„Doleta“ pasiūlė išskirtinį saugumą suteikiančius langus

Moderniausia Baltijos šalyse medinių langų bei durų gamintoja UAB „Doleta” pradėjo itin saugių, smūgiams atsparių langų gamybą.  
 
„Doletos” generalinio direktoriaus Vytauto Silevičiaus teigimu, tokie langai idealiai tinka bankams, juvelyrinių dirbinių salonams ar kitoms prabangos prekes siūlančioms įmonėms, kurioms būtina užsitikrinti saugumą patikimomis stiklinėmis pertvaromis.
 
„Smūgiams atsparūs langai yra vienas iš geriausių būdų apsisaugoti nuo žaibiškų vagysčių – išbandyta, kad ploniausi stiklai atlaiko daugiau nei 200 kirvio smūgių. Artimiausiu metu savo klientams ketiname suteikti galimybę patiems tuo įsitikinti – leisime išbandyti, kokius smūgius atlaiko šie langai“, – sako V.Silevičius. 
 
Ploniausi stiklai, atlaikantys didelius smūgius, yra 16 mm storio, tačiau galima užsisakyti ir storesnių, net kelių centimetrų storio stiklų, kuriems nebaisūs ne tik smūgiai, bet ir kulkosvaidžio šūviai. Visiems langams gaminamas ir specialus, itin tvirtas rėmas.
 
Išskirtinį saugumą suteikiantys langai gali būti pritaikomi tiek nedidelėms pertvaroms, tiek įspūdingoms virtinoms, kadangi jų dydis gali siekti net iki 2,5 x 4 m.
 
Anot „Doletos“ vadovo, investavusi į tokius langus, įmonė ar įstaiga ne tik užsitikrina ramybę dėl savo turto, tačiau ir gali gauti palankesnes draudimo sąlygas iš draudimo bendrovių. Pradėjus naujųjų langų gamybą, pirmuoju „Doletos” klientu tapo vienas turtingiausių Ispanijos piliečių.
 
Stiklus smūgiams atspariems langams „Doleta“ importuoja iš vienos Vokietijos stiklų gamintojų bendrovės.
 
Praėjusių metu pabaigoje „Doleta“ pradėjo gaminti langus su neperšaunamais stiklais. Į neperšaunamus langus montuojami 52 mm storio stiklo paketai, kurių išorinio stiklo storis – net 34 mm. Tokie langai gaminami iš itin aukštos kokybės ir didelio tankumo medienos, atsparios išorės poveikiui. Į langus montuojami vyriai gali išlaikyti didesnį nei 150 kg varčios svorį kiekvienas.

„Doletos” produkcija eksportuojama į JAV, NVS šalis, D.Britaniją, Airiją, Vokietiją, Šveicariją ir kitas Vakarų Europos valstybes.
 
Spec.lt už pranešimo turinį ir kalbą neatsako
yra Kita
„Doha“: identiteto suvienijimas