"Eikos" namai Pilaitėje formuoja naują būsto segmentą rinkoje

Nekilnojamojo turto vystytoja "Eika" pradėjo naujos gyvenvietės statybas Pilaitėje, Vilniuje. Gyvenvietė, pavadinta "Eikos" namai Pilaitėje", skirta pirkėjams su vidutinėmis pajamomis ir yra nauja būsto kategorija rinkoje tarp ekonominio ir prestižinio būsto segmento.

Trijų kambarių butą moderniame daugiabučių kvartale bus galima įsigyti už 300 tūkst. litų.

"Eikos" namai Pilaitėje" skirti standartinei 3-4 asmenų šeimai su vidutinėmis pajamomis. Pasak "Eikos" projektų vadovės Agnė Janavičiūtės, šiuo metu rinkoje nėra standartinės lietuvių šeimos poreikius atitinkančių būstų: "Pasiūla išbalansuota: siūlomi arba prabangūs, arba ekonominės klasės butai. Kokybiško, modernaus ir patogaus produkto vidutiniam pirkėjui rinkoje iki šiol nebuvo".

A. Janavičiūtės teigimu, aiškūs segmentai rinkoje nesusiformavo ir todėl, kad dauguma projektų statomi neatsižvelgiant į realius pirkėjų poreikius. "Projektai, orientuoti į pirkėją su vidutinėmis pajamomis, yra neįperkami dėl per didelės kvadratūros, tad jie netenkina nei vidutinės, nei prabangios klasės būsto pirkėjų", - aiškina ji. "Eikos" namuose Pilaitėje" 2-jų kambarių butai bus 45-50 kv. m, 3-jų kambarių butai – 57-71 kv. m, 4-ių – 85 kv. m ploto.

Pasak "Eikos" projektų vadovės, nedidelė butų kvadratūra lemia konkurencingą būsto kainą: bendrovei pavyko suformuoti produktą su dideliu papildomų paslaugų paketu. Jame – du butų interjero įrangos variantai, atskira patalpa dviračiams laikyti, signalizacijos įvadai ir lauko durų davikliai pirmo aukšto butuose. Gyvenvietėje taip pat veiks vaikų dienos centras ir savitarnos skalbykla – Lietuvoje dar neprigijusios, tačiau, kaip rodo "Eikos" atliktas klientų poreikių tyrimas, pageidaujamos naujovės. Vėlesniuose etapuose bus pastatytas prekybos centras ir automobilių savitarnos plovykla.

Iki 2008 m. bus baigtas I-asis projekto statybų etapas. Jo metu bus pastatytas Geltonasis kvartalas: keturi dviejų tipų šešiaaukščiai, kuriuose bus 238 butai – iš viso 13 132 kv. metrų ploto.

Iš viso į "Eikos" namus Pilaitėje" bendrovė ketina investuoti 300 mln. litų. Keliais etapais vykdomą projektą visiškai užbaigti ketinama 2010 m.

yra Kita
EIKA pristato naujos kartos kotedžus patogiam ir taupiam gyvenimui