Europinė parama verslumui skatinti

Prieš savaitę baigėsi paraiškų pagal priemonę „Asistentas-4“ pateikimo VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūrai (toliau –LVPA) terminas. Sulaukta 35 paraiškų, kurių bendra prašoma paramos suma siekia 32,8 mln. Lt.

Įgyvendinti projektus pagal priemonę, kuria bus siekiama padidinti veikiančių įmonių gyvybingumą ir paskatinti verslumą, padės numatyta paskirstyti 10 mln. Lt ES struktūrinė parama.
Šios priemonės tikslas – skatinti viešųjų paslaugų verslui teikėjus teikti verslo poreikius atitinkančią geresnės kokybės informaciją ir paslaugas, pagerinti verslo sąlygas smulkiojo ir vidutinio verslo (toliau – SVV) subjektams ir asmenims, ketinantiems pradėti verslą.

Paraiškas galėjo teikti viešosios įstaigos, kurių vienas iš dalyvių arba savininkas yra valstybė ir (arba) savivaldybė, asociacijos, kurių nariai yra juridiniai asmenys, ir prekybos, pramonės ir amatų rūmai.

Pagal Projektų finansavimo sąlygų aprašą projektas turi būti įgyvendinamas su mažiausiai penkiais partneriais. Jų teisinė forma turėtų būti viešosios įstaigos, aukštosios mokyklos ir profesinio mokymo įstaigos, asociacijos, kurių nariai yra juridiniai asmenys, prekybos, pramonės ir amatų rūmai.
Daugiausia paraiškų pateikta iš Vilniaus m. savivaldybės – net 10 paraiškų už 9,8 mln. Lt, Kauno m. savivaldybės – 9 paraiškos už 8,4 mln. Lt, Ignalinos r. savivaldybės –7 paraiškos už 7 mln. Lt. Iš Marijampolės savivaldybės sulauktos trys paraiškos paramai gauti., o iš Šiaulių m. savivaldybės – dvi paraiškos, jose projektams įgyvendinti prašomas 1,8 mln. Lt finansavimas. Iš Alytaus m., Klaipėdos m., Lazdijų r., Kalvarijos savivaldybių pateikta po vieną paraišką, bendra jose prašoma paramos suma yra 3,5 mln. Lt.

Pareiškėjai yra švietimo įstaigos, konsultacinės įstaigos, menų inkubatorius ir kt. Daugiau informacijos apie pareiškėjus bei projektus galima rasti tinklapyje http://www.lvpa.lt/.

Pagal priemonę „Asistentas 4“ bus remiamos dvi veiklos: viena – informacinių renginių, skatinančių visuomenės, ypač jaunimo ir moterų, verslumą, naujų SVV subjektų steigimąsi ir plėtrą, verslo partnerystės tinklų susidarymą, franšizę, organizavimas; antra – aukštos kokybės konsultacinių paslaugų teikimas konkretiems naudos gavėjams verslo reguliavimo, juridinio asmens vidaus valdymo, juridinio asmens aplinkos klausimais, taip pat praktinė ir konsultacinė pagalba verslo ir menų inkubatoriuje veiklą plėtojančioms įmonėms. Nei pareiškėjas, nei projekto partneriai negali būti galutiniai projekto naudos gavėjai: gautas finansavimas bus perduotas konsultacinėmis paslaugomis pasinaudojusiems subjektams.

„Verslumas – tai savybė, pasireiškianti per gebėjimą kurti bei plėsti verslą, kuri yra būtina šalies ekonomikos augimui bei konkurencingumo didinimui. Priemonė „Asistentas 4“ turėtų padidinti SVV subjektų verslo pradžiai, verslo plėtrai bei augimui reikalingų aukštos kokybės praktinių konsultacijų prieinamumą bei sklaidą, prisidėti prie naujų darbo vietų kūrimo bei SVV subjektų steigimo mažiausią verslumo lygį turinčiose Lietuvos apskrityse. Didžiąją projektų dalį numatoma įgyvendinti mažiausią verslumo lygį turinčiose Utenos ir Marijampolės apskrityse“, –teigė LVPA Verslo projektų valdymo skyriaus projektų vadovė Julija Jemeljanovič.

yra Kita
Europa vienijasi atsinaujinančios energijos jėgainių statybai