"Heydi": naujas prekių ženklas – amžini sprendimai

Statybų rinką nuolat papildo skirtingos paskirties ir kokybės statybinės medžiagos. Specialistų teigimu, orientuotis į pigiausius šios srities rinkos pasiūlymus netikslinga, nes vėliau neišvengiamai susiduriama su brangia eksploatacija, ir atvirkščiai – kai medžiaga brangesnė (tai liudija jos kokybę), vėlesnei eksploatacijai nereikia didelių išlaidų. Būtent į tokią gamybą orientuojasi koncernas „Bostik“ − vienas pirmaujančių prekių ženklų statybinių sandarinamųjų medžiagų ir klijų rinkoje. Gilias tradicijas turintis koncernas šiandien gali pasiūlyti itin didelį produktų asortimentą. Nesvarbu, ko ieškote – akrilinių sandariklių, medienos, montuojamųjų, sienų, grindų dangų ar plytelių klijų, silikonų, sienų tinko, kalkių ir cemento skiedinio, poliuretano putų, pastatų išorės, vidaus ar specialios paskirties objektų sandarinamųjų medžiagų, – tinkamą produktą rasite „Bostik“ paletėje.

Tarp begalės racionalių koncerno pasiūlymų, šiandien esančių po „Bostik“ vėliava, išskirtinė pozicija tenka prekių ženklo „Heydi“ medžiagoms, daugiau nei 40 metų užimančioms pirmaujančias pozicijas tarp statybinių konstrukcijų išorinės izoliacijos ir papildomos vidinės hidroizoliacijos produktų. Šio prekių ženklo medžiagos naudotos realizuojant daugelį didesnės rizikos projektų, tokių kaip pats ilgiausias pasaulyje povandeninis tunelis „Tsugaru Kaikyo“, jungiantis Japonijos Hokaido ir Honsiu salas. Dėl ypatingo cheminio ir mechaninio atsparumo „Heydi“ medžiagos dažnai taikomos chemijos pramonėje ir statant bei remontuojant nutekamųjų sistemų konstrukcijas. Dalis „Heydi“ medžiagų specialiai sukurtos naftos produktų perdirbimo srities objektams ir plačiai taikomos restauruojant architektūros paminklus. „Heydi“ produktų paletėje, atsižvelgiant į sąlygas ir užsakovų poreikius, kiekvienam konkrečiam atvejui galima rasti optimalų sprendimą ar tiesiog universalią medžiagą. „Bostik“ atstovų Lietuvoje teigimu, vertėtų atkreipti dėmesį į tai, kad universalios medžiagos patrauklesnės mažesniems objektams ir privatiems vartotojams, o specializuotą produkciją racionaliau taikyti didesniuose ir išskirtiniuose objektuose.

Universalus „Heydi“ pasiūlymas

Moderni MS polimerų technologija, leidžianti pagaminti medžiagas, kuriose suderintos geriausios silikono ir poliuretano ypatybės, šiandien itin populiari daugelio šalių rinkose ir taikoma gaminant deformacinių siūlių sandariklius. Tačiau „Bostik“ pasiūlė dar vieną šios medžiagos pritaikymo būdą ir pagamino universalią vienos sudedamosios dalies hidroizoliacinę medžiagą „Aquablocker MS-Polymer“. Ši hidroizoliacinė polimerinė medžiaga, skirta įvairiausiems hidroizoliacijos ir sandarinimo sprendimams, išsiskiria itin aukštomis techninėmis charakteristikomis ir nesudėtingu dengimu. Jos taikymo galimybės labai didelės: pamatams, požeminių garažų liejamosioms grindims, tuneliams, tiltams, šachtoms, žemės ūkio ir jūriniams statiniams.

Medžiagai nereikia tirpiklio, vandens ir bitumo, ji išsiskiria itin aukštomis adhezinėmis ypatybėmis su bet kokiu paviršiumi (taip pat ir drėgnu): betonu, mediena, akmeniu, metalu, putų polistirenu bei daugelio rūšių plastiku. Jos nereikia gruntuoti ar padengus apsaugoti. Net be armuojamosios medžiagos tokia hidroizoliacija atitinka DIN 18195 reikalavimus. Medžiaga gali būti naudojama kaip stogo danga ir kaip hidroizoliacijos sluoksnis po keraminėmis plytelėmis.

