Antrajame „Italų dizaino savaitgalyje“ – naujos itališkų minkštųjų baldų ir lovų ekspozicijos

Ateinantį šeštadienį, kovo 4. „Italų dizaino namai“ lankytojus kviečia į antrąjį „Italų dizaino savaitgalį“, kurio metu bus pristatyta atnaujinta ekspozicija. Ją sudaro iki šiol Lietuvoje neatstovauto italų minkštųjų baldų gamintojo „Flexform“ sofos ir kavos staleliai, miego ekspertu vadinamo „Flou“ naujausios serijos lovos ir „Misura Emme“ svetainės bei miegamojo baldų komplektai.
 
„Iš esmės atnaujinę savo ekspoziciją, lankytojams sudarėme sąlygas apžiūrėti mūsų atstovaujamų italų gamintojų naujausias baldų serijas ne tik kataloguose, bet ir salono aplinkoje. Klientams labai svarbu savo akimis įvertinti užsakomą naują baldą“, - teigia „Italų dizaino namų“ vadovė Dalia Kaluinaitė-Cancelli. 
 
Pasak jos, „Italų dizaino savaitgalio“ metu kiekvienam lankytojui asmeniškai bus pristatomos naujos itališkų baldų tendencijos, ragaujama itališkų vynų. „Italų dizaino namuose“ lankytojai bus laukiami nuo 10 iki 16 val.
 
Atnaujintos „Italų dizaino namų“ ekspozicijos pasididžiavimas – minkštųjų baldų gamintojo „Flexform“ legendinė sofa „Groundpiece“. Tai masyvios konstrukcijos sofa, kurios gylis siekia net 120 cm. Kaip ir daugelio kitų „Flexform“ sofų, komfortas yra kuriamas patogiais atlošais ir didžiulėmis pagalvėmis. Sofoje panaudota iš kosminių technologijų pasiskolinta vadinamoji „atminties“ formulė, dėl kurios iš elastiko pagaminta minkštoji baldų dalis „įsimena“ pirminę būseną ir neįdumba.
 
Eksponuojamos Italijos miegamojo baldų gamintojos „Flou“ lovos išsiskiria charakteringomis formomis. Prieš kelis metus dizainerio Carlo Colombo sukurta lova „Sailor“ lengvai atpažįstama iš burę primenančio lovos galvūgalio, kuris gali būti atlenkiamas. Lova neturi kojelių, jos pagrindas iki pat grindų yra dengtas tekstile arba oda. Elegancijos suteikia lovą iš visų pusių juosiantis plieninis vamzdis.
 
Kita ekspozicijoje pristatoma lova „Nathalie“ jau daugiau nei 30 metų yra perkamiausias „Flou“ produktas. Ją sukūrė italų dizaino ir baldų istorijoje ryškų pėdsaką palikęs Vico Magistretti, kuris pirmasis įgyvendino plastikinės kėdės idėją. Lova „Nathalie“ pasižymi paprastu, nesudėtingu, tačiau lengvai bet kokiame interjere pritaikomu dizainu. Vartotojų ji mėgstama dėl universalumo ir galimybės keisti atlošų tekstilinę dangą pagal poreikius, nuotaiką ar tiesiog priderinant prie atnaujinto miegamojo interjero. Be to, lova yra itin ergonomiška: jos atlošas ir čiužinys gali būti pakeliami ar nuleidžiami rankiniu ar elektriniu mechanizmu.
 
Visi ekspozicijoje pristatomi „Misura Emme“ baldai yra sukurti italų dizainerio Mauro Lipparini, atstovaujančio natūralųjį minimalizmą. Vienas iš populiariausių jo kūrinių – tiesių ir paprastų linijų miegamojo komplektas „Slim“, puoštas asimetriniu galvūgaliu.  Lovos karkasas sukurtas iš medienos, apdorotos nauju „Misura Emme“ pritaikytu metodu: įvairiomis spalvomis  dažyto ąžuolo, imituojančio zebrano medieną. Iš tokios pačios medžiagos pagaminta vaizdo ir garso įrangos lentynų kompozicija „Block“, minkštasuolis „Odeon“.
 
Šiuo metu „Italų dizaino namai“ Lietuvoje atstovauja daugiau kaip 20 baldų gamintojų, tarp kurių – „Poltrona Frau“, „Flexform“, „Snaidero“, „Misura Emme“ „Valcucine“, „Flou“, „Ultom“, „Kastel“, „Meson’s“ ir kiti.
yra Kita
Antrą šimtmetį skaičiuojantys SHERWIN-WILLIAMS dažai – Lietuvoje