Daniškų židinių "Hwam" sėkmė tarptautiniame dizaino festivalyje "Red Dot": už ištikimybę tradicijoms

Modernių šiuolaikinių technologijų pasaulyje, kuris keičiasi ir tobulėja kas akimirksnį, vis dar esama dalykų, kurie išlieka nepakitę. Amžinos vertybės, patenkintas saugumo poreikis, noras pajusti šilumą ir dalyti ją kitiems žmogaus gyvenimą daro visavertį nuo seniausių laikų iki pat šių dienų.

Įsirengti židinį namuose dabar jau nebėra būtinybė – tai, kas anksčiau buvo suvokiama grynai funkcine prasme, dabar įgyja estetinę vertę, peržengia tik praktinės ir ekonominės naudos ribas. Minimalistiniu dizainu ir maksimaliai ištobulintomis techninėmis ypatybėmis pasaulio židinių bei krosnelių rinkoje išsiskiriantys daniški židiniai „Hwam“ atspindi būtent tokio pasaulio – harmoningo, subtilaus, ramaus – sampratą, ir yra pasirenkami vertinančiųjų stabilumą, pilnatvės ir jaukumo pojūtį, stilingą ir prasmingą gyvenimą.

Prekių ženklas, vertinamas ir Lietuvoje, ir pasaulyje

Palyginti nedidelis Danijoje įsikūręs fabrikas „Hwam“ – vienas iš medžiu kūrenamų krosnelių rinkos Europoje lyderių, sukaupęs trijų dešimtmečių darbo patirtį. Šio gamintojo prekių ženklu pažymėti židiniai bei krosnelės, kuriais jau beveik vienuolika metų Lietuvoje prekiauja UAB „Krosnys ir krosnelės“, vartotojiškame nūdienos pasaulyje atrodo kiek netradiciškai – kad ir kaip keistai nuskambėtų – būtent dėl ištikimybės tradicijai. Dabar, kai siekiama pasiūlyti kuo daugiau ir kuo pigesnių, didesniam vartotojų būriui prieinamų prekių, „Hwam“ pasilieka prie kokybiškos ir patikimos, patvarios ir ypatingo komforto teikiančios prekės idėjos.

Atsisakydami pagundos krosnelių gamybai naudoti kitų šalių gamybinius išteklius, pigesnę darbo jėgą, kaip daro kiti gamintojai, danai neperkelia savo gamybos nei į Rytų, nei į Azijos ar kitas šalis, ir visą gamybos procesą, kaip ir anksčiau, telkia tik Danijoje. Dirbti su patikimais žmonėmis ir su laiko išbandytomis vietinėmis medžiagomis – tokia „Hwam“ koncepcija pasiteisina išskirtinumo iš bendro pasiūlymų srauto požiūriu, nors ir atsieina brangiau, ir produkcijos pagaminama mažiau. Tačiau jei vienur pralošiama, kitur laimima – ypatingą visos „Hwam“ produkcijos kokybę bei pastangas tobulėti technologijų ir funkcionalumo srityje liudija suteikti sertifikatai, o skandinaviškai santūrus ir kaip tik tuo eklektiškumo persmelktoje erdvėje patrauklus dizainas aukščiausiais įvertinimais apdovanojamas tarptautinėse parodose.

Tarptautinių dizaino festivalių apdovanojimai pranašauja tolesnę sėkmę

Šiemet „Hwam“ gali didžiuotis pelniusi vieno iš prestižiškiausių tarptautinių dizaino festivalių „Red Dot“ („Raudonasis taškas“), vykstančio kartą per metus Esene, Vokietijoje, apdovanojimą – jis paskirtas pakabinamam ant sienos arba ant kojelių pastatomam židiniui su pakeliamu stiklu „Hwam 3320“. Pelnyti laurus konkurse, kuriame dalyvavo apie keturis tūkstančius skirtingų sričių nuo architektūros, automobilių iki juvelyrinių dirbinių gamintojų, ne tik didelė garbė, bet ir puikių ateities perspektyvų įrodymas – tai žinia, pasak Tarptautinės dizaino asociacijos pirmininko prof. Peterio Zeco, apie tarptautinėje rinkoje apdovanotojo gaminio laukiantį pasisekimą. Ir tai jau ne pirmas „Hwam“ gautas dizaino srities apdovanojimas per pastaruosius metus.

Be modernių technologijų ir puoselėjamų tradicijų dermės, „Hwam“ produkcija ypatinga ir tuo, kad jos dizainą kuria profesionalūs kitų sričių dizaineriai, turintys naujoviškų, todėl perspektyvių idėjų. Židinio „Hwam 3320“ dizaino koncepciją išplėtojo būtent tokia profesionalų pora – Christina Strand ir Nielsas Hvassas. Šie jau keliose tarptautinėse dizaino parodose apdovanoti kūrėjai „Hwam“ židinius projektavo pirmąkart, ir šis projektas pateisino visus lūkesčius.

Elegancija ir patogumas – tai, kas suteikia vertę

Kaip pabrėžė patys dizaineriai, „Hwam 3320“ nieko nėra nei per daug, nei per mažai. Subalansuotas ir iki smulkmenų apgalvotas minimalizmas būdingas skandinaviškam dizainui ir, be to, puikiai dera prie bet kokio interjero ir architektūros. Paprastas ir pritaikomas, elegantiškas ir stilingas, nesunkiai prižiūrimas, valdomas ir funkcionalus – šios „Hwam 3320“ ypatybės, įvertintos „Red Dot“ apdovanojimu, traukia ir pirkėjų dėmesį. Beje, net nekūrenamas „Hwam 3320“ atrodo stilingai, namus daro jaukesnius ir šiltesnius.

Šį ir kitų židinių bei krosnelių „Hwam“ modelių – ne mažiau įdomių, elegantiškų ar net egzotiškų, taip pat kitų garsių Prancūzijos, Vokietijos ir Danijos gamintojų produkcijos galima įsigyti UAB „Krosnys ir krosnelės“ salonuose, įsikūrusiuose visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Pageidaujantiesiems čia taip pat bus pasiūlytos ir aukštos kvalifikacijos meistrų, apdailos, kaminų specialistų, architektų, dizainerių ir profesionalių konsultantų paslaugos.

yra Kita
"ŽIA valda real estate" – tarp geriausiai aptarnaujančių šalies įmonių