Bostik patirtis - nepriekaištingos kokybės garantas

Augančią statybų rinką nuolat papildo skirtingos paskirties ir kokybės statybinės medžiagos. Specialistų teigimu, kai medžiaga pigi, vėliau būtinai susiduriama su brangia eksploatacija, ir atvirkščiai, kai medžiaga brangesnė, o tai liu dija jos kokybę, tuomet vėlesnė eksploatacija nereikalauja didelių išlaidų. Būtent į tokią gamybą orientuojasi kon cernas „Bostik“ − pirmaujantis prekių ženklas statybinių medžiagų rinkoje, kurioje naudojami profesionalams skir ti produktai. Turėdamas gilias tradicijas klijų ir sandariklių rinkoje, šiandien koncernas gali pasiūlyti didelį produktų asortimentą. Nesvarbu, ko ieškote: akrilinių sandariklių, medienos klijų, montuojamųjų klijų, sienų klijų, grindų dan\gų klijų, plytelių klijų, butilo ar klijų, skirtų laisvalaikio pomėgiams, silikonų, sienų tinko, kalkių ir cemento skiedi nio, poliuretano (PU) putų, tinkamą produktą rasite „Bostik“ paletėje.

Patirtis lemia kokybę Jau nuo 1993 m. gyvuojanti viena di džiausių prekybos ir paslaugų įmonių Šiaurės Vakarų Lietuvoje, UAB „Mažei-kių Varduva“ nuolat plėtoja savo veik los kryptis atsižvelgdama į perspektyvias statybų technologijas bei rinkos porei kius. Pagrindinės įmonės veiklos kryp tys – didmeninė bei mažmeninė preky ba statybinėmis ir apdailos medžiagomis, statybos ir remonto paslaugos, statybi nių medžiagų gamyba, patalpų ir trans porto nuoma. Jau dvylika metų UAB „Ma-žeikių Varduva“ Lietuvos statybų rinkai siūlo koncerno „Bostik“ gaminamus, ne priekaištinga kokybe išsiskiriančius san dariklius, klijus, glaistus bei išlyginamuo sius mišinius. Bendrovės atstovų teigimu, šių medžiagų išskirtinumas − nepriekaiš-tinga kokybė, pripažįstama ne tik užsie-nio, bet ir mūsų šalies specialistų.

Veiksmingos sandarinimo medžiagos

„Bostik“ išskirtinumas − ypatingas ak centas buto interjero sprendimams. Spe cialistų teigimu, iš bendrovės gamina mų sandariklių šiandien populiariausi itin greitai džiūstanti akrilinė sandarinamoji masė „Bostik 820“, skirta vidaus ir lau ko darbams (atspari temperatūrai nuo – 30 iki + 70 °C), bei sandarinamoji masė stogams „Bostik 1520“, efektyviai su kimbanti su ruberoidu, plytomis, meta lu, medžiu (atspari temperatūrai nuo – 40 iki + 90 °C).

Daug dėmesio nusipelnė statybos ir pra monės vidaus bei išorės darbams naudo jama elastinga poliuretano „Bostik 2637“ sistema, kurią sudaro poliuretano masė, profiliai, gruntas ir profesionalams skir ti įrankiai. Ši priemonė daugiausia nau dojama fasadui, statybos ir montavimo darbams, siūlėms tarp betono, plieno, mūro, medžio, stiklo, plastiko pripildyti. Šis poliuretano sandariklis itin elastingas. Jame nevyksta antrinė vulkanizacija ir sandariklis lieka minkštas dešimtmečius. Puikiai sukimba su įprastais statyboms būdingais paviršiais net šių negruntavus. Šis sandariklis labai atsparus UV spindu liams, ozonui bei rūgštiems lietums.

Montuojant poliuretano sandariklis „Bos-tik 2637“ lengvai tepamas ir lyginamas medine arba metaline mentele, suvilgy ta šarmu arba specialiu pneumatiniu pis toletu. Po reakcijos su atmosferos drėg-me masė tampa elastinga ir panaši į gumą. Išdžiūvusi medžiaga atrodo este tiškai. Jos paviršių galima dažyti elastin gais dažais. Sandarikliu galima užtepti ir plačias siūles. Dar viena išskirtinė poliu-retano sandariklio ypatybė ta, kad jis, ne taip kaip betonas, akytasis betonas, as bestcementis, medis ir kitos medžiagos, neįsigeria į porėtas konstrukcijas. Puikiai tinka siūlėms tarp granito ir marmu ro plokščių užpildyti. Medžiaga nekau pia statinės energijos, todėl nepritraukia dulkių. Patogi ir tuo, kad ją ruošiant gali ma įmaišyti kurios nors spalvos pigmen to ir gauti norimą sandariklio siūlės spal vą (jei gamykla pateikia pigmentą, gana sunku pigmentą vienodai išmaišyti).

Poliuretano glaisto pranašumus jau įver tino bei pripažino ir mūsų šalies specia listai. Šią medžiagą renkasi Ignalinos atominė elektrinė siūlėms sandarinti, poliuterano glaistas dažnai naudojamas daugiabučiuose namuose senų plokščių labai mažoms, siauroms deformacinėms siūlėms sandarinti. Palyginti su silikoni niais sandarikliais, poliuterano glaisto tamprumas sudaro apie 25 proc. pradinio pločio. Be to, poliuretano sandariklis taip pat atlieka jungiamosios medžiagos funkciją ir tvirtina bet kokią konstrukciją −stiklo, metalo, akmens ir kt.

Ką verta žinoti apie išlyginamuosius mišinius?

