Apšvietimas – kur kas daugiau nei funkcionalumas

Tamsiuoju metų laiku apšvietimas ta mpa neat siejama kasdienybės dalimi, jis būtinas ir norint pagerinti mat omumą ir užtikrinti saugumą gat vėje, ir norint suteikti pat rauklesnį dekorat yvinį efektą fonta nams ar tiesiog parko ta keliams. Glaudžiai su apšvietimu susijęs ir kita s klausimas – elektros energijos sąnaudos. Ka rta is priimant apšvietimo sprendimus dėmesys telkiamas ne tiek į funkcinį ar estetinį veiksnį, bet rūpinamasi ieškant ekonomiškiausio varianto. Todėl vis didesnis dėmesys skiriamas naujos kartos apšvietimo sistemoms – šviesos diodams, halogenams, saulės bat erijoms ir pan. Šios naujovės neaplenkia ir Lietuvos – bendrovė „Tauro ženklas“ rinkai pristato didelį prancūzų įmonės „Cryzal“ ekonomiško apšvietimo sistemų pasirinkimą.

Pritaikymas įvairiose srityse

Bendrovė „Cryzal“ savo vardą išgarsino rinkai pateikdama inovatyvius ir funkcionalius kelių ženklinimo ir lauko apšvietimo sprendimus. Visa gamintojo siūloma produkcija atitinka Europos Sąjungos nustatytas kokybės normas, būtent – EN 1463. Siūlomas gausus produkcijos asortimentas leidžia bendrovei sulaukti dėmesio ir pripažinimo iš itin įvairių sričių klientų. Eismo saugumo srityje daugiausia bendradarbiaujama su miestų savivaldybėmis, kelių ženklinimo ir statybos įmonėmis. Lauko apšvietimas – daug platesnė sritis, tad „Cryzal“ produkcija domisi ir apželdinimu užsiimančios įmonės, ir viešbučiai, ir architektai ar apšvietimo projektuotojai. Būtent dėl siūlomos produkcijos išskirtinumo ir lankstaus pritaikymo šiuos gaminius bendrovė „Tauro ženklas“ nutarė pristatyti ir Lietuvos rinkai.

Eksterjero apšvietimas – šviesos diodų plytomis

Daugiausia dėmesio sulaukusi naujovė – šviečiančios grindinio trinkelės. Pastarosios puikiai pritaikomos įrenginėjant išskirtinį ir stilingą kiemo, laiptų aikštelės, takų, automobilių stovėjimo vietų ar pastatų apšvietimą. Grūdinto stiklo trinkelės yra labai atsparios apkrovoms (atsparumas slėginei apkrovai iki septynių tonų), taigi ant jų galima vaikščioti ar net užvažiuoti automobiliu, matinis stiklo korpusas garantuoja efektyvią ir tolygią šviesos sklaidą, išvengiant bet kokių šešėlių. Trinkelėse sumontuoti šviesos diodai (LED) užtikrina ekonomišką energijos naudojimą ir sudaro galimybes įvairioms spalvinėms variacijoms. Instaliuoti šviesos diodai veikia labai ilgai – jie šviečia net iki šimto tūkstančių valandų. Grindinio apšvietimą šiais gaminiais galima įrengti ir šalia baseinų, nesibaiminant dėl elektros iškrovos. Aukštos kokybės stiklo korpusas izoliuoja viduje esančius diodus, be to, jais tekanti srovė yra vos dvylikos vatų, taigi sveikatai pavojaus nekelia. Klientas gali rinktis standartinės baltos, raudonos, geltonos, mėlynos, žalios spalvos apšvietimą, o norintiesiems žaismingo šviesos ir spalvų srauto siūlomos kintančių spalvų šviečiančios trinkelės. Dienos metu išjungus elektrą, trinkelės atrodo dailiai ir puikiai įsilieja į bendrą vaizdą. Baltas matinis stiklas atrodo subtiliai ir mažiau krenta į akis nei įvairūs pastatomi šviestuvai.
 
