tinklų įvairovę. Daugelis žino tik populiariausius socialinius tinklus. „Facebook“, „Twitter“ ar „Instagram“, tačiau egzsituoja ir specializuoti socialiniai tinklai verslui: „LinkedIn“, „AngelList“, „XING“ ar „Ryze“. Kiekvienas socialinis tinklas gali būti naudojamas kaip atgalinės nuorodos šaltinis, bei verslo populiarinimo įrankis.


4. Tinklaraščio rašymas.


Turite el.parduotuvę ar paslaugų svetainę? Tuomet būtinai išnaudokite tinklaraščio rašymą, kaip atgalinių nuorodų rinkimo įrankį. Kokybiškai kuriamas tinklaraštis, tai galimybė didinti kompanijos, produktų ar paslaugų žinomumą. Pagrindiniai kriterijai, kuriais turite vadovautis rašydami blog'ą: reguliarumas ir kokybiškas turinys. Sėkmingas tinklaraštis, tas kuris yra rašomas. Dažnai įmonės su dideliu užsidegimu pradeda rašyti straipsnius, tačiau po kurio laiko ši energija dingsta. Kodėl? Negaunama apčiuopiama nauda. Prieš rašydami tinklaraštį turite suprasti kodėl jį rašysite ir ko iš jo tikitės. Nusistatykite straipsnių rašymo datas ir griežtai jų laikykitės. Nėra nieko blogiau, kuomet pradėti darbai yra apleidžiami ir miršta net nepradėję duoti grąžą. Nusprendę rašyti susidarykite įdomių temų sąrašą, taip taupysite laiką ir visuomet žinosite apie ką rašyti. Egzistuoja daug tinklaraščių rašymo platformų, populiariausios: „Blogas.lt“, „Medium.com“, „LiveJournal.com“ ir „Wordpress.com“.


5. Skelbimų svetainės.

Lietuvoje egzistuoja daug skelbimų svetainių, tačiau tik nedidelis jų kiekis yra naudingas kuriant atgalinių nuorodų tinklelį. Skelbimų svetaines galima suskirstyti į bendrų skelbimų ir verslo skelbimų svetaines. Populiariausios bendrų skelbimų svetainės: skelbiu.lt, alio.lt, skelbimai.lt. Ieškant atgalinių nuorodų šaltinių naudinga sukurti skelbimus verslo skelbimų svetainėse. Gaunate atgalinę nuorodą ir reklamą verslo pasaulio auditorijoje. Naudingiausios verslo skelbimų svetainės: „Verslopaieškos.lt“, „Versloidejos.lt“, „Versloskelbimai.lt“.


6. Įmonių katalogai.


Kiekvienos įmonės informacija galima rasti populiariausiose verslo kataloguose, tačiau tik nedidelė dalis įmonių pasirūpina savo pateikimų. Daugelis katalogų siūlo nemokamai pateikti įmonės aprašymą, fotografijas ar net tinklapio adresą. Kurdami atgalines nuorodas būtinai naudokite įmonių katalogus, kaip atgalinių nuorodų šaltinius. Naudingiausi verslo katalogai: „Rekvizitai.lt“, „Spec.lt“, „Info.lt“ ir „VisaLietuva.lt“


7. SEO straipsnių talpinimas SEO straipsnių kataloguose.


Šį atgalinių nuorodų šaltinį siūlome naudoti išnaudojus visus aukščiau minėtus šaltinius. Kodėl? SEO straipsnių katalogai yra dirbtinas atgalinių nuorodų kūrimo šaltinis. Taip, SEO katalogai neretai turi nemažus PA, DA (angl. Page authority ir Domain authority) duomenis, tačiau juose talpinami tekstai yra prastos kokybės. „Google“ paieškos sistema kiekvieną dieną tobulėja ir tik laiko klausimas, kuomet didžiausia planetos paieškos sistema įves papildomus filtrus, kurie sumažins SEO katalogų duodamą naudą. Jeigu nuspręsite naudoti SEO katalogus, tuomet kruopščiai atrinkite juos. SEO straipsnius talpinkite tik aukštus domeno ir puslapio autoriteto duomenis turinčiuose kataloguose.


Pagal kokius kriterijus filtruoti atgalinių nuorodų šaltinius.

Svarbiausi kriterijai:


Egzistuoja ir daugiau faktorių, pagal, kuriuos galima skirstyti internetinės svetainės kokybę, tačiau šie keturi kriterijai yra pagrindiniai. Ieškodami atgalinių nuorodų šaltinių tikrinkite kiekvienos svetainės duomenis ir pasirinkite tas, kurių minėti faktoriai yra didžiausi.


Parengė: Bilger.lt

yra Kita
Ką (ne)gali verslo renginio vedėjas