Italų virtuvės aksesuarų gamintoja „Alessi“ sukūrė virtuvės baldus

Viena svarbiausių italų dizaino įkvėpėjų – virtuvės aksesuarų gamintoja „Alessi“ – pristatė pirmąją virtuvės baldų liniją „LaCucinaAlessi“, kurią kūrė kartu su žymiausiais Italijos virtuvės baldų ir įrangos gamintojais. Lietuvoje „Alessi“ atstovauja „Italų dizaino namai“.
 
„Naujosios „Alessi“ virtuvės įkūnija tokią erdvę, kuri idealiai tinka žaismingiems ir spalvingiems šio italų gamintojo kurtiems virtuvės aksesuarams. Taip įgyvendinama poetiško interjero svajonė, kuri iki šiol atsispindėjo tik fragmentiškose virtuvės detalėse“, - teigia „Italų dizaino namų“ vadovė Dalia Kaluinaitė–Cancelli.
 
Naująją „Alessi“ virtuvių liniją sukūrė ilgą laiką su šiuo gamintoju bendradarbiaujantis italų dizaineris Alessandro Mendini, kuris yra ir garsiųjų „Alessi“ žmogaus formos vyno atidarytuvų autorius.
 
Pasak D. Kaluinaitės–Cancelli, „Alessi“ virtuvių dizaino koncepciją perėmė iš racionalių modulinių virtuvių. Būtent dėl šios priežasties „LaCucinaAlessi“ virtuvės yra itin kompleksiškos: priklausomai nuo poreikių ir virtuvės dydžio, jų kompozicija gali būti didesnė ar mažesnė, minimaliai arba visiškai įrengta, mobili arba stacionari. Tai suteikia laisvę susikurti individualią virtuvės erdvę.
 
Šių virtuvių stilistika yra visiškai priešinga iki šiol vyravusiam minimalizmui: daugybė stiklo, asimetriškos, vingiuotos linijos, spalvų įvairovė sukuria intymią, šiltą ir netgi moterišką atmosferą, tinkančią maisto gaminimo ritualų puoselėjimui.
 
Formų, kuriomis žaidžia A. Mendini, įvairovė leido sukurti keturis visiškai skirtingus virtuvių modelius. Apvaliomis formomis ir minkštomis spalvomis pasižymi virtuvė „Sinuosa“, griežtomis linijomis, šaltomis medžiagomis - „Geometrica“, asimetriškomis detalėmis ir peršviečiamais stikliniais baldų paviršiais – „Transparent“, o „Agreste“ subtilumo suteikia gamtos motyvai ir tamsi mediena.
 
Kiekvienam iš šių modelių buvo sukurti specialūs buitinės technikos ir santechnikos modeliai, kurie lygiai kaip ir baldai išsiskiria išradingumu ir netikėtomis idėjomis. Pavyzdžiui, kaitvietės virtuvėje gali būti išdėstytos ne tik įprasta standartine kvadratine forma, bet ir išgaubta ar tiesia linija.
 
Naująsias virtuves „Alessi“ kūrė su kitu vienu prestižiškiausių italų virtuvių gamintoju „Valcucine“, kuris perdavė savo sukauptą dizaino, idealios precizikos ir ekologiniais principais paremtos technologijos patirtį.

Be „Alessi“ ir „Valcucine“ prekės ženklų „Italų dizaino namai“ Lietuvoje atstovauja daugiau kaip 20 prabangių itališkų baldų gamintojų, tarp kurių – „Poltrona Frau“, „Flexform“, „Snaidero“, „Misura Emme“, „Flou“, „Ultom“, „Kastel“, „Meson’s“ ir kiti.

Spec.lt už pranešimo turinį ir kalbą neatsako
yra Kita
Italų tyrinėtojai įteikta premija už darbą apie „rusiškąjį Leonardą“