"Elga" - gatvių apšvietimo atramų ir kelių ženklinimo konstrukcijų gamintoja

Siekiant gerinti eismo sąlygas ne tik tarpmiestiniuose, bet ir miestų keliuose, aktyviai vykdoma jų rekonstrukcija – iš naujo klojama danga, platinama eismo dalis, įrengiamas apšvietimas bei montuojami įspėjamieji kelio ženklai. Aktyviai vykstant darbams, nuolat siekiama juos atlikti kiek įmanoma greičiau, tačiau užtikrinant kokybę, todėl itin svarbu rasti produkcijos tiekėjus, dirbančius lanksčiai ir patikimai.

Naujausios gamybos technologijos

Bendrovė „Elga“ klientams siūlo sertifikuotą, patikimą ir patvarią savo gaminamą produkciją. Daugiau nei 40 metų darbo patirtį turinti bendrovė yra didžiausia 0,4–24 kV skirstomųjų įrenginių ir sistemų gamintoja Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Orientuodamasi į aukštą gaminamos produkcijos kokybę, įmonė nuolatos diegia naujas projektavimo ir gamybos technologijas. UAB „Elga“ produkcijai gaminti naudojami naujausi technologiniai įrenginiai: įrengti lazerinis ir mechaninis metalo apdirbimo centrai, kompiuterizuotos lankstymo staklės, nauja automatizuota 7 m ilgio karšto cinkavimo linija, automatinė miltelinė dažymo linija, bandymų laboratorija ir kt.

Gatvių apšvietimo atramos

Viena iš įmonės veiklos sričių yra gatvių apšvietimo atramų gamyba pagal standarto EN-12767 reikalavimus. Šios atramos gaminamos iš šaltai valcuoto plonasienio lakštinio plieno, lenkimo būdu suformuojant į viršų siaurėjančią aštuoniakampio kūgio formą. Siekiant plienines atramas padaryti dar patvaresnes ir apsaugoti nuo korozijos, jos cinkuojamos karštuoju būdu pagal standarto ISO-1461 reikalavimus.

Pagal paskirtį gaminamos skverinės (3–6 m aukščio), gatvių apšvietimo (8–12 m) atramos bei aikštelių apšvietimo bokštai (15 m, 18 m,24 m). Pagal montavimo būdą pagamintos atramos gali būti statomos tiesiogiai į gruntą, montuojamos keturiais tvirtinimo varžtais per junges ant pamato ir tiesiai į pamatą. Šiais metais didžiausias įvykdytas projektas – 4 km ilgio kelio apšvietimas Radviliškyje, Šiaulių gatvėje.

Lankstumas, leidžiantis patenkinti visus poreikius

Bendrovės pranašumas – lankstumas ir gebėjimas patenkinti kliento poreikius. Dideli statybų tempai taip pat padidina ir produktų paklausą, todėl populiariausių produktų kartais pritrūksta. Pagal projektinį šviestuvo pastatymo aukštį įmonė turi galimybę žemesnėms atramoms pritaikyti aukštesnes gembes ir atvirkščiai – aukštesnėms atramoms – žemesnes gembes.

Kiti eismo saugumui užtikrinti skirti produktai

Įmonė taip pat gamina daug kitų produktų, skirtų saugiam eismui užtikrinti, – tiltų turėklai, atitvarai, šviesoforinės gembės bei ažūrinės kelio ženklų konstrukcijos.

Šviesoforinės gembės montuojamos miestų sankryžose ir pėsčiųjų perėjose. Jos gali būti naudojamos ir įspėjamiesiems šviesoforams, kur įspėjamuosius ženklus važiuojamojoje dalyje reikia pakabinti taip, kad jie būtų matomi iš toli ir atkreiptų vairuotojų dėmesį.

Ažūrinės kelio ženklų konstrukcijos

Bendrovės gaminami ažūriniai stovai šviesoforams ir kelio ženklams yra suprojektuoti pagal ES reikalavimus. Konstrukcija gaminama 5,5 milgio sekcijomis iš 24 mm skersmens apvaliojo strypo, tarpuose įtvirtinant 12 mm skersmens strypus. Tarpusavyje sekcijos jungiamos karštai cinkuotais 8.8 stiprumo klasės varžtais. Sutvirtintos konstrukcijos karštuoju būdu padengiamos 100μ–120μ storio cinko sluoksniu. Ažūrinės konstrukcijos skirtos didelių apkrovų konstrukcijoms (pvz.: šviesoforams, švieslentėms, ženklams) pakabinti. Vienas iš didesnių šiais metais bendrovės įvykdytų užsakymų – Kauno „Akropolio“ automobilių stovėjimo aikštelėje sumontuota apie 1 km ažūrinių konstrukcijų, ant kurių buvo tvirtinami šviestuvai.

yra Kita
Dėmesys saugumui pastebimai auga