Finansiniai tarpininkai kviečiami aktyviai dalyvauti daugiabučių renovacijos programoje

Aplinkos ministerijoje surengtas susitikimas su finansiniais tarpininkais, kurie planuoja teikti paraiškas dalyvauti daugiabučių renovacijos programoje.

„Norime pakviesti visus prisijungti ir aktyviai dalyvauti. Mano vertinimu, šiuo metu renovacijos programa vyksta gerai. Aišku, viskas dar priekyje, tikriausiai bus ir problemų, tačiau, kaip rodo praktika, mes jas pakankamai greitai ir operatyviai sprendžiame“, - sakė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Jis minėjo, kad artimiausiu metu Seimas turėtų patvirtinti su modernizavimu susijusių teisės aktų pakeitimų paketą ir tuomet procesai galės judėti visu greičiu. „Tuos šiuo metu turimus 500 mln. litų mes traktuojame kaip pirmąjį žingsnį, paskui eisime toliau. Norėtųsi ilgalaikio, rimto ir solidaus bendradarbiavimo. Matau realią galimybę dirbti kartu, tikiuosi, kad taip ir bus, nes rezultatas tenkins ir visuomenę, ir verslo atstovus“, - kalbėjo ministras.

Aplinkos ministerijos ir Būsto energijos taupymo agentūros atstovai susirinkusiems pristatė numatomus teisės aktų pakeitimus, susijusius su Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programos įgyvendinimu, pačios programos schemą ir t.t. Finansinių tarpininkų atstovai aktyviai domėjosi renovacijos modelio teikiamomis galimybėmis ir kitais programos niuansais.

Europos investicijų bankas (EIB) yra paskelbęs kvietimą teikti paraiškas pagal Bendros Europos paramos tvarioms investicijoms į miestų teritorijas (JESSICA) iniciatyvą, siekdamas išrinkti iki keturių finansinių tarpininkų. Jiems bus pervesta iki 100 mln. eurų daugiabučių namų energijos efektyvumo renovavimui skirtoms paskoloms finansuoti.

Šiuo metu finansinių tarpininkų paslaugas daugiabučių namų modernizavimui Lietuvoje teikia trys bankai – Šiaulių bankas, „SEB“ ir „Swedbank“.

Pasiryžimą atnaujinti namus iki kovo vidurio išreiškė beveik 1500 daugiabučių gyventojai. Planuojama, kad pirmuoju etapu prasidės 839 daugiabučių, kuriuos atrinko savivaldybės, pasirengimo renovacijai darbai. Antrasis etapas turėtų startuoti šių metų viduryje.
 
Visuomenės informavimo skyrius
Tel. (5) 219 1868
yra Kita
„Fimos“ inžinerinių sprendimų dėka Kauno tunelis tapo saugesnis