Jei reikia ką tvirtinti...

Statybų pramonėje ir kitose srityse neišvengiamai atsiras poreikis tvirtinti. Nesvarbu, ką tvirtinsite, su kokiomis medžiagomis dirbsite – betonu, plienu ar mediena, visuomet pravartu pirma kreiptis į UAB „Essve Baltic“. Tai viena iš koncerno „Essve“ įmonių. Šis koncernas yra dalinis tiesioginės atskaitomybės koncernas savo pagrindinei įmonei „Bergman & Beving“.

Koncernas „Essve“ yra Skandinavijos statybų pramonėje ir dirbtuvėse naudojamos tvirtinimo technikos pagrindinis gamintojas, šios srities lyderis. Koncerną sudaro šios įmonės: „Essve Sverige“, „Essve produkter“, „Essve Norge“, „Essve Poland“, „Essve Baltic“, „Fast-it Helsinki“ ir „Assar Hultén“. UAB „Essve Baltic“ Lietuvoje buvo įkurta dar 1998 m. ir nuo pat pirmųjų veiklos metų turėjo tikslą aprūpinti Lietuvos statybų pramonės rinką aukščiausios kokybės produktais už priimtiną kainą. Šis tikslas įgyvendinamas remiantis Šiaurės kraštų koncepcija – tiekti prekes iš centrinio sandėlio, esančio Ulricehamno mieste.

Kiekvieną savaitę nauja pasiūla

Įmonė yra sukūrusi ir ištobulinusi puikią prekių užsakymo ir pristatymo sistemą. Žinoma, pirmiausia reikia prekę išsirinkti. Čia į pagalbą ateina beveik 400 puslapių storio prekių katalogas – 2004–2005 m. žinynas, nustatęs naujus standartus Švedijos rinkoje. Jame pateikiamas ne tik įmonės prekių asortimentas, bet ir išsami techninė informacija bei montavimo nuorodos. Įmonė siūlo du šio katalogo variantus – spausdintinį ir skaitmeninį. Pastarojo privalumas – kiekvieną savaitę atnaujinama informacija, papildomai teikiama techninė informacija (informaciniai prekių lapai, techninės deklaracijos ir kt.), suteikiama galimybė nuolat susipažinti su tvirtinimo srities naujovėmis bei visada žinoti naujausią „Essve“ prekių asortimentą. Puikiai išplėtota logistikos sistema – tai populiarusis „B2B“ portalas Šiaurės šalyse „Toolstore“. Šio portalo lankytojai turi galimybę prekes užsisakyti tiesiai arba per įmonę, susipažinti su produktais, matyti dominančių prekių atsargas sandėlyje.

Pagrindiniai prekių ženklai

Norint tinkamai pritvirtinti, ypač svarbu įrankiai. „Essve“ siūlo pasaulinio elektrinių įrankių rinkos lyderio „Makita“ produkciją. Tai daugiau nei prie elektros tinklo jungiamų ir belaidžių, profesionalams skirtų elektrinių įrankių modelių, kurių pagrindinis privalumas – mažumas, lengvumas ir prieinamumas. Šios ypatybės netrukdo puikiam balansui, galingumui bei ilgaamžiškumui. Belaidžiai proįrankiai savo techninėmis charakteristikomis vejasi jungiamus prie tinklo. Tai garantuoja nauji, ekologiški, pasaulyje populiariausi ir nuolat tobulinami akumuliatoriai „Makita“. Šie gaminiai taip mėgstami todėl, kad jų gamybos procesas nuolat kontroliuojamas, o visų detalių kokybė itin gera.

Kiti koncerno siūlomi įrankiai – pneumatinių bei dujiniu principu veikiančių pistoletų gamintojo „Paslode“ produkcija. Tai pirmoji pasaulyje įmonė, pristačiusi pistoletą vinims kalti ir iki šiol išlikusi tokių įrankių gaminimo lydere. Praėjusio dešimtmečio viduryje „Paslode“ (vėl pirmoji pasaulyje) įdiegė dujiniu principu veikiantį pistoletą, skirtą smeigtukams kalti, kuris dėl savo patogumo ir lengvo valdymo puikiai tinka greitam darbui su juostelėmis bei grindų klojimo darbams. Tai didžiausias pneumatinių bei dujiniu principu veikiančių pistoletų vinims ir kabėms kalti gamintojas pasaulyje. Visi šios įmonės įrankiai yra nuolat tobulinami, nuodugniai tikrinami ir pažymėti Europos Sąjungos normų atitikties ženklu CE.

Naujas „Essve produkter“ padalinys – „NordFast“ − siūlo naują pramoninių tvirtinimo elementų, pagamintų iš plieno, aliuminio, nerūdijančių medžiagų – medžio ir žalvario, pasirinkimą. Gręžiamieji ir savisriegiai sraigtai, paslėptos kniedės, veržlės ir kitos tvirtinimo detalės, jau įtrauktos į įmonės katalogą. Taip pat bendradarbiaujama su įmone „FireSeal“, turinčia sukomplektuotą visų tipų priešgaisrinio sandarinimo poreikiams skirtą produktų ir sistemų programą. Per ilgus darbo metus ši įmonė bendradarbiavo su įvairiomis žinybomis, priešgaisrinės saugos organizacijomis bei architektais, tad sukurtos priešgaisrinio sandarinimo sistemos tinka ir mokykloms, viešbučiams, ligoninėms, naftos gavybos platformoms, laivams ir t. t.

Išskirtiniai gaminiai

Šiaurės šalių statybų pramonės specifiniai poreikiai vertė „Essve“ ieškoti ir specifinių naujų sprendimų. Vienas iš jų – gerai žinomo ekspanderio tipo inkaro patobulinimas – sukurtas naujas, geresnis inkaras „Golden“, ypač tinkantis atšiaurioms klimato sąlygoms. Tai instaliacinis inkaras, skirtas montuoti detalėms į betoną ir gamtinį akmenį, numatytas tvirtinti tose vietose, kur yra gana didelės apkrovos. Gaminamas M8–M20 dydžių, elektros linijoms, vamzdynams, ventiliacijos sistemoms ir kt. montuoti. Jo išskirtinumas – nerūdijantis gnybtas, pailginantis inkaro naudojimo laiką ir užtikrinantis tvirtinimo patikimumą, bei kalimo kaklelis, apsaugantis sriegius nuo pažeidimo. Šis gaminys išsiskiria ir paprastu bei lengvu montavimu – galutiniam fiksavimui reikia mažiau sriegių apsukų, norint pasiekti teisingą pritraukimo momentą (tai priklauso nuo betono kokybės). Tvirtinti šį inkarą galima greitai ir paprastai, nes išgręžtų skylių nereikia kruopščiai ištuštinti. Viršutinėje inkaro dalyje yra išorinis sriegis su užsukta jungiamąja veržle. Tvirtinimo patikimumą lemia ir tai, kad būtų kuo mažiau išardomų dalių. Veržlė ir poveržlė yra sujungtos, o dėl to montuoti dar lengviau. Šis „Essve“ inkaras „Golden“ yra pagamintas iš plieno ir gali būti cinkuotas elektriniu arba terminiu būdu, be to, jis nerūdija. Inkaras „Golden“ priklauso nedegiųjų klasei, jo sertifikatas – SITAC Nr. 0216/02.

Kitas specialiai Šiaurės šalims „Essve“ sukurtas gaminys – medsraigtis „Cutters universal“. Tai visai naujo tipo medsraigtis, pritaikytas tiek drožlių plokštėms, tiek gipsui, plastikui, kaisčiams ