Interpretacija ir kūrybos laisvė šiuolaikiniam interjerui

Keraminės ar akmens masės plytelės – tai dar nuo antikos laikų mėgstamas aplinkos interjero kūrimo būdas. Jų spalvų, formų, faktūrų ir tekstūrų įvairovė suteikia visišką interpretavimo laisvę kūrėjui, o praktiškumas bei ypatingas funkcionalumas atitinka įvairiausių poreikių užsakovų bei skirtingų funkcijų patalpų reikalavimus. Plytelėmis galima sukurti klasikinį itališkąjį, tradicinį antikinį ar priešingai – išgrynintą minimalistinį, modernų ekscentrišką, šiluma apgaubiantį, pastelinį ar su ryškiais grafiniais akcentais interjerą.

Keraminių ir akmens masės plytelių dizainas – atskira, specifinė dizaino sritis, kur darbuojasi talentingi, neretai net interjero madas diktuojantys dizaineriai. Aukščiausia gaminių kokybė, atsiskleidžianti kaip tobula fizinių bei estetinių ypatybių sintezė, leidžia sukurti išskirtinius vonios kambario, virtuvės, baseinų, laiptų, židinių, sienų ar grindų sprendimus. Tradiciškai šioje srityje pirmaujantys italų, taip pat ispanų bei portugalų gamintojai nuolat pristato naujas, aplinkos kūrimo tendencijas atitinkančias plytelių kolekcijas, o tradicija ir kartu inovacijomis paremti gamybos principai leidžia nuolat būti idėjų avangarde.

Madingas retro: grįžta 7-asis dešimtmetis

Visame pasaulyje žinoma plytelių gamintoja „Cedir“ − viena tų, ant kurios produkcijos besipuikuojantis ženklas „pagaminta Italijoje“ yra genialumo ir kūrybingumo, žyminčio itališko dizaino tradicijas, sinonimas. Naujausia kolekcija jau pristatoma ir Lietuvoje. „P70“ – tai savotiška klasikos interpretacija. Dizaino pasaulyje klasikos samprata neretai apibrėžia ne ką kitą kaip 7-ojo dešimtmečio stilių. Pastarojo žaismingumas, aiškiai atpažįstami sprendimai ir maksimali raiškos sričių amplitudė dabar simbolizuoja tam tikrą gyvenimo stilių. Naujoji „P70“ kolekcija leidžia susikurti semantinių ženklų turinčią, stilingą šiuolaikinio interjero atmosferą – toks yra kūrėjų tikslas, teigiančių, kad keramikos produktai visuomet privalo būti jausmų ir emocijų kūrėjai.

„Cedir“ dizainerių sukurta kolekcija „Absolute“ – tai skirtingų gyvenimo stilių sąjunga. Čia susijungia tai, kas supa mus kasdien ir charakterizuoja mūsų kasdienybę. Menas, mada ir dizainas reiškiasi jausmingais ir organiškais pavidalais, spalvomis, sprendimais, suteikiančiais visišką laisvę improvizuoti ir kurti. Atskiri kolekcijos segmentai leidžia kas kartą kūrybiškai interpretuoti serijos kūrėjų sprendimus, kurti unikalius, nesikartojančius variantus.

Kelių šimtmečių gamybos tradicijos

Viena seniausių keramikos gamintojų pasaulyje – italų įmonė „Marca Corona“ – išsiskiria savo gaminių kokybe, tradicijos ir naujausių technologinių sprendimų sinteze bei subtiliais estetiniais sprendimais. Dar 1741 m. Italijoje įkurta bendrovė šiandien laikoma keramikos srities lydere, 1999 bei 2000 m. ji buvo apdovanota pagrindiniais prizais už „Ryškiausią inovaciją“ bei „Geriausią metų produktą“ keramikos srities specialistų konkursuose.

Kasmet „Marca Corona“ sukuria ir pristato iki penkių naujų kolekcijų, skirtų tiek rafinuotas tradicijas, solidumą, prestižą, tiek ir grynumą ar paprastumą vertinantiems ir savo aplinką kuriantiems vartotojams. Naujausiose 2006 m. kolekcijose „I Ciotolli“, „Philosophy“, „Alchimie“, „Summer“, „Reaction“ ir „Charme“ atsispindi skirtingos pastarojo meto interjerų mados – grįžimas prie dekoratyvios ornamentalios raiškos, santūrių organiškų, natūralių medžiagų sprendimų paieškos, jaukios, vaiskių spalvų aplinkos ir solidžių, subtilių, interjerų, prisodrintų semantinių ženklų kūrimas.

