Idealus lubų sprendimas

Dar visai neseniai lubas baltindavome, klijuodavome tapetais, putplasčiu, daug laiko ir jėgų iššvaistydavome glaistydami, dažydami, o rezultatus vargiai galėdavome pavadinti idealiais. Taip apdailintas lubas gana greitai reikia atnaujinti: perdažyti, baltinti ir nuolat patirti tuos pačius remonto keliamus rūpesčius – šiukšles, dulkes, kvapą ir kitus „džiaugsmus“. Alternatyva tokiems įprastiems sprendimams – idealiai lygios, ilgaamžės, atsparios drėgmei, patvarios, higieniškos, nedegios įtempiamosios lubos „Extenzo“, atskleidžiančios neribotas estetinių sprendimų galimybes.

Erdvė anapus

UAB „Relgo“, prancūzų įtempiamųjų lubų „Extenzo“ montavimo ir pardavimo atstovė Lietuvoje, šioje srityje turi nemažą patirtį, viena ir su kitomis statybų bendrovėmis yra įrengusi daug įtempiamųjų „Extenzo“ lubų Lietuvoje. Naujausias jų projektas – architekto K. Ščerbako sprendimas, gėlės žiedą primenančios lubos Vilniaus kongresų rūmų kavinėje „Bomond Tabero“, puikiai atskleidžiantis neribotas šios medžiagos estetines galimybes. Sodrios raudonai rudos spalvos metalo blizgesio paviršius atspindėdamas šviesą suteikia patalpai paslapties, sukuria specifinę,tarsiparalelinę,anapus esančią erdvę. Briaunuotas lubų paviršius transformuoja realybę – atspindys kinta nuo žiūros taško vietos, tokios dinamiškos lubos tampa vienu svarbiausių ir savarankiškiausių interjero elementų.

Vaizduotės polėkiui – spalvotos, faktūrinės, šviečiančios lubos

Įtempiamosios lubos „Extenzo“, skirtingai nei įprastos, gali būti apie 110 skirtingų atspalvių ir 10 faktūrų. Lietuvoje šiuo metu populiariausios lakuotos, atspindinčios ir praplečiančios bei palengvinančios patalpos erdvę lubos. Taip pat siūlomos matinių, satininių, tradicinių faktūrų lubos. Labai neįprastai atrodo įvairių spalvų marmuro, smėlio imitacijos, metalo atspalvių ir blizgesio lubos. Šios srities naujovė – perforuotos, įvairių spalvų lubos. Vienas iš šios medžiagos išskirtinumų – galimybė lanksčiai prisitaikyti, keisti, kurti patalpos formą. „Extenzo“ plėvelė gali būti išlenkiama aplink stulpą, kombinuojama su gipso kartono plokštėmis, sumontavus specialų karkasą tapti reljefinė.

Įtempiamosios lubos gali tapti ir jaukios, tolygios šviesos šaltiniu. Peršviečiamos lubos skleidžia malonią spalvotą šviesą. Šiuo atveju naudojami liuminescenciniai šviestuvai ir taikomas vienintelis reikalavimas – bent 20 mm atstumas tarp tikrųjų ir įtempiamųjų lubų, kitaip gali matytis paslėptos lempos. Po plėvele sumontavus kintamo intensyvumo šviesos šaltinį ir įsirengus vientisas ar sudėtingų kombinacijų, įvairių raštų ir formų įtempiamąsias lubas galima mėgautis unikalia patalpos atmosfera.

Įtempiamųjų lubų pranašumai

Įtempiamosios lubos – vienas paprasčiausių ir praktiškiausių sprendimų norint greitai ir visiškai atnaujinti ar pakeisti interjerą. Jos tinka ir viešosioms, ir privačioms patalpoms: butams, biurams, restoranams, parduotuvėms, barams, viešbučiams, salonams, muziejams. Tai taip pat puikus sprendimas specifinėms ir problemiškoms patalpoms – baseinams, vonios kambariams, ligoninių palatoms, stomatologiniams kabinetams, net operacinėms, gamybinėms patalpoms, pavyzdžiui: laboratorijoms, kepykloms, maisto produktų perdirbimo cechams.

Šios lubos įrengiamos gana greitai baigiant visus remonto darbus. Norint jas sumontuoti nebūtina stabdyti veiklos patalpoje, išnešti baldų, patirti kitų remonto nepatogumų. Esama apdaila nebus sugadinta, o įtempus lubas taip pat nereikės nieko dailinti. Tai idealus sprendimas norint paslėpti kokius nelygumus, įtrūkimus, laidus ar vamzdžius. Tokios lubos gali uždengti šildymo sistemą, garso izoliaciją, net kai laikui bėgant pastate atsiranda skilimo siūlių, šios lubos nepakinta. Jos yra antistatinės, todėl netraukia dulkių, vadinasi, jų beveik nereikia valyti, o jei kartais prireikia – tai visiškai paprasta, mat jas galima plauti. Šios lubos neblunka nuo saulės, yra ilgaamžės, praktiškos, atsparios viskam, išskyrus aštrius daiktus ar pjaustymą.

Saugu ir patogu

Įtempiamosios lubos „Extenzo“ – tai plėvelė iš PVC plastiko, atitinkanti EC reikalavimus CEE91/338, jos storis – 0,17 mm, o paviršiaus masė – 24 g/m². Plėvelė gali išlaikyti neįtikėtinai didelį svorį – iki 100 kg vandens, tad atsitikus nelaimei gali apsaugoti namus nuo užliejimo, lubos ištįs, bet nesuplyš. Dar vienas šios dangos pranašumas – ji nedegi. M1 klasifikacijosplėvelėneleidžiaplistiliepsnoms,išskiriamažaidūmų, neskleidžia toksinių dujų, nesilydo. Ši danga išsiskiria termoizoliacinėmis ypatybėmis, mat tarp tikrųjų ir įtempiamųjų lubų yra oro tarpas. Šios lubos dar išsiskiria geromis garso izoliacijos ypatybėmis.

Antibakterinė patentuota technologija „Bio-pruf“ – tai tarptautinėje Mortono laboratorijoje testuotas ir patvirtintas visiškas atsparumas mikrobams, pavyzdžiui, Stphylococcus Eureus, Klebsiell Pneumoniae, Streptoverticillum Rticulum ir kt., ypač grybelinės kilmės bakterijoms. Ši technologija leidžia įtempiamąsias lubas „Extenzo“ saugiai naudoti patalpose, kurioms keliami ypatingi higienos reikalavimai: medicinos įstaigose, maisto apdirbimo cechuose ir kt.

Montuojant svarbu tikslumas

Pagrindinis montuotojo uždavinys – tiksliai išmatuoti lubas. Dengiamoji įtempiamoji plėvelė „Extenzo“ gali būti montuojama bet kokiame aukštyje, mažiausias atstumas nuo tikrųjų lubų – tik 6 mm. Išmatavus tikrąsias lubas, brėžinys keliauja į Prancūziją, tiesiai pas gamintoją, kur tiksliai išpjaunamos tokios lubos, kokių reikia, tik šiek tiek sumažintos. Specialiomis programomis apskaičiuojama, kiek reikia sumažinti, kad lubos būtų įtemptos labai tiksliai.

Profiliai gali būti montuojami ir prie sienos, ir prie lubų. Profiliai siūlomi plastikinia iir aliumininiai. Išskirtinis „Extenzo“ sprendimas – nematomas intarpinis, lubų spalva nudažomas profilis, panaikinantis plyšelį tarp lubų ir sienos. Tarp plėvelės ir paties profilio esanti apsauginė guminė tarpinė tempimo metu neutralizuoja trintį ir saugo plėvelę, kad neįtrūktų. Sukurti net specialūs jungiamieji profiliai, leidžiantys didesnėse patalpose beveik nematomai sujungti plėvelės gabalus, mat pastaroji iš vieno audinio gali būti ištempta iki 60 m² ploto (jei siauresnis plotis – ir iki 80 m²).

Lubos montuojamos patalpoje pakėlus temperatūrą, kad plėvelė suminkštėtų ir taptų tąsi. Tuomet lubas lengva montuoti, o temperatūrai krintant jos traukiasi, tempiasi ir tampa tarsi būgnas. Taigi, pats montavimas užtrunka vos keletą valandų.

Neribotoms įtempiamųjų lubų galimybėms įgyvendinti tereikia begalinės dizainerių, architektų ir užsakovų fantazijos. UAB „Relgo“, Lietuvoje montuojanti ir parduodanti įtempiamąsias lubas „Extenzo“, visada maloniai bendradarbiauja su architektais ir dizaineriais, taip pat teikia konsultacijas įtempiamųjų lubų galimybių, montavimo, eksploatacijos klausimais.

yra Kita
Lubinių šviestuvų montavimas