FUGERO, arba plytelių tarpai kaip nauji

Plytelės laikosi gerai, bet tie plytelių tarpai!  Nublukę, be išraiškos, prie viso to kai kuriuose vietose atsirado dėmės. Jie gadina visą interjerą. Tam yra viena išeitis. Galima siūles atnaujinti arba net pakeisti jų spalvą. Kiekvienas gali tai padaryti. 
 
Rinkoje kaip tik pasirodė naujas ATLAS FUGERO preparatas, skirtas mineraliniams tarpams tarp keraminių plytelių renovuoti.  Šis preparatas skirtas, visų pirma, senoms,  užterštoms, nublukusioms siūlių spalvoms atnaujinti ir suvienodinti arba renovuoti sienas, kuriuose jau atsirado dėmės.  Renovatoriumi taip pat galima pasinaudoti tuomet, kai norime pakeisti siūlių koloritą. Jį galima naudoti  tiek pastatų viduje, tiek išorėje.  Šiuo metu šis preparatas parduodamas  trijų spalvų: baltos – 001, šviesiai rusvai gelsvos – 019 ir šviesiai pilkos – 034.
 
ATLAS FUGERO labai gerai prisiklijuoja prie  mineralinių užpildų siūlėms glaistyti, jis pasižymi aukštu dengimo laipsniu ir dideliu atsparumu nusitrynimui.  Šis gaminys yra  labai atsparus vandeniui.  Jo privalumas - jį galima naudoti dalimis per visą produkto galiojimo laikotarpį, t.y. per 24 mėnesius nuo preparato pagaminimo datos. 
 
Išvalykite glaistą prieš dažymą
Prieš pradedant darbus, plytelių tarpus reikia kruopščiai išvalyti nuo dulkių ir pašalinti nuo jų riebalus, dėmes bei įvairius užteršimus. Užteršimams nuo cementinių skiedinių valyti galima naudoti Atlas Szop preparatą, o užteršimams nuo gaminių, gaminamų iš polimerinių dispersijų valyti - Atlas Szop 2000 preparatą.  Jeigu atsiranda organinės kilmės sluoksniai (grybeliai arba pelėsiai), būtina iš pradžių panaudoti Atlas Mykos preparatą.
 
Panaudojus valymo priemonę, paviršių reikia nuplauti švariu vandeniu ir palikti išdžiūti.  Kartais atsitinka, jog dėl renovatoriaus panaudojimo sugėrimui jautrios plytelės pakeičia spalvą.  Todėl prieš tai rekomenduojama išbandyti preparato poveikį ant nedidelio, neeksponuojamo dangos fragmento. Jeigu išbandymo metu plokštelė pakeistų spalvą, kitų plytelių kraštus reikia gerai apsaugoti, kad ant jų nepatektų preparatas, pavyzdžiui, užklijuoti  specialia juostele.
 
Su kempine arba teptuku 
ATLAS FUGERO - tai naudojimui paruoštas, vienarūšis preparatas. Jo negalima jungti su kitomis medžiagomis, skiesti ar tirštinti.  Atidarius indą, reikia  išmaišyti jo turinį, kad suvienodintume konsistenciją.  Renovatorių reikia per vieną kartą  tolygiai užtepti ant sausų tarpų tarp plytelių su kempinėle arba teptuku, šiek tiek užeinant ant  plytelių kraštų.  Kai siūlių užpildas yra pakeitęs spalvą, arba kai jis yra šiek tiek sutrupėjęs,  rekomenduojama užtepti du renovatoriaus sluoksnius.  Preparatą nuo plytelių galima šalinti su kempinėle darbų atlikimo metu arba preparatui neseniai išdžiūvus, t.y. po maždaug 30 minučių. Eksploatuoti  paviršių su atnaujintais plytelių tarpais galima jau po 12 valandų.
 
Kadangi gali atsirasti nedideli spalvos skirtumai, rekomenduojama vienoje vietoje naudoti tos pačios pagaminimo datos revonatorių.  Darbų atlikimo metu ir santykinai neseniai  užtepus renovatorių (apie 24 valandas), nudažytą paviršių reikia apsaugoti nuo pernelyg intensyvaus atmosferos ir vandens poveikio.  Renovatoriaus nusidėvėjimo laipsnis priklauso nuo siūlių storio, tipo ir panaudotų plytelių dydžio. Pateikiame pavyzdį:  250 ml renovatoriaus užtenka apie 15 m² paviršiaus dangos iš keraminių plytelių, 30x30 cm matmenų, siūlėms nudažyti, kuomet  siūlių plotis yra  3 mm. 

Į įpakavimą įeina darbams atlikti reikalingas įrankių komplektas: plastmasinis indas su renovatoriumi (250 ml), teptukas bei speciali kempinė.

Spec.lt už pranešimo turinį ir kalbą neatsako

yra Kita
Freską iš gabalėlių atkurti padėjo matematika