Tik pristatyta kolekcija „Philosophy“ iš karto sukėlė visuotinį susidomėjimą. „Tai kolekcija, kurios rafinuotasminimalizmas kuriamas iš natūralių medžiagų, būtiniausių dekorų ir modernių spalvų: ji skirta tiems, kurie savo gyvenimo filosofiją grindžia elegancija. Natūralumo ir šiltų spalvų fone, tarp dviejų paviršių tekstūrų balansuoja dvi esmės: – medžio ir akmens“, – taip teigia patys šios kolekcijos kūrėjai.

Kolekcija „Summer“ – spalvinga, šilta, vasariškai nuotaikinga ir nepakartojama. „Stilizuotos gėlės, įvairiaspalvės mozaikos, kontrastų ir atspalvių kombinacijos: vasara uždega įvairiaspalvę kūrybos šviesą“, – sako „Marca Corona“ dizaineriai. Ypatingas šios kolekcijos akcentas – didelių matmenų originalūs dekorai.

Turbūt originaliausia naujiena – kolekcija „Charme“, turinti nepakartojamus dekorus – veidrodinius ornamentus auksiniame arba platininiame fone. „Šios plytelės jūsų vonią pavers magiška spindinčia erdve, kurios ribas apibrėžiate patys“, – įsitikinę kolekcijos kūrėjai.

Kompiuterinė plytelių grafika

Viena žinomiausių pasaulyje ispanų keraminių plytelių gamintoja „Colorker“ išsiskiria sukurta unikalia jų dekoravimo sistema „Tectonia digital concept“. Ši technologija remiasi tokiais pat, kaip ir grafikos mene naudojamais kompiuteriniais vaizdo kūrimo principais. Ji suteikia galimybę sukurti bet kokios tekstūros, įvairaus profilio aukščio plytelių paviršius, nepaliekant jokio užleidimo ar pakraščio. Kompiuterinės technologijos leidžia sukurti itin tikslius piešinio sprendimus bei gilesnes, subtilesnes spalvas, o galimybė vienam sprendimui vienu metu naudoti kelias paviršiaus kūrimo programas leidžia sukurti kaskart unikalų ir praktiškai neatkartojamą plytelės dizainą. Ši technologija taip pat yra itin ekologiška, nes naudojamos natūralios medžiagos. „Colorker“ gaminamos plytelės sulaukė pripažinimo ne tik dėl išskirtinės kokybės, gamyboje taikomų naujovių, bet ir galimybės susikurti ir gamykloje užsisakyti individualią, visiškai unikalią kolekciją, sukurtą pagal individualų užsakymą.

Individualaus sprendimo paieškos

UAB „Murestos prekyba“, jau dešimtį metų ypatingą dėmesį skirianti didžiausioms pasaulinėms vonios interjero kūrimo elementų naujovėms, savo salonuose pristato šias Lietuvos rinkos naujoves ir siūlo net penkiolikos žinomiausių pasaulyje keraminių ir akmens masės plytelių gamintojų produkciją, skirtą sienų, grindų, taip pat laiptų, židinių bei fasadų apdailai. Tai italų gamintojai: „Marca Corona“, „Cedir“, „Ceramiche Brennero“, ispanų: „Colorker“, „Keraben“, „Diago“, „Venus Ceramica“, „APE Ceramica“, „Sanchis“, „Porcelanite“, „Inalco“, portugalų „Cinca“, čekų „Lasselsberger“, lenkų: „Ceramika Gres“, „Cerrol“, „Ceramika – Konskie“.

Taip pat bendrovė siūlo ir žinomo ispanų gamintojo „Keraben“ fasadines plyteles su specialiomis jų tvirtinimo sistemomis, leidžiančiomis greitai ir kokybiškai sumontuoti patrauklią, „kvėpuojančią“ pastato fasado apdailą.

Siekdami savo užsakovams suteikti kompleksišką paslaugų sistemą ir sukurti maksimalias galimybes laisvai improvizuoti kuriant aplinkos atmosferą, bendrovėje dirbantys profesionalūs, pas gamintojus stažavęsi konsultantai suteikia visą reikalingą informaciją apie siūlomus produktus, o Vilniuje ir Kaune įsikūrusių „Murestos“ salonų klientai gali naudotis ir nemokamomis vonios kambario interjero kūrimo paslaugomis, teikiamomis profesionalių dizainerių.

yra Kita
Estetika ir technologijos