Išorinė statybinių konstrukcijų izoliacija

Tarp „Heydi“ produktų, skirtų išorinei statybinių konstrukcijų izoliacijai, susiliečiančiai su žeme, visų pirma verta paminėti sausus mineralinius mišinius šlamus „K11“ (pagamintus cemento pagrindu), kurių ypatumas − itin nesudėtingas taikymas, nes medžiaga dengiama šepetėliu, glaistytuvu ar specialia pompa. Specialios modifikacijos mišiniai ypač atsparūs sulfatams ir gali padengti įtrūkius iki 2 mm.

Bitumo ir kaučiuko medžiagos užtikrina patikimą įtrūkių padengimą, išsaugo elastingumą esant žemai temperatūrai ir yra atsparios gruntinio vandens poveikiui, o savaime susiklijuojančios bitumo ir kaučiuko membranos su armuojamąja sintetine plėvele užtikrina hidroizoliaciją iškart užtepus ir gali būti taikomos net esant minusinei temperatūrai. Armuotoji aliuminio membrana taip pat užtikrina garo izoliaciją ir atsparumą UV spinduliams. Tokia danga gali atlaikyti apkrovas jau prabėgus keturioms valandoms po padengimo. Dėl atsparumo UV spinduliams, atmosferos poveikiui ir kitų medžiagos pranašumų ji gali būti naudojama kaip stogo danga.

Fasadams nuo drėgmės apsaugoti skirtas „Heydi“ produktas − pasta „Siloxan STI“. Tai vandeniui atspari bespalvė danga, apsauganti nuo lietaus ir drėgmės, išimtinai giliai įsismelkianti į apdirbamą paviršių (įsismelkimo gylis į betoną siekia 15 mm). Ši medžiaga apsaugo fasadą nuo grybelių ir pelėsių susidarymo, dažų bei tinko skilinėjimo šaltuoju metų laiku, šilumos izoliacijos efektyvumo sumažėjimo, purvo ir dėmių, gadinančių pastato fasado estetinį vaizdą. Šią medžiagą galima taikyti gamtinio akmens, plytų, klinkerio, silikato mūro, tinkuotiems ir kitiems mineraliniams paviršiams apsaugoti.

Vidinių statybinių konstrukcijų izoliacija

Prekių ženklas „Heydi“, siūlantis visą hidroizoliacijos medžiagų kompleksą, pirmauja ir kaip papildomas vidaus izoliacijos darbams skirtas produktas, būtinas tada, kai išorinė izoliacija techniškai sunkiai atliekama ar ekonomiškai nenaudinga. Papildomų medžiagų pasirinkimas priklauso nuo sąlygų, kuriomis atliekami hidroizoliaciniai darbai.

Vandeniui sustabdyti „Heydi“ siūlo naudoti miltelius (pudrą) „Puder-Ex“, įgyjančią visas jai būdingas ypatybes prabėgus vos 10 sekundžių po jos montavimo darbų. Tai kelis kartus trumpiau, nei gali pasiūlyti kiti rinkoje esantys gamintojai. Dengiant paviršius šios izoliacijos sluoksniu, lygia pirštine medžiaga įtrinama iš viršaus į apačią, kur prasisunkia vanduo. Norint užtaisyti vandens prasiveržimo vietas, ta pati pudra įspaudžiama į ertmę ir palaukus, kol vanduo nustos tekėti, paliekama. Esant itin dideliam vandens spaudimui ar aukštai srovei, šią pudrą sumaišius su nedideliu kiekiu vandens, ji virsta tiršta pasta ir ja lyg kaiščiu užkemšamas paviršius, pro kurį prasisunkia vanduo.

Siekiant užtikrinti ilgalaikę izoliaciją, skverbiantis vandeniui, „Heydi“ gali pasiūlyti specialią sistemą „Aquastop“, taikomą statybinėms konstrukcijoms, esančioms žemėje ar apsemtoms vandens, nuo drėgmės apsaugoti. Tačiau šiuo atveju nereikia (kaip įprasta) nusausinti gruntinio vandens – sistema gali būti taikoma esant net iki 70 m vandens spaudimui. Sistemą sudaro trys medžiagos: „Puder-Ex“ – veikiant vandeniui greitai sutvirtėjantys milteliai – pudra cemento pagrindu, greitai ir patikimai sustabdanti vandenį per keletą sekundžių; specialus šlamas – sausas mišinys specialių cementų pagrindu, stingstantis veikiamas vandens ir naudojamas kaip izoliacijos kietiklis ruošiant pagrindą, tai tirpiklių neturinti rišamoji priemonė. Ji taikoma kaip sistemos „Aquastop“ tvirtinimo pagrindas ir tankina apdirbamo paviršiaus poras. Visa sistema dengiama penkiais sluoksniais, o visų jų bendras storis neviršija 3 mm.

