Bus kuriama nauja viešųjų pastatų renovacijos programa

Šiandien pasitarime Vyriausybė sutarė iš esmės atnaujinti viešųjų pastatų renovacijos eigą. Aplinkos ministerijai pavesta kuruoti savivaldybėms priklausančių ar jų valdomų visuomeninės paskirties pastatų, o Energetikos ministerija prižiūrės valstybei priklausančių pastatų renovaciją.

„Džiaugiuosi, kad pavyko rasti sutarimą ir prasidės perspektyvą turinčių viešųjų pastatų renovacija, paremta tokiais pat principais, kaip ir daugiabučių“, – sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.
Šioms ministerijoms iki liepos 1 d. teks parengti naują Viešųjų pastatų energinio efektyvumo didinimo programos projektą.
Aplinkos ministerija, 2013 m. pradėjusi įgyvendinti naują Daugiabučių gyvenamųjų namų atnaujinimo (modernizavimo) programą, sukūrė visas technines ir organizacines priemones modernizavimo projektams įgyvendinti ir finansuoti per savivaldybių energinio efektyvumo didinimo programas. Programa sulaukė didelio gyventojų pritarimo, padidino pasitikėjimą renovacijos procesu ir yra sėkmingai įgyvendinama. Sėkmę užtikrino ir aktyvus savivaldybių dalyvavimas šiame procese. Todėl į naująją viešųjų pastatų renovacijos programą taip pat tikslinga įtraukti savivaldybes, nes jos suinteresuotos savo išlaidų mažinimu ir geresne jai priklausančių pastatų kokybe.
 
Daugiau info:
Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
8 706 63746
spauda@lrv.lt
yra Kita
Bus atnaujinama Insterburgo pilis