Gelžbetonis laiptams suteikia unikalią formą bei patvarumą

Laiptai dažnai laikomi viena sudėtingiausių konstrukcinių namo dalių, tad ir naudojami turi būti ne vienerius metus. Patvarumas − būtina sąlyga laiptams. Tačiau modernioje architektūroje tai toli gražu ne vienintelis kriterijus laiptams gaminti bei montuoti. Tampa vis svarbiau, kad laiptai estetiškai atrodytų. Tai tiesiogiai susiję su šiuolaikišku požiūriu į laiptų projektavimą, gamybą bei montavimą.

Stabiliausiais bei patvariausiais laikomi gelžbetonio laiptai. Tačiau susiformavęs klaidingas požiūris į gelžbetonio gaminius dažnai nepelnytai tokios konstrukcijos laiptus priskiria objektams, kuriems nekeliamas estetikos reikalavimas. Sparčiai augančios įmonės „VSP laiptai“ specialistų teigimu, nusistovėjusi neteisinga nuomonė, kad tokia konstrukcija masyvi, neestetiška bei nelanksti. Tačiau modernioje architektūroje šiai interjero ar eksterjero detalei galioja tos pačios taisyklės kaip ir statomiems monolitinio gelžbetonio pastatams. Pasitelkus modernią įrangą, šiuolaikiškus sprendimus bei atsakingą požiūrį į projektavimą bei montavimą, gali būti įgyvendinami įnoringiausi sumanymai. Modernūs gelžbetonio laiptai išsiskiria itin subtiliomis, nepriekaištingai užbaigtomis formomis, kurias gali riboti tik architekto ar dizainerio fantazija.

Laiptų klojiniai gaminami ceche iš metalo lakštų, objekte jie sumontuojami į vientisą konstrukciją ir užpilami betonu. Gelžbetonio laiptai puikiai dera ir su kitomis statybinėmis medžiagomis, todėl architektams bei dizaineriams atveriama kūrybos laisvė ir galimybė sukurti savitą erdvę. Neatsižvelgiant į tai, kokiam architektūriniam stiliui priskiriamas statinys, gelžbetonio laiptai leidžia visuomet rasti tinkamiausią sprendimą.

Laiptų elementai gaminami bei montuojami itin sparčiai. Pasitelkiama šiuolaikiška, viena moderniausių Baltijos šalyse įrangų – aukšto slėgio pjovimo vandens srove staklės.

Pjovimo vandens srove metodas itin efektyvus mažinant gamybos sąnaudas, o kartu ir universaliausias bei sparčiausiai besiplėtojantis. Pasitelkus šią technologiją visos detalės supjaunamos itin tiksliai, išvengiama paklaidų. Tai, be abejo, nulemia kokybišką bei greitą montavimą. Be to, tokios konstrukcijos laiptai išsiskiria konkurencinga kaina. Tai iš tiesų universali bei patikima laiptų gamybos technologija, sulaukusi daugelio architektų bei dizainerių dėmesio.

UAB „VSP laiptai“ jau šiandien gali didžiuotis daugybe reprezentacinių objektų, kuriuose pasirinkti būtent tokios konstrukcijos laiptų sprendimai.

UAB „VPS laiptai“ yra oficialus„Haboe“ − nerūdijančio plieno sistemų (www.haboe-edelstahlsysteme.de) atstovas Lietuvoje.

yra Kita
Laikinųjų apsaugos priemonių taikymo ypatumai viešųjų pirkimų ginčuose