"Hrono statyba" pastatė moderniausią Baltijos šalyse daugiafunkcinį paviljoną

Didžiausios Lietuvoje langų ir fasadų gamintojos įmonių grupės "Hronas" antrinė įmonė "Hrono statyba", statydama naująjį Lietuvos parodų ir konferencijų centro "Litexpo" paviljoną, įgyvendino itin sudėtingą projektą. Daugiafunkcinės paskirties paviljonas, kuriame nuo šiol galės vykti parodos, kongresai ir konferencijos, unikalus ir savo geometrija, ir konstruktyviniais sprendimais. Projektui įgyvendinti prireikė šiek tiek daugiau nei metų.

"Darbai vyko itin sklandžiai, ES struktūrinių fondų lėšos buvo panaudojamos neatsiliekant nuo kalendorinio grafiko. Nepaisant rinkos pokyčių, projekto sąmata per metus nepasikeitė. Manau, "Hrono statyba" visiškai pateisino užsakovų lūkesčius ir dar kartą įrodė savo aukštą kompetenciją, įgyvendinant tokius sudėtingus projektus", – sakė UAB "Hrono statyba" direktorius Algirdas Vaitaitis.

Bendras naujojo paviljono plotas – 10 tūkst. kv.m. Jame buvo įrengta parodų salė su antresole, priešais rūbinę – erdvus holas stiklo sienomis. Patalpose veikia moderni visiškai automatizuota šildymo – vėdinimo sistema, tenkinanti aukščiausius parodų patalpoms taikomus reikalavimus. Priekaištų naujam statiniui neturėjo ir atsakingos valstybinės komisijos, vertinusios pastato atitikimą itin sudėtingiems priešgaisrinės saugos reikalavimams ir pritaikymą neįgaliesiems.

"Džiaugiamės ne vien naująja erdve parodoms ir renginiams. Svarbu, kad tuo pačiu pavyko išspręsti ir "Litexpo" sandėliavimo problemą. Naujajame paviljone įrengtas didelis rūsys, kuriame įsikurs pagalbinės patalpos, sandėliai. Jų mums iki šiol labai trūko. Įrengtas patogus įvažiavimas į rūsį, yra talpus krovininis liftas", – pasakojo "Litexpo" direktorius AloyzasTarvydas.

"Hrono statyba" pasirūpino ir atsinaujinusių parodų rūmų aplinka – išklojo trinkeles pėsčiųjų zonose, organizavo apželdinimo darbus. Naujojo "Litexpo" paviljono statybose dirbo apie 100 "Hrono statybos" specialistų, o įskaičiuojant subrangovų darbuotojus – net 200.

UAB "Hrono statyba", kaip antrinė UAB "Hronas" įmonė, įkurta 1999 m. Iš pradžių pagrindinė jos veikla buvo "Hrono" gaminamų langų, vėliau – ir ventiliuojamų fasadų bei surenkamų konstrukcijų pastatų montavimas. 2003 m. pradėti vykdyti generalinės rangos darbai. Įmonės metinė apyvarta per penkis metus išaugo nuo milijono iki 30 milijonų litų.

Nuo 2001 m. bendrovei vadovauja Algirdas Vaitaitis. Šiuo metu bendrovėje dirba apie 120 žmonių.

Vienas didžiausių "Hrono statybos", kaip generalinio rangovo projektų – Anglijos-Lietuvos bendros įmonės "Intersurgical" gamybinių – administracinių pastatų kompleksas Pabradėje, kurio bendras plotas – 15 000 kv. metrų. Baigiami ir darbai Šiaulių arenoje, kurioje "Hrono statyba" montuoja visą stogo konstruktyvą.

Kiti svarbiausi pastarųjų metų objektai: prekybos centro "VCUP" fasadai (kartu su UAB "Hronas"), AB "Lietuvos energija" administracinis pastatas A.Juozapavičiaus g. Vilniuje, biurų pastatai BCC, "Baltic center", "Victoria", "Europa", "Hanner", Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras ir kt.

Apie "Hroną"

UAB "Hronas" - lietuviško kapitalo įmonių grupė, kurios veikla specializuota keturiose srityse: "Hrono" langai – tai langų ir durų iš medžio, plastiko ir aliuminio, medžio ir stiklo konstrukcijų projektavimas, gamyba, montavimas, priežiūra po pardavimo, "Hrono" fasadai – fasadinių ir vitrininių sistemų iš aliuminio, plieno ir berėmių stiklo konstrukcijų projektavimas, gamyba, montavimas, "Hrono" statyba - surenkami pastatai, generalinė ranga, "CleanProLine" – prekyba profesionalia ir buitine valymo įranga.
yra Kita
Honkongo vandenimis plaukioja antis milžinė