Baidarių nuoma – aktyviam vasaros poilsiui

Artėjant šiltajam metų laikui – vasarai, daugelis mūsų pasvajoja apie išvykas į gamtą, prie ežero ar kitokias pramogas su draugais bei kolegomis. Vienas populiariausių pasirinkimų, kuriuos renkasi poilsio gamtoje pasiilgę asmenys – baidarių nuoma. Tai – ne tik aktyvus laisvalaiko praleidimo būdas, bet ir puiki pramoga norintiems pamatyti dar neatrastas Lietuvos vietoves, jos kraštovaizdžius, ežerus bei upes. Smagus pasiplaukiojimas baidarėmis tampa ne tik malonia atrakcija, bet ir poilsiu, kurį dažniausiai vainikuoja laikas, praleistas kaimo turizmo sodyboje.

„Aiseto baidarės“ teikia baidarių nuomą ežerais ir upėmis paslaugas, siūlo stovyklavietę prie Aiseto ežero, indėnišką pirtį, valties nuomą, nemokamą automobilių stovėjimo vietą ir patogų privažiavimą. Taip pat klientams yra parenkamas plaukiojimo maršrutas pagal norus ir galimybes. Plaukimai dažniausiai prasideda prie Aiseto ežero ir Aisetos upės, o baidarių nuomininkai teikia nemokamą transportavimą į plaukimo pradžios vietą. Visiems norintiems susipažinti su vietinėmis apylinkėmis, bažnyčiomis, rekomenduojamos gido paslaugos, kurios supažindins su įvairiomis kultūrinio paveldo vietomis. „Aiseto baidarės“ siūlo net aštuonias skirtingas plaukiojimo baidarėmis trasas. Jos skiriasi savo galimų kliūčių ruožu, ilgiu, todėl, priklausomai, su kuo ketinate plaukti: vaikais ar aktyviais kolegomis, jums bus pasiūlytas optimaliausias maršrutas. Kiekvienas jų pasižymi miškingomis, išraiškingomis vietovėmis, traukiančiomis akį ir leidžčiančiomis grožėtis Lietuvos kraštovaizdžiu.

Prieš ruošiantis į baidarių žygį dera žinoti, ko kelionėje gali prireikti. Dažniausiai plaukimui renkamasi vasaros sezoną, todėl būtina su savimi turėti apsauginį losjoną nuo pernelyg karštų saulės spindulių. Ne paslaptis, jog nuo vandens atsispindinti saulė tampa kur kas stipresnė, todėl nepamirškite losjonu pasitepti ne tik patys, bet ir juo aprūpinti savo vaikus ir kolegas. Taip pat nepamirškite galvos apdangalų, kurie neleistų jums perkaisti itin karštą vasaros dieną. Su savimi būtina turėti vaistinėlę ir priemones, atbaidančias tokius įkyrius vabzdžius kaip uodai, kurių miškingose ir ežeringose vietovėse gali būti apstu. Medikamentus, kurių gali prireikti, paimkite savo nuožiūra ir patirtimi. Dažniausiai rekomenduotini vaistai nuo nepageidaujamo nemalonaus skausmo ar skirti geresniam skrandžio darbui. Po plaukimo baidarėmis, dažniausiai apsistojama kaimo turizmo sodyboje, o čia maistas dažniausiai kepamas specialiose įrengtose laužavietėse. Tam, kad numalšintumėte alkį, kilusį po aktyvaus laiko praleidimo būdo, nepamirškite degtukų, be kurių nenumalšinsite savo urzgiančio pilvo! Na, o kitus daiktus, kurių gali prireikti, paimkite pagal poreikį ir galimybes. Nepamirškite, jog plaukiant baidarėmis neesate apsaugoti nuo smagaus griuvimo į vandenį, todėl visus asmeninius daiktus reikia tinkamai įpakuoti, kad sumažintumėte galimą nelaimingų atvejų skaičių. O pats svarbiausias akcentas, kurį reikia turėti su savimi – geras nusiteikimas ir plati šypsena!

Taigi, visiems, pasiilgusiems gamtos, gaivaus oro, ežeringų vietovių, plaukimas baidarėmis gali tapti puikiu laisvalaikio praleidimo būdu, nereikalaujančiu didelių išlaidų, o užtikrinančiu gerą ir prasmingą laiką su artimaisiais. Artėjant plaukiojimo sezonui rekomenduojama nelaukti ir kuo skubiau užsirezervuoti tinkamą plaukimui laiką, kol „Aiseto baidarės“ gali pasiūlyti reikiamą laisvų baidarių kiekį ir jaukias kaimo turizmo sodybas jūsų poilsiui gamtoje.

yra Kita
10 naudingų faktų apie automobilių nuomą