Daugiabučių renovacijai – išskirtinis dėmesys

Per vakar Aplinkos ministerijoje sukviestą susitikimą su daugiabučių namų administratoriais buvo gvildentos šių namų renovacijos aktualijos ir naujovės.
 
Diskusijoje dalyvavo aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, viceministrė Daiva Matonienė, ministerijos specialistai, taip pat Respublikinių būsto valdymo ir priežiūros rūmų, asociacijos "Lietuvos butų ūkis", Nacionalinės pastatų administratorių ir Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovai.

Pasak ministro Valentino Mazuronio, akivaizdu, kad dabartiniai renovacijos tempai netenkina. Todėl imtasi papildomų priemonių jai skatinti: patvirtintas naujas modernizavimo modelis, įkurta Būsto energinio taupymo agentūra, parengti papildomi teisės aktai ir t. t.

"Kuriant naująjį modelį žiūrėta, kas stabdė modernizavimą iki šiol. Tam buvo skiriamas pagrindinis dėmesys. Lygiai taip pat ir kitiems dalykams, kurie stabdė procesus. Tikimės, kad dabartinis modelis leis juos gerokai paspartinti", – per susitikimą sakė viceministrė Daiva Matonienė. Ji informavo, kad jau 40 šalies savivaldybių ministerijai pateikė skubiausiai renovuotinų senų daugiabučių namų sąrašus. Juose – apie 1500 pastatų. Bus siekiama, viceministrės žodžiais, kuo greičiau atlikti viešuosius pirkimus, kad jau šiais metais būtų pasirašytos rangos sutartys.

Susitikimo dalyviai aptarė ir rizikas, kurių gali kilti dėl viešųjų pirkimų eigos ir niuansų, daugiabučių namų valdymo ir administravimo reglamentavimo pokyčių ir kt.

Respublikinių būsto valdymo ir priežiūros rūmų, su kuriais bendradarbiaujant ir buvo surengtas šis susitikimas, prezidentas Juozas Antanaitis išreiškė viltį, kad daugiabučių modernizavimo proceso naujovės ir pokyčiai, taip pat glaudus visų suinteresuotų institucijų ir Aplinkos ministerijos bendradarbiavimas padės sparčiai didinti atnaujintų daugiabučių skaičių Lietuvoje.
 
Daugiau informacijos:
Raimonda Karnackaitė
Visuomenės informavimo skyriaus vyriausioji specialistė
LR Aplinkos ministerija
Tel. (5) 266 3660
r.karnackaite@am.lt
yra Kita
Daugiabučių renovacija skatins statybininkų socialinę atsakomybę