Įrenginys atitinka saugos klasę IP65 (ir didesnę). Trinkelės atsparios tokiems neigiamiems aplinkos veiksniams kaip vanduo, kelio druskos, naftos produktai, purvas, herbicidai, trąšos ir pan. Kintanti aplinkos temperatūra nedaro įtakos gaminio formai, jis nesiplečia ir nesitraukia, taigi išlaiko esamą estetinį vaizdą ir nereikia rūpintis, kad išsiklaipys šalimais esančios paprastos trinkelės. Šviečiančias grindinio trinkeles itin paprasta įrengti: tam nereikia nei specialių įrankių, nei techninių žinių, darbus galima atlikti vos per dvi minutes. Visos trinkelės yra sujungtos į patogią „vieno paspaudimo“ sistemą, taigi jas valdyti šeimininkui itin paprastas. Be to, šios trinkelės universalios, t. y. pačios prisitaiko prie 12–24 voltų įtampos, todėl išvengiama permontavimo ar papildomų investicijų. Beje, šios šviečiančios grindinio trinkelės gali būti naudojamos ir pastato viduje, pavyzdžiui, viduje esantiems baseinams ar žiemos sodams apšviesti.

Fontanų ir baseinų apšvietimo sprendimai

Specialiai fontanams, baseinams ar saunoms apšviesti siūlomi elementai, atitinkantys IP68 saugumo klasę. Skirtingų modelių šviečiančiuose elementuose montuojama nuo trijų iki penkiolikos šviesos diodų, jų spalvą taip pat galima rinktis savo nuožiūra. Sumontuoti šviestuvai neišsikiša į išorę, taigi gali būti naudojami ir plaukimo baseinuose, nebijant, kad lankytojams gali sukelti nepatogumų.

Fasadų linijų pabrėžimas

Standžios į plastiko ar metalo profilį po skaidriu stiklu įmontuotos šviesos diodų juostelės puikiai tinka pastatams apšviesti. Atsparumas aplinkos poveikiui ir apkrovoms leidžia jas montuoti ir aukštų pastatų išorėje. Taip pat galima panaudoti pabrėžiant laiptų pakopas, langų briaunas ar kitus akcentuotinus fasado elementus.

Ekonomiškas pakaitas standartiniams parko žibintams

Reguliuojamas šviesos srauto, o ne juostinis apšvietimas dažnai pasirenkamas parkų takams, medžiams apšviesti. Gamintojo siūlomi įvairių paviršiaus spalvų apvalūs diodiniai šviestuvai puikiai gali pakeisti standartinius žibintus, pastarieji gerokai pranašesni: taupiau naudoja energiją, patvaresni, įvairesnių spalvų. Skirtingi diodinių žibintų modeliai leidžia pirkėjui pasirinkti jam patogiausią montavimo profilį, pradedant besisukiojančiu, tvirtinamu prie žemės, baigiant į siaurą vamzdį panašiu stacionariu.

Laikiną kelio kliūtį žymi avarinis šviestuvas

Bendrovė „Cryzal“ taip pat gali pasiūlyti išskirtinių sprendimų besirūpinantiesiems eismo saugumu. Avariniai šviestuvai naudojami laikinai kliūčiai pažymėti. Tai puikus pagalbininkas gaisrininkams, avarinėms tarnyboms ar pareigūnams tamsiuoju paros metu, kai matomumas prastas. Kilnojamųjų šviestuvų komplekte yra ir dvylikos voltų galios įkroviklis, tad jie veikia be elektros energijos. Naudojamas prietaiso viduje esantis akumuliatorius (veikia iki dvidešimt penkių valandų). Šviesos diodų šviestuvai, išdėstyti avaringo ruožo zonoje, mirkčiodami iš anksto perspėja eismo dalyvius apie kliūtį kelyje.

Saulės energija keliui žymėti

Kelio ženklinimo priemonių įdiegimas mažai apgyvendintose teritorijose kelininkams dažnai sukelia nemenkų problemų, kadangi daugiau laiko praleidžiama ne įrengiant apšvietimą, o tiesiant elektros srovės kabelius. Tai, be abejo, padidina ir eismo saugumo priemonių įrengimo išlaidas. Bendrovė menkai apgyvendintoms teritorijoms ženklinti siūlo naudoti saulės energiją arba elementų grandinę jungti į vieną pagrindinį generatorių. Gamintojas gali pasiūlyti saulės baterijomis maitinamų šviečiančių kelio ženklinimo priemonių, kurios gali būti lipdomos ant dangos ar montuojamos joje, skleidžiančios nuolatinį šviesos srautą ar sudėtingesnės modifikacijos, siunčiančios signalą radijo bangomis, sinchroniškai mirksinčios. Tokių kelio ženklinimo priemonių eksploatacija nieko nekainuoja, o šviesos diodų elementų naudojimo laikas itin ilgas. Šie produktai puikiai tinka probleminiams kelio ruožams žymėti – siaurėjančioms juostoms, žiedinėms sankryžoms, staigiems posūkiams ar išsukimams.
yra Kita
Kelis kartus mažesnės apšvietimo išlaidos – LED moduliai