Infraraudonųjų spindulių kabinos: ir šiluma, ir sveikata, ir malonumas

Nuo seniausių laikų žmonės šiluma mėgaudavosi specialiai tam įrengtose vietose – pirtyse. Be įprastų pirčių, šiuo metu visame pasaulyje vis populiaresnės infraraudonųjų spindulių pirtys. Tokių pirčių pranašumais galima mėgautis tiesiog namuose – užtenka įsirengti infraraudonųjų spindulių kabiną, kuri užima nedaug vietos, be to, yra ekonomiška ir patogi naudotis. Kokybiškų, patvarių ir estetiško dizaino infraraudonųjų kabinų Lietuvos rinkai siūlo Austrijos įmonė „Domo“, kuriai atstovauja UAB „Egidijus ir Vytautas“.

Dvejopas šilumos poveikis

Šiluma, pirmiausia saulės ir ugnies, tenkina pirminius žmogaus ir apskritai gyvosios gamtos poreikius, tačiau ji ne tik sušildo būstą ar maistą, bet ir saugo, ramina, atpalaiduoja. Apie teigiamą infraraudonųjų spindulių (juk ir saulės, ir paties žmogaus kūno skleidžiama šiluma perduodama būtent tokiais spinduliais) poveikį žinoma jau daug amžių, nors moksliniais tyrimais jis įrodytas visai neseniai.

Infraraudonųjų spindulių, prasiskverbiančių gana giliai į žmogaus organizmą, veikiančių efektyviai ir nesukeliančių kenksmingo šalutinio poveikio, šilumos kabinos, dar vadinamos pirtimis, pradėtos naudoti prieš du dešimtmečius ir dabar ypač populiarios tokiose šalyse kaip Austrija, Vokietija, Šveicarija ir Japonija. Beje, pirmąją infraraudonųjų spindulių kabiną įrengė būtent pastarosios šalies atstovas – jaunas gydytojas, kuris siekė praplėsti infraraudonųjų spindulių naudojimo medicinoje galimybes, o vėliau, pritaikius modernius to meto medicinos ir technologijų laimėjimus tokias kabinas imta naudoti ne tik ligoms gydyti, bet ir profilaktiškai. Dvejopa paskirtis būdinga ir „Domo“ infraraudonųjų spindulių kabinoms, rengiamoms ne tik gydymo įstaigose ir sanatorijose ar kitose viešose vietose – sporto klubuose, sveikatingumo centruose, bet ir individualiuose namuose ir butuose.

Sprendimas besirūpinantiesiems puikia savijauta ir išvaizda

Infraraudonųjų spindulių kabinos pirmiausia išsiskiria gydomąja funkcija. Jose skleidžiamų spindulių šiluma naudinga sergantiesiems tokiomis ligomis kaip reumatas, įvairūs uždegimai, širdies ir kraujagyslių ligos, ji gydo sportines traumas, malšina menstruacijų skausmus, lengvina peršalimo simptomus ir gerina savijautą, atpalaiduoja raumenis, padeda atsikratyti sąstingio. Šilumos sukeliamas gausus prakaitavimas padeda atsikratyti antsvorio ir išvalyti iš organizmo kenksmingas toksines medžiagas, mažina celiulitą. Infraraudonųjų spindulių kabinos – puikus sprendimas ir besirūpinantiesiems savo grožiu, nes skatina kraujo apytaką, o tai padeda išsaugoti jaunatvišką, sveiką ir švytinčią odą, taip pat padeda atkurti medžiagų pusiausvyrą gilesniuose odos sluoksniuose.

Įmonės „Domo“ kabinos sukurtos taip, kad infraraudonieji spinduliai tolygiai įkaitintų žmogaus kūną, pamažu sušiltų visi audiniai, raumenys ir sąnariai. Oras kabinose pasiekia optimalią 40–60 °C temperatūrą, kuri neapsunkina kvėpavimo, apsaugo nuo perkaitimo ar nudegimų ir veikia švelniau nei 100 °C ar daugiau laipsnių siekianti saunos temperatūra, todėl infraraudonųjų spindulių kabinose šiluma mėgautis galima ir žmonėms su negalia, nėščiosioms, vaikams. Kabinai įkaitinti prireiks vos10 min., todėl jos teikiama šiluma galima mėgautis be išankstinio pasiruošimo: užtenka įjungti šildymą, patogiai įsitaisyti ant gulto ir atsipalaiduoti, nes rezultatas pajuntamas netrukus – nuovargiui pašalinti pakanka ir 30 min. seanso.

