"Cramo" - patogesnė statybinės įrangos nuoma

Tinkamas darbo organizavimas − vienas svarbiausių veiksnių, užtikrinančių kokybišką statybų procesą. Niekam ne paslaptis, kad didelę dalį statyboms skiriamų lėšų sudaro statybinės įrangos bei technikos nuoma. Renkantis statybinę techniką svarbu nepamiršti ne tik jos kokybės, bet ir to, kad ilgainiui ši įranga reikalauja priežiūros ir profesionalų konsultacijos. Todėl, nusprendus pasinaudoti statybinę techniką nuomojančių įmonių paslaugomis, vertėtų atsižvelgti į visus minėtus kriterijus.

Tai, ko negali pasiūlyti kiti

Jau daugiau kaip trisdešimt metų statybinę techniką Šiaurės Europos šalyse nuomojančios įmonės „Cramo“ patirtis išmokė padėti klientams pasirinkti tai, ko jiems iš tikrųjų reikia, kad statybų darbai būtų atlikti gerai ir ekonomiškai. „Cramo“ atstovų siūlomos statybinės technikos sąrašuose puikuojasi ir pasaulinio garso modernios statybinės technikos kūrėjos įmonės „Caterpillar“ įranga. Šie du vardai jau senokai tapo aukštos kokybės sinonimu. Įmonių atstovai Lietuvoje gali patenkinti kiekvieno kliento poreikius.

Šiais metais įmonė „Cramo“, siekdama efektyviau tenkinti užsakovų poreikius, sujungė savo pajėgas su ne mažiau garsia Suomijos įmone „Rakentajain Konevuokraamo“ („RK“). Abi įmonės įkurtos dar šeštajame dešimtmetyje ir turi didelę nuomos patirtį. Jas vienija bendras uždavinys − nuomoti mechanizmus, įrenginius ir laikinas patalpas gamintojams, statybų bendrovėms ir viešajam sektoriui. Įmonės siūlo itin gausų statybinės technikos asortimentą, greitą ir patogų pergabenimą bei kompetentingų specialistų pagalbą. Ši grupė yra viena iš pirmaujančių nuomos verslo atstovų Europoje, vykdanti veiklą Lietuvoje, Švedijoje, Suomijoje, Norvegijoje, Danijoje, Estijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Rusijoje ir Olandijoje. Suomijoje bei Rusijoje sujungtos įmonės vadinamos „RK“, o likusiose šalyse jos įvardijamos „Cramo“.

Viena pirmaujančių Europoje

Po susijungimo bendrovė tapo viena pirmaujančių įmonių, kurios teikia nuomos paslaugas, visoje Europoje. Pagrindinės veiklos sritys − įvairios paskirties statybinės technikos nuoma bei laikinųjų modulinių patalpų nuoma ir pardavimas. Stambios tarptautinės bendrovės didėjantys ištekliai ir teikiamų paslaugų spektras bei gausus nuomos centrų tinklas neabejotinai atneš naudos ir „Cramo“, ir „RK“ klientams. Sujungtos bendrovės tikslas – tapti viena iš trijų didžiausių šios srities bendrovių visoje Europoje ir atskirose rinkose. Bendri „Cramo“ ir „RK“ ištekliai leis teikti konkurencingesnes paslaugas.

Nuoma − racionaliausias sprendimas

Specialistų teigimu, nėra tikslinga pirkti brangius įrenginius. Kai įmonės ištekliai naudojami tiesiogiai, gaunama daugiau pinigų ir galimybių nei tuomet, kai jie investuojami į įrangą. Nuoma suteikia galimybę nesirūpinti tuo, kas neatneša pelno. Be to, technikos naudojimo galimybes svarbu numatyti jau projektuojant statinį, kitaip statybų aikštelėje rizikuojama susidurti su įvairiais keblumais. Pavyzdžiui, statybinę techniką gali būti sunku atgabenti prie reikiamos pastato dalies, nes nėra tam paruoštos vietos, arba netinkamai apskaičiuota konstrukcija neišlaikys technikos ir darbų tęsti bus neįmanoma. Todėl visada racionaliau konsultuotis su patirtį turinčiais specialistais.

Daugelis statybinės technikos nuomos paslaugas teikiančių bendrovių užsiima ne tik statybinės technikos tiekimu, todėl neretai šis procesas organizuojamas netinkamai. Bendrovė „Cramo“, rūpindamasi įrangos ir mechanizmų tiekimu, visą dėmesį sutelkia į tai, kas svarbiausia statybų versle. Užsakovams lieka daugiau laiko naujoms idėjoms generuoti ir sprendimams.

Atsižvelgia į kiekvieno užsakovo poreikius

Pirkti retai naudojamus mechanizmus nėra sumanu. Racionaliausia, kai kelios bendrovės tarpusavyje pasidalija kapitalo ir eksploatavimo sąnaudas – taip sumažėja visa sąnaudų suma. Tad nuoma − tinkamiausias sprendimas. Ji padės apskaičiuoti faktinę projekto kainą, be to, atskirai įvertins kiekvieno mechanizmo kainą konkrečiame projekte. Tai suteikia galimybę laikytis numatyto biudžeto ir kontroliuoti nenumatytas sąnaudas. Šiuo metu bendrovei „Cramo“ Lietuvoje priklauso šeši padaliniai, esantys keturiose apskrityse (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje bei Šiauliuose).

Šiose bendrovės atstovybėse galima išsinuomoti daugiau nei 2 500 mechanizmų rūšių. „Cramo“ skirtingiems klientų poreikiams taiko skirtingus nuomos būdus ir siūlo ilgalaikę bei trumpalaikę statybinės įrangos nuomą, atsarginius mechanizmus. Siūlomų paslaugų sąrašas, atsižvelgiant į kiekvieno užsakovo poreikius, gali būti didinamas.

yra Kita
„Cramo“ arsenalą papildė aukštybinių darbų technika