Aliumininių ir mediniųlangų sistemos –technologija ir estetika

Kokybiški ir patvarūs langai – svarbus rodiklis, siekiant užtikrinti geras statinio izoliacines ypatybes. Tai tampa ypač aktualu nuolat kylant šildymo kainoms, kai būsto šiluminiai nuostoliai pajuntami finansiškai. Todėl užsakovas, rinkdamasis langus, visų pirma ieško patikimo gamintojo, dar geriau, jei tas gamintojas gali pasiūlyti visą paslaugų paketą. Taip galima iš vieno tiekėjo įsigyti ne tik langus, bet ir duris, o įrengiant visuomeninės paskirties pastatus neatsiejama dalimi tampa ir galimybė pasiūlyti aliuminines konstrukcijas.

Vieno didžiausių gamintojų Baltijos šalyse atstovas

Įvairių tipų langų ir fasadų konstrukcijų (iš plastiko, aliuminio, klijuotos medienos), durų bei žaliuzių tiekimas ir montavimas – pagrindinės UAB „Glaskek langai“ veiklos kryptys. Šią bendrovę 2003 m. Panevėžyje įkūrė viena didžiausių plastikinių, medinių ir aliumininių langų bei durų gamintojų Baltijos šalyse AB „Glaskek“. Būtent Panevėžyje įkurti pagrindinę bendrovės atstovybę buvo nuspręsta dėl patogios geografinės padėties ir patogaus susisiekimo. Per gana trumpą veiklos laikotarpį bendrovė sparčiai plėtėsi į kitus Lietuvos miestus, buvo kuriamos atstovybės. Estų koncernas „Glaskek“ langus gamina nuo 1992 metų.

Šiuo metu prekybos tinklas apima visas tris Baltijos šalis, dalį Rusijos ir yra nuolat plečiamas. Koncerno produkcija gaminama penkiose plastikinių langų, keturiose aliumininių konstrukcijų, dviejose klijuotos medienos langų bei dviejose stiklo paketų gamyklose. Gaminant naudojamos aukščiausios kokybės medžiagos, gaminant plastikinius langus – „Schüco“ ir „Aluplast“ profiliai, aliumininius – „Reynaers“ ir „Schüco“, užimančios pirmąsias vietas Europos rinkoje.

Šiuo metu UAB „Glaskek langai“ filialai veikia jau septyniolikoje Lietuvos miestų. Siekiant įsitvirtinti skirtinguose regionuose, šiais metais buvo įkurtos atstovybės Klaipėdoje, Pasvalyje ir Prienuose. Pastarasis įmonės plėtros etapas buvo orientuotas į Pietų ir Vakarų regionus, nors veikla juose ir buvo plėtojama, tačiau atstovybės dar nebuvo įkurtos. Šiandien UAB „Glaskek langai“ atstovybių geografinis išsidėstymas visoje šalyje orientuotas į tai, kad įmonė būtų kuo arčiau klientų.

Naujoji aliumininių ir medinių langų sistema

Vilniuje vykusioje tarptautinėje statybos ir remonto parodoje „Resta 2008“ bendrovė pristatė dar vieną naują produktą – aliumininių ir medinių, langų sistemą „Luna/Perla“. Tai aliumininis langas, kurio vidinė pusė dengta natūraliu medžiu. Naujoji sistema išsiskiria itin geromis techninėmis, sandarumo ir patvarumo charakteristikomis. Vidiniame aliumininiame profilyje, kad nesiliestų išorinio ir vidinio profilių metalas, įdedamas poliamido intarpas. Sistemoje panaudota nauja sandarinimo koncepcija – tradicinis vienos kameros sandariklis pakeistas tvirtesniu dviejų kamerų (14,8/28 mm), taip išvengiama šalčio tiltelio susidarymo. Gamybai naudojama impregnuotoji mediena, taip užtikrinant ilgą naudojimosi laiką ir siekiant, kad langas metams bėgant išlaikytų tas pačias technines bei estetines ypatybes. Aliumininis rėmas gali būti dažytas imituojant medį milteliniu būdu – tai suteikia langui išskirtinį prestižiškumą.

Novatoriško dizaino ir gerų techninių charakteristikų derinys

Naujoje sistemoje buvo siekiama optimaliai suderinti dizainą ir naujausias technologijas. Šios sistemos išskirtinumas – apvalinti rėmai lango viduje ir išorėje. Dažniausiai aliumininių profilių langai ar durys gaminami stačiais, aštriais kampais, taigi ši apvali forma tampa tam tikru gaminio novatoriško dizaino akcentu.

Skirtingų užsakovų poreikių patenkinimas

Užsakovas gali rinktis iš šešių skirtingų lango išorės ir vidaus apdailos spalvų. Siūlomos dvi techninėmis charakteristikomis ir stiklo paketų kiekiu besiskiriančios sistemos – „Luna“ ir „Perla“. Klientas, atsižvelgęs į patalpos paskirtį, gali pasirinkti paprastesnį ar geresnėmis šiluminėmis ypatybėmis išsiskiriantį langą.

Plečiama klijuotų medinių langų gamyba

Praėjusiais metais pastatyta nauja klijuotos medienos langų gamykla leido padidinti klijuotos medienos langų apimtis ir sutrumpinti gamybos terminus. Rinkoje pastebėjus augantį susidomėjimą langais iš natūralių medžiagų, bendrovė ėmė labiau orientuotis į klijuotos medienos langų naujoves. Buvo siekiama klientams pasiūlyti produktą iš natūralių medžiagų, tačiau išsiskiriantį ne tik jaukumu, bet ir techninėmis ypatybėmis.

Konkurencingomis kainomis išsiskiriantis gamintojas

Šiuo metu koncerne dirba daugiau kaip 1 000 žmonių – tai leidžia užtikrinti greitą ir operatyvų gamybos procesą, didelius gamybinius pajėgumus. Kalbant vien apie plastikinius langus, verta paminėti, kad jų pagaminama daugiau kaip 900 vienetų per dieną. Didinant produkcijos kokybę, diegiant naujoves, keliant darbo našumą didinami ir gamybiniai pajėgumai bei stengiamasi nuolatos rinkai pristatyti naujoves, patobulintus gaminius, patenkinančius užsakovų poreikius tiek techninėmis charakteristikomis, tiek dizainu.
 
Bendrovės „Glaskek langai“ direktorė Asta Misevičienė: „Dėl didelių gamybos pajėgumų savo klientams galime pasiūlyti itin konkurencingas kainas. Džiaugiamės tuo, kad jau beveik baigėme prekiauti trijų profilių plastikiniais langais, nes užsakovui už tą pačią trijų profilių lango kainą mes galime pasiūlyti penkių profilių langą.“ Tiekiamai produkcijai gamintojas suteikia penkerių metų garantiją, o gauti sertifikatai ir atestatai užtikrina produkcijos ir atliekamų darbų kokybę.
yra Kita
Landšafto dizaino paroda Sankt Peterburge primena apie nykstantį paveldą