Dantų balinimas: ką svarbiausia žinoti?

Norintys baltesnių dantų gana dažnai ryžtasi dantų balinimui, ir šiandien ši procedūra yra iš tiesų labai populiari. Tai nekelia nuostabos – juk balta šypsena puošia kiekvieną žmogų, tačiau dėl tam tikrų veiksnių dantys gali imti gelsti. Dantų balinimas – tai gana paprasta procedūra, po kurios dantys tampa kur kas baltesni, tačiau svarbu žinoti keletą svarbiausių dalykų ir laikytis saugumo.

Ar padės balinamoji pasta?

Toks klausimas kyla iš tiesų dažnai. Įvairios reklamos žada kur kas baltesnius dantis be didelių pastangų, ir dėl šios priežasties susigundoma įsigyti balinamąją dantų pastą. Nors tai gali padėti šiek tiek pašviesinti dantis, tačiau labai įspūdingo efekto tikrai nereikėtų tikėtis. Jūsų dantys gali nubalti maždaug vienu tonu, tačiau ilgą laiką naudojant tokias pastas dantys gali tapti jautresni.

Balinimas liaudiškomis priemonėmis: ar tai veiksminga?

Nors gana populiaru balinti dantis soda ar citrina, tačiau tai dažnai lemia dantų jautrumą, ko tikrai norėtųsi išvengti. Jei norite rinktis natūralias dantų balinimo priemones, tokiu atveju gali pasiteisint arbatmedžių arba kokosų aliejus. Tai nedirgina dantenų, ir, nors procedūra nebus labai maloni, po poros mėnesių bus galima tikėtis rezultatų.

Kokias balinamąsias priemones vertėtų pasirinkti?

Įvairiose pardavimo vietose šiandien yra siūlomas iš tiesų gausus dantų balinimo priemonių pasirinkimas, tačiau ne visada yra paprasta nuspręsti, kuri pasirinkimo galimybių gali būti pačia palankiausia. Siūlomi dantų balinimo pieštukai, įvairūs geliai, ir t.t., ir teigiama, kad jie užtikrins tikrai puikų rezultatą. Vis dėlto, realybė ne visada yra tokia, kokią žada reklamos, tad prieš pasirenkant tam tikras balinimo priemones vertėtų pasikonsultuoti su odontologu, kuris galės atsakyti į įvairius klausimus, ir patarti, kokias priemones vertėtų pasirinkti. Kokybišką dantų balinimo paslaugą visuomet galite gauti Šv. Kristoforo odontologijos klinikoje Vilniuje - http://kristoforoklinika.lt/

Prieš balinimą – profesionali burnos higiena

Nesvarbu, koks dantų balinimo būdas bus pasirenkamas, visada svarbu prieš tai atlikti profesionalią burnos higieną odontologo kabinete. Jau po atliktos burnos higienos galima pastebėti, kad dantys kiek pašviesėjo, taigi, dantų balinimas užtikrins dar geresnį rezultatą.

Dantų balinimas odontologo kabinete

Tai – pats greičiausias būdas išbalinti dantis. Dažniausiai dantų balinimas odontologo kabinete trunka ne daugiau nei pusvalandį, ir po šios procedūros galėsite džiaugtis kur kas baltesne šypsena. Nors dantų balinimas odontologo kabinete kainuoja brangiausiai, tačiau tai vienas efektyviausių dantų balinimo būdų be didesnių pastangų.

Visai nesvarbu, kokiu būdu balinsite dantis, pasirūpinkite, kad pasiektas rezultatas išliktų kuo ilgesnį laiką. Visada rekomenduojama nerūkyti, stengtis vengti tam tikrų dažančių produktų (pavyzdžiui, raudonojo vyno), ir kruopščiai valyti dantis ne tik šepetėliu, bet ir tarpdančių siūlu. Taip pat nepamirškite kas pusmetį apsilankyti pas odontologą ir atlikti profesionalią burnos higieną, kuri padeda pašalinti apnašas ir dantų akmenis.

yra Kita
Efektyviausia reklama internete: kokią pasirinkti?