Buto šildymo sąskaitos iš „Betonikos“ surenkamo gelžbetonio konstrukcijų pastatytuose daugiabučiuose - vienos iš mažiausių Vilniuje

Šią šaltą žiemą šilumos naudojimo efektyvumas, įvertinant tai, kad ir energetiniai ištekliai pabrango, - tapo visiems itin aktualiu klausimu.
 
Gyventojai, kurie gyvena iš „Betonikos“ surenkamųjų gelžbetonio konstrukcijų pastatytuose daugiabučiuose, šilumą naudoja efektyviai ir yra tarp mažiausiai mokančiųjų Vilniaus mieste. UAB „Vilniaus energija“ paskelbė mažiausiai ir daugiausiai už šilumą mokančius daugiabučius. Naujos statybos namas iš „Betonikos“ surenkamųjų gelžbetonio konstrukcijų Pašilaičiuose, Pavilnionių g. 31 pateko į penketuką namų, mokėjusių už šilumą mažiausiai. Štai 2009 m. lapkričio mėn. Pavilnionių g. 31 namo gyventojai vienam m2 apšildyti sunaudojo 4,124 kWh, atitinkamai 1m2 šildymo kaina buvo tik 0,79 Lt (įskaitant PVM) (generalinis rangovas UAB „Merko statyba“).
 
Palyginimui: Vilniaus miesto šildymo kainos vidurkis buvo 2,98 Lt/ m2, o mažiausiai efektyviai šilumą naudojantys namai mokėjo net po 8 – 10 Lt/m2.
 
Kažkodėl dar gyvas mitas, kad gelžbetonio konstrukcijos neužtikrina efektyvaus šilumos naudojimo, o tokie namai asocijuojasi su senais daugiabučių rajonais. Vis dar manoma, kad jei daugiaaukštis namas yra mūrinis arba iš blokelių, tai jis tikrai bus šiltesnis. Tačiau praktika įrodo esant priešingai. 2003 – 2005 m. pastatyti daugiabučiai namai iš „Betonikos“ surenkamųjų gelžbetonio konstrukcijų Pilaitėje (Kanto g. 23, 25, 27; Gilužio g. 10 / Karaliaučiaus g. 2) taip pat yra mažiausiai mokančiųjų už šilumą sąraše: už 80 m2 buto šildymą gyventojai šią žiemą moka apie 120 Lt / mėn. (kai tuo pat metu gretimai pastatytame name iš dujų silikato blokelių už panašaus dydžio buto šildymą buvo mokama apie 400 Lt/mėn.).
 
Kaip teigė šiuos namus stačiusios bendrovės „Liunetė“ direktorius Linas Pajėda, iki šiol pirkėjai skambina, klausdami, ar dar galima būtų įsigyti butų šiuose namuose. „Betonika“ taiko pasaulinėje praktikoje patikrintas surenkamojo gelžbetonio gamybos technologijas, o Suomijoje, Švedijoje „Consolio“ koncerno kompanijų pastatyti tokie surenkami namai yra itin populiarūs. „Betonikos“ trisluoksnės apšiltintos gelžbetonio sienos, kurių šilumos varža siekia 6,64 m2K/W, tinkamai sumontuotos, tikrai užtikrins sandarumą ir šilumą buto viduje, o energija bus naudojama efektyviai. Be to, šiandieninės technologijos siūlo ir daug platesnes fasadų galimybes.
 
Gelžbetonis tikrai nėra vien tik pilkas ir nuobodus. „Betonikos“ siūlomos apšiltintos sienos gali būti su reckli, grafinio betono, atidengto betono paviršiumi ir kt.
 
Daugiau informacijos:
BETONIKA, UAB
Audronė Vaznonienė
Tel. (614) 39931
El. p. audrone.vaznoniene@betonika.lt   
yra Kita
Buto pardavėjas galės pasirinkti jam priimtiniausią būdą energinio naudingumo sertifikatui parengti