Tais atvejais, kai hidroizoliacijos reikia konstrukcijose, kur montuojant nėra vandens spaudimo problemos, gamintojai siūlo taikyti dviejų sudedamųjų dalių mineralinį hidroizoliacinį elastingą šlamą „K11“, itin stipriai sukimbantį su mineraliniu paviršiumi (1,6 H/mm²). Ši medžiaga apkrovas išlaiko jau netrukus po montavimo, be to, ji atspari jūros vandeniui ir žemai temperatūrai. Elastingas pilkas šlamas K11 gali būti naudojamas ir senuose, ir naujuose pastatuose norint apsisaugoti nuo vandens spaudimo, veikiančio ir iš išorės, ir iš vidaus. Medžiaga gali būti dengiama šepetėliu ar mechanizuotu būdu dviem sluoksniais (bendras sluoksnio storis – 1,5–1,8 mm). Dengiant šią medžiagą ant grindų ir siekiant apsisaugoti nuo mechaninių pažeidimų, rekomenduojama padengti plonu betono sluoksniu, o išorėje taikyti gerinamąjį tinką „K30“.

Kapiliarinės drėgmės hidroizoliacija ir betono remontas

Dar vienas „Heydi“ produktas į kurį reiktų atkreipti dėmesį, − horizontali kapiliarinės drėgmės izoliacija „Kiesey“. Tai reikiamą kiekį reguliuojanti priemonė plytų mūro, betono ir akmens sienose kylančiai kapiliarinei drėgmei izoliuoti. Medžiaga įpilama arba įspaudžiama prieš tai išgręžus tam skirtas ertmes. Po kristalizacijos medžiaga papildomai sutvirtina statybinę konstrukciją.

Betono konstrukcijoms remontuoti „Heydi“ gamintojai gali pasiūlyti tiksotropinį besiplečiantį tirpalą, išsiskiriantį ypatingu patvarumu, atsparumu vandeniui bei šalčiui ir atlydžiu susidarančioms druskoms. Vienu ciklu gali būti užnešamas 100 mm sluoksnis, nenaudojant jokių klojinių.

Minkštas elastingas epoksanas „ELH“ ir kietas elastingas epoksanas „IKH“ gali būti įpilamas arba įspraudžiamas į betono konstrukcijos įtrūkius bei siūles. O putų polistireno putos „Wasserstopp“ naudojamos požeminėse statybose vandeniui laidiems įtrūkiams užpildyti ir sandarinti prieš padengiant epoksanu „ELH“ arba prispaudžiant epoksanu „IKH“.

Dar vienas siūlėms sandarinti ir įtrūkiams suspausti taikomas originalus „Heydi“ produktas − cemento pagrindu pagaminta medžiaga „Injektmoertel“, papildyta specialių plečiamųjų sudedamųjų dalių.

Siūlių sandarinimas ir apsauginiai sluoksniai

„Heydi“ gamintojai nemažai dėmesio skiria ir siūlių sandarinimo bei apsauginio sluoksnio medžiagoms. Verta paminėti „2720 MS“ – universalų hibridinį vienos sudedamosios dalies hermetiką (MS-polimeras), išsiskiriantį itin geromis adhezinėmis ypatybėmis su daugeliu medžiagų, dideliu atsparumu atmosferos ir UV spindulių poveikiui. Jį galima taikyti ir esant didesniems higieniniams reikalavimams. Medžiaga atitinka reikalavimus DIN 18540-F ir taikoma antžeminių pastatų išorinių sienų deformacinėms siūlėms sandarinti.

Elastikas ir hermetikas pagamintas iš pusiau sulfido. Jis atsparus gruntinių vandenų poveikiui ir naudojamas deformacinėms siūlėms požeminėje bei antžeminėje statyboje. Ši medžiaga užtikrina apsaugą nuo kenksmingų medžiagų patekimo į gruntą degalinėse, chemijos pramonėje ir kituose panašaus pobūdžio objektuose. Ši medžiaga atitinka visus „Kiwa“ reikalavimus.

yra Kita
Bostik patirtis - nepriekaištingos kokybės garantas