Biologinio oro valymo, taikant cilindrinės formos įkrovą, analizė ir įvertinimas

pramoninių objektų išsiskiriantys organinės kilmės teršalai yra labai žalingi žmogui ir jį supančiai aplinkai, todėl biologinis oro valymas yra labai aktualus visame pasaulyje.

Biologinis oro valymas arba biodegradacija – tai organinių teršalų, tokių kaip formaldehidas, acetonas, etilo acetatas ar stirenas, vertimas į anglies dioksidą ir vandenį, naudojant natūralius mikroorganizmus (bakterijos, mielės, grybai), kuriems šie teršalai yra energijos šaltinis [Govind, 1999]. Biologinis oro valymo metodas, palyginti su kitais oro valymo būdais, yra pakankamai naudingas, turintis nemažai svarbių privalumų: paprastą naudojimą, aukštą teršalų išvalymo laipsnį, nedideles ekonomines sąnaudas, be to, oro valymo metu išsiskiria nepavojingi skilimo produktai [Baltrėnas ir kt., 2004].

Bioįkrova – tai esminė biologinio oro valymo įrenginių dalis, atliekanti svarbiausią vaidmenį valant organinės kilmės teršalais užterštą orą.

Darbo tikslas: įvertinti cilindrinės formos bioįkrovų savybes bei panaudojimo galimybes, valant orą nuo organinės kilmės teršalų.
yra Kita
Biologinio oro valymo efektyvumo priklauomybė nuo temperatūros