Didžiosios Vilniaus arenos atleistos nuo NT mokesčio

Vilniaus miesto savivaldybės taryba nuo nekilnojamojo turto (NT) mokesčio atleido „Siemens“ areną, Vilniaus pramogų areną ir „Lietuvos ryto“ krepšinio areną.

Savivaldybės duomenimis, „Siemens“ arena nuo NT mokesčio atleidžiama nuo 2005 m., Vilniaus pramogų arena buvo atleista nuo 2004 metų.

„Siemens“ arenoje vykdomi Vilniaus miestui svarbūs visuomeniniai, socialiniai, kultūros ir sporto renginiai. Investicijos į „Siemens“ arenos projektą siekia 65 mln. litų.

Vilniaus pramogų arena, suteikdama lengvatines sąlygas sporto klubams bei vaikų treniruotėms, prisideda prie sporto populiarinimo Vilniaus mieste.

Vilniaus miesto savivaldybė yra VšĮ „Krepšinio rytas“ dalininkė. Arena nuo nekilnojamojo turto mokesčio buvo atleista ir 2010-2011 metais.

Visos šios arenos buvo statomos tik privačių bendrovių investicijomis, skirtingai nuo Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ar Panevėžio arenų, pastatytų valstybės ir savivaldybių biudžeto lėšomis bei su ES parama.

Sostinės meras Artūras Zuokas replikavo, kad Kauno ir Panevėžio arenoms netgi skiriamos subsidijos, o Vilniaus arenoms – ne.

Vilniaus miesto savivaldybė nemoka arenų operatoriams už jų išlaikymą. Kaunas tam kiekvienais metais skiria per 2,5 mln. litų, Panevėžys – apie 2 mln. litų, Šiauliai – apie 0,7 mln. litų.

2012 m. nuo NT mokesčio sostinės taryba taip pat atleido ne pelno siekiančią Lietuvos sporto draugiją „Žalgiris“, kurios pagrindinė veikla – kūno kultūros ir sporto propagavimas.

„Siemens“ ir „Lietuvos ryto“ arenos nuo NT mokesčio atleidžiamos nuo 2013 m., Vilniaus pramogų arena – nuo 2012 m.
yra Kita
Didžiosios piramidės kampe slypi jos statybų galvosūkio įminimas