„Italų dizaino namai“ pristato ergonomiškus minkštuosius baldus „Flexform“

Šį mėnesį „Italų dizaino namai“ pirmą kartą Lietuvoje pristato visame pasaulyje pripažintą Italijos minkštųjų baldų ekspertą „Flexform“. Specialistai šio gamintojo sofas, fotelius ir krėslus laiko ergonomikos klasika.
 
„Italų minkštųjų baldų gamintojo populiarumą lemia išskirtinė kokybė, naujausių technologijų taikymas ir bendradarbiavimas su ryškiausiais šiuolaikiniais dizaineriais. Tikimės, jog pasaulyje pamėgtos „Flexform“ sofos bus įvertintos ir Lietuvos vartotojų“, - teigia „Italų dizaino namų“ vadovė Dalia Kalunaitė-Cancelli.
 
Pasak jos, visas „Flexform“ sofas vienija iš kosminių technologijų pasiskolinta vadinamoji „atminties“ formulė, dėl kurios iš elastiko pagaminta minkštoji baldų dalis „įsimena“ pirminę būseną ir neįdumba. Šios sofos ir foteliai yra patvaresni ir lėčiau dėvisi, o jų atlošai yra itin ergonomiški, nes padeda išlaikyti natūralų stuburo išlinkimą. „Flexform“ į baldų istoriją pateko pirmasis pradėjęs gaminti gilesnes nei įprasta sofas.
 
Šio italų gamintojo minkštieji baldai yra lengvai komponuojami: tos pačios serijos modelius galima jungti į kampinį sofos komplektą, derinti su šezlongais, pufais, kavos staleliais, lentynomis ir netgi kilimais.
 
Ypač patogūs sofų ir lentynų deriniai: specialiai pagal sofų dydį pritaikytos lentynos statomos šalia minkštosios dalies arba tampa jungiamąja dviejų sofų dalimi. Taip ne tik taupoma erdvė, bet ir kuriama atskira poilsio ar darbo oazė – lentynose galima sudėti būtiniausias knygas, žurnalus ar dokumentus. „Flexform“ kavos staleliai taip pat netradiciniai. Jie gali būti statomi ne priešais minkštąją dalį, bet ir sofos šone, vietoj ranktūrio.
 
„Flexform“ kompanijos istorija prasidėjo praėjusio šimtmečio viduryje nedideliame Šiaurės Italijos miestelyje, kuriame verslą pradėjusi šeima baldų kūrimu ir gamyba užsiima iki šiol. Gamintojai daug dėmesio ir investicijų skiria ergonomikos tyrimams, naujoms technologijoms ir dizaino koncepcijoms.
 
Šios kompanijos minkštųjų baldų dizainą kūrė sėkmingiausi įvairių dešimtmečių Italijos dizaineriai: Cini Boeri, Joe Colombo, Sergio Asti, Rodolfo Benetto. Šiuo metu už „Flexform“ produktų dizainą atsako Antonio Citterio, besiremiantis moderniojo judėjimo filosofija ir sugebantis naujai pažvelgti į klasikines formas.
 
Pastarųjų metų kultiniai Antonio Citterio produktai – sofos „Groundpiece“ ir „Long Island“ – pristatomos ir „Italų dizaino namų“ ekspozicijoje. Šių modelių sofų gylis siekia iki 120 cm, komfortą užtikrina patogūs atlošai ir didžiulės pagalvės. Nemažas sofų konstrukcijas sušvelnina šviesių tonų gobelenai.
 
Šiuo metu „Italų dizaino namai“ be „Flexform“ Lietuvoje atstovauja daugiau kaip 20 baldų gamintojų, tarp kurių – „Poltrona Frau“, „Snaidero“, „Misura Emme“ „Valcucine“, „Flou“, „Ultom“, „Kastel“, „Meson’s“ ir kiti.
 
Spec.lt už pranešimo turinį ir kalbą neatsako
yra Kita
Italų dizainerių darbų paroda − svarbiausias „Italijos mėnesio“ akcentas