Gėlių dovanojimo ABC

Gėlės – tai tinkamiausia ir universaliausia dovana, tinkanti praktiškai bet kokia proga. Tiesa, kiekvienas „pagal kišenę“ gali pasirinkti, kam, kiek ir kokių gėlių dovanoti, todėl tokia dovana yra mažiausiai įpareigojanti. Gėles galima pateikti įvairiausiomis formomis – palaidas, krepšeliuose, specialiose dabar itin madingose dėžutėse, kruopščiai sudėtas į puokštes ir t. t., jau nekalbant apie spalvines variacijas, gėlių rūšis, aksesuarus, kurie pritaikomi floristikoje ir kitas subtilybes, kurios gėlių dovanojimo kultūrą dar labiau praturtina. Visą platų gėlių asortimentą jums pateiks gėlių pristatymas Vilniuje. Tikrai nesuklysime teigdami, kad gėlės gali pradžiuginti mylimus žmones, jos – universali padėka ir pagarbos ženklas.

Kodėl dovanoti kartais pamirštame?

Ar atkreipėte dėmesį,gkaip noriai visiems gėles dovanoja maži vaikai – jie gėlytėmis, kad ir pievoje skintomis, apipila savo mamas, močiutes, seses, auklėtojas, mokytojas, aukles. Tačiau paaugliai vengia dovanoti gėlių – tai būdas išreikšti, taigi ir atskleisti jausmus, o jie to nenori.

Moterys mielai dovanoja gėles vienos kitoms, tačiau jų vyrams dovanoja labai retai ar ir visai nedovanoja. Vyrui gėlių galima dovanoti per gimtadienį, vardadienį, nors yra teigiančių, kad moteris vyrui gėlių įteikti gali tik dviem progomis: kai jis paaukštinamas ir kai guli ligoninėje.

Be abejo, vaikinas savo merginai ar vyras moteriai gėles turėtų dovanoti kuo dažniau – net ir visai be progos, o šiais laikais, kai egzistuoja tokios paslaugos kaip gėlių pristatymas Vilniuje, turint noro, savo mylimąją gėlėmis džiuginti galima kone kasdien. Moteris gėlės nuteikia kone magiškai: gavus gėlių, joms akimirksniu pagerėja nuotaika, jos ima skraidyti it ant sparnų, lyg atjaunėja, veide nušvinta šypsena ir jos pasijunta mylimos ir garbinamos. Ir visai nesvarbu, ar gaus 100 rožių puokštę, ar vieną mažytį kuklų žiedelį.

Savaime aišku, merginos ir moterys labiausiai džiaugiasi gavusios gėlių be jokios progos, ne tik per gimtadienį, Šv. Valentino dieną ar Kovo 8-ąją. Jei vykstate kviestinių pietų ar vakarienės ir šeimininkę norite pradžiuginti gėlėmis, įteikę gėlių patys suraskite joms puokštę ir pamerkite. Dar geriau, jei dovanosite vazoninę gėlę – taip niekam nesukelsite rūpesčių, o gėlė džiugins gerokai ilgiau.

Taigi, kada be gėlių neišsiversite?

  • Lankant naujagimį ir jo mamą (paprastai gėlės dovanojamos būtent jaunajai mamytei);
  • Einant į krikštynas;
  • Sveikinant vaiką pirmosios Komunijos proga;
  • Sveikinant jaunavedžius;
  • Einant į gimtadienį;
  • Sveikinant asmenį, baigusį mokslo įstaigą;
  • Išlydint asmenį iš darbo ir kt.
yra Kita
Kokie papuošalai ir žiedai madingi šį sezoną?