Griuvenos savininkai ieško kaltų

Klaipėdoje - precedento neturintis atvejis. Ilgus metus neprižiūrimo ir nugriuvusio pastato savininkai kreipėsi į teisėsaugininkus ir prašo išsiaiškinti, kas dėl to kaltas.

Nemuno g. 47 namas seniausiai buvo įtrauktas į apleistų Klaipėdos statinių sąrašus, Palangoje gyvenantiems jo savininkams ne kartą priminta apie prastą jo būklę, galimas pasekmes, grasinta sankcijomis. Tačiau situacija nesikeitė - name kilo ne vienas gaisras, o po vienos vėtros išvirto dalis pastato sienos.
Šiandien neliko ir jų - vietoj namo dabar riogso griuvėsių krūva, kuri yra greta renovuoto buvusio "Auroros" kino teatro, po naujo viešbučio langais.

Tai pastebėjo ne tik atsakingi savivaldybės asmenys, bet ir patys savininkai. Ir sureagavo jie į tai kaip niekas kitas - kreipėsi į prokuratūrą ir pareikalavo nustatyti, kas sugadino jų turtą. Tai - pirmasis toks atvejis Klaipėdoje.
Tuo metu statinių priežiūros taisyklės numato, kad apleistų pastatų savininkai privalo užtikrinti, jog į juos nepatektų asocialūs asmenys, pašalinti galimus pavojus, prižiūrėti, jog jie negriūtų.
Apleistų statinių savininkams šiuo metu taikomas 1 proc. dydžio nekilnojamojo turto mokestis, o nuo kitų metų jis pakils iki 3 proc.

yra Kita
Griūva neprižiūrimas Šiaulėnų dvaras