Išlyginamųjų mišinių pasiūla statybų rinkoje itin gausi. Jie gaminami ir Lietuvoje, tačiau šių gaminių kokybė labai skiriasi. Polimeras yra pagrindinė išties kokybiškų išlyginamųjų glaistų medžiaga. Bandant sutaupyti, į šio glaisto sudėtį labai dažnai įtraukiama kazeino (netirpios, vandenyje išplautos ir išdžiovintos pagrindinės pieno sudedamosios dalies) − gyvulinės kilmės klijų. Naudojant tokį glaistą iš pradžių atrodo, kad medžiaga tinkama, tačiau užtenka jai sudrėkti, ir glaistas praranda savo gerąsias ypatybes. Tokių medžiagų gamintojai, nurodydami glaisto sudėtį, vengia minėti kazeiną, o kokybiškų produktų gamintojai visuomet praneša, kad glaisto sudėtyje nėra šios medžiagos. Tad visada verta pasidomėti glaisto sudėtimi. Tai, be abejo, lemia ir tokių medžiagų kainas. Kokybiško glaisto kaina didesnė, tačiau vėliau netenka skirti lėšų klaidoms taisyti.

Pastebėtina, kad tarp „Bostik“ siūlomų išlyginamųjų mišinių mūsų šalies rinkai šiandien itin aktualūs mišiniai, skirti šildomosioms grindims, atnaujinimams (renovacijai), atkuriamieji remonto mišiniai, mišiniai, skirti laiptų pakopoms, atramoms, parketui montuoti, t. y. taikomi tuomet, kai keliami specifiniaisukibimoreikalavimai bei montavimo greitis. Itin patogu juos taikyti objektuose, kur negalima sustabdyti judėjimo ilgesniam laikui. Naudojant „Bostik“ mišinius, jau po 40 minučių tokios grindys gali būti iš dalies „apkraunamos“, o po paros grindys visiškai tinka eksploatuoti.

Specialūs klijai bet kokiems paviršiams

Tarp kokybiškų medžiagų gamintojų rekomenduojamų klijų, „Bostik“ gaminiams visuomet suteikiama garbinga vieta. Iš koncerno gaminamų klijų paletės galima išsirinkti pagal aukščiausius reikalavimus pagamintų produktų, skirtų įvairiausio tipo grindų dangoms bei sienų apmušalams. Pavyzdžiui, tapetams „Bostik“ gali pasiūlyti klijus, kurių sudėtyje nėra sintetinių medžiagų. Šių klijų pagrindas − krakmolas. Tai aukščiausios kokybės produktas, skirtas tekstiliniams bei viniliniams tapetams.

Neretai susidūrus su aukštesnėmis kokybiškų klijų kainomis, iš pradžių bandoma taupyti renkantis pigesnius produktus. Tačiau įsigyjant kokybišką grindų ar vidaus sienų dangą taupyti neverta. Klijai sudaro nemažą dangos dalį, todėl verta jau iš pradžių pasirinkti tinkamą produktą, kad po to nereiktų susidurti su daugybe problemų, kurias išspręsti kainuotų daug brangiau.

Vienas „Bostik“ klijų pranašumų – ekologiškumas. Gaminant šiuos klijus nenaudojami lakieji skiedikliai. Šios medžiagos dažniausiai neigiamai veikia ne tik montuojančiojo, bet ir būsto šeimininko sveikatą. Juk kol šios medžiagos išsigaruoja, gali praeiti net 5 ar 10 metų. Todėl „Bostik“ klijų gamintojai grindims bei sienų dangoms montuoti siūlo naudoti ekologiškai švarias medžiagas, kurios džiūva keletą valandų ilgiau. Tačiau šie klijai tinka ne vien specialios paskirties objektams – mokykloms, vaikų darželiams bei kitoms įstaigoms, kurioms keliami griežtesni reikalavimai, – bet ir būstams, kurių šeimininkai kelia ekologiškumo reikalavimus. Kad koncernas „Bostik“ ekologiškumui skiria daug dėmesio įrodo ir tai, jog tarp gaminių yra klijai, skirti naudoti maisto pramonei.

Nuolat tobulėjanti klasika

„Bostik“ išskirtinumas – senos tradicijos bei ekologiškumas. Vis dėlto bendrovės specialistai nuolat didina gaminamų medžiagų asortimentą. Verta paminėti šiandien „Bostik“ siūlomą naujieną Lietuvos rinkai − naują, automatinėmis mašinomis dengiamą glaistą (purškiamą) „Sprutspackel“, kurį tikslinga naudoti dideliuose objektuose. Glaistą ant pagrindo užtepančioms mašinoms prižiūrėti užtenka keleto darbuotojų. Tai produktas, padedantis efektyviai taupyti glaistymo išlaidas bei laiką. Be to, užtikrinama nepriekaištinga kokybė, kurią pasiekti, ypač kalbant apie didelius objektus, dažnai nėra lengva. Be to, verta paminėti ir vadinamąsias „protingas putas“ − specialias savaime besiplečiančias montavimo putas, skirtas įvairioms konstrukcijoms sandarinti. Jų ypatybė ta, kad susidūrusios su kliūtimi, putos nustoja plėstis, todėl apsisaugoma nuo galimybės pažeisti konstrukcijas. Tikslinga paminėti ir tai, kad nors „Bostik“ bendrovė žinoma kaip efektyvių vidaus apdailai skirtų medžiagų gamintoja, tarp šios bendrovės siūlomų produktų galima rasti ir originalių bei itin efektyvių sprendimų pramonės statybai.

yra Kita
Statybas brangino padidėjusios statybininkų algos