Tarsi sukurtos specialiai jums ir jūsų namams

Įmonės „Domo“ infraraudonųjų spindulių kabinas paprasta įrengti ir visada galima atrasti tinkamą sprendimą – gamintojai siūlo įvairių tiesių ir kampinių šių kabinų modelių: nuo standartinių iki aukščiausios klasės pavyzdžių. Standartinės kabinos nedidelės, jas be papildomų rūpesčių nesunku pritaikyti bet kokioje patalpoje – tam prireiks 220 V įtampos elektros energijos, kištukinio lizdo, įžeminimo ir palyginti nedidelės laisvos erdvės – pati mažiausia standartinė kabina yra maždaug 185 cm aukščio ir užima šiek tiek daugiau nei 1 m2 ploto. Infraraudonųjų spindulių šiluma kabinose pasiskirsto itin naudingai: net 80 proc. jos veikia žmogaus kūną ir tik 20 proc. kaitina orą, todėl elektros energijos sunaudojama daug mažiau, nei jos reikia kaitinantis saunoje, taip sutaupoma lėšų. Sumontuoti bendrovės „Domo“ infraraudonųjų spindulių kabinas taip pat labai paprasta – tai padarys profesionalūs UAB „Egidijus ir Vytautas“ technikai. Jie patars, kaip tinkamai naudoti bei prižiūrėti kabinas, pakonsultuos kitais kylančiais klausimais.

Ieškantiesiems nestandartinių sprendimų ir dar tik besirengiantiems savo namus, bendrovės „Domo“ atstovai Lietuvoje patartų į juos kreiptis iš anksto ir bendradarbiauti su architektais – numatyti tinkamiausią vietą kabinai įrengti, jos dydį, dizainą, apdailos detales. Įmonės „Domo“ kabinos gali būti pagaminamos ir pagal individualius užsakymus, įvertinant visus užsakovo poreikius, naudojant įprastus dizaino bei apdailos elementus. Tokia kabina – tarsi skoningai parinktas baldas ar maloni interjero detalė, harmoningai įsiliejanti į bendrą namų aplinką, suteikianti komforto ir estetinės darnos pojūtį.

Galimybės rinktis ir patikrinta kokybė

Kabinų vidaus apdaila ir gultai gaminami ir iš sintetinių medžiagų, ir iš natūralios spygliuočių ir lapuočių medienos. Viena populiariausių – kedro apdaila, kuri neutralizuoja prakaito kvapą, o malonus šios medienos kvapas turi papildomą terapinį poveikį. Kabinos durų dizainas taip pat pasirenkamas pagal skonį: iš vientiso skaidraus stiklo arba uždaros, tik dekoruotos stiklo motyvais; durys su patogiu magnetiniu užraktu gali būti daromos ir į kairę, ir į dešinę puses. Klientas renkasi ir pačius infraraudonųjų spindulių šildymo elementus – šiluminę foliją, keraminius kaitintuvus ar šilumines plokštes. Visi šie įrenginiai naudoja nedaug elektros energijos ir yra veiksmingi, skiriasi tik jų poveikis ir sritys, kurioms tenka daugiausia šilumos: folijos spinduliavimo intensyvumas žemesnis, bet spinduliai tolygiai pasiskirsto visoje kabinoje, keraminių kaitintuvų skleidžiama šiluma labiausiai perduodama nugarai ir pėdoms, o plokštės, kaip ir folija, tolygiai veikia visą kūną, išskyrus pėdas, kurioms tenka mažiau šilumos, ir tai ypač svarbu kenčiant dėl išsiplėtusių venų.

Be kabinų, bendrovė „Domo“ siūlo ir įvairių kabinų priedų: termometrų, smėlio laikrodžių, iš natūralių medžiagų pagamintų masažo šepečių ir pirštinių, eterinių aliejų ir specialių puodų ar lempų jiems. Kabinose gali būti įrengiama speciali garso sistema – radijas ar kompaktinių plokštelių grotuvas – ir specialus spalvotas apšvietimas, didinantys raminamąjį ir gydomąjį poveikį. Visos austriškos „Domo“ infraraudonųjų spindulių šilumos kabinos atitinka aukščiausios kokybės ir TÜV produkto saugumo reikalavimus, šio gamintojo prekių ženklas puikiai žinomas bei vertinamas visoje Europoje, o Austrijoje bendrovės „Domo“ produkcija užima net 70 proc. visos infraraudonųjų spindulių kabinų rinkos.

yra Kita
Pirties ir saunos pamatų įrengimas