„Italų dizaino namuose“ idėjų interjerui galima semtis iš pasaulinio garso dizaino leidinių

Vilniuje įsikūrusiuose „Italų dizaino namuose“ jau treji metai kaupiama dizaino leidinių biblioteka, kurią kas mėnesį papildo naujausi tarpautinių specializuotų architektūros ir interjero leidinių numeriai. Biblioteka gali naudotis visi į „Italų dizaino namus“ užsukę lankytojai – architektūros, interjero dizaino specialistai, studentai, savo būsto interjeru besirūpinantys žmonės.
 
„Architektūros ir dizaino specialistams svarbu neatsilikti nuo naujausių pasaulio tendencijų. Mūsų prenumeruojami populiariausi tarptautiniai ir Italijos leidiniai leidžia sekti nuolat kintančias idėjas, todėl šia galimybe mielai dalijamės tiek su profesionalais, tiek su mėgėjais“, - teigia „Italų dizaino namų“ vadovė Dalia Kaluinaitė-Cancelli.  
 
Pasak jos, pastaruoju metu interjeru domisi vis daugiau žmonių, kuriems rūpinimasis savo būsto interjeru ir stilistika tapo gyvenimo būdu, todėl bibliotekoje esantys ne visiems pasiekiami tarptautiniai leidiniai gali padėti praplėsti akiratį.
 
Bibliotekoje galima rasti pagrindinį tarptautinį architektūros ir dizaino leidinį „Domus“, kuris pirmasis praneša apie žymiausių pasaulio architektų naujus didžiulio masto projektus dar tuomet, kai jų idėjos tėra ant popieriaus. Į interjerą yra labiau orientuotas kitas tarptautinis žurnalas – „AD“ („Architectual Digest“).
 
Tuo tarpu su Italijos dizaino virtuve supažindina profesionaliausias itališkas interjero leidinys „Interni“ ir mėgėjams skirtas „Bravacasa“. Šiuose leidiniuose galima pasisemti autentiško itališko stiliaus idėjų.
 
Be populiarių tartpautinių ir itališkų interjero žurnalų, bibliotekoje yra sukauptos ir Lietuvoje leidžiamų interjero žurnalų kolekcijos.
 
Studentai ir kiti bibliotekos lankytojai, norėdami įsigyti jiems reikalingos vaizdinės ar tekstinės informacijos kopiją, galės nemokamai pasinaudoti skaitytuvu ir reikalingą kopiją išsiųsti į savo pašto dėžutę.
 
Visi leidiniai reguliariai kaupiami nuo 2003 m., šiuo metu bibliotekoje jų yra apie 300.

 „Italų dizaino namai“ Lietuvoje atstovauja daugiau kaip 20 prabangių itališkų baldų gamintojų, tarp kurių – „Poltrona Frau“, „Flexform“, „Snaidero“, „Misura Emme“ „Valcucine“, „Flou“, „Ultom“, „Kastel“, „Meson’s“ ir kiti.
 
Spec.lt už pranešimų turinį neatsako
yra Kita
„Italų dizaino namai“ pristato ergonomiškus minkštuosius baldus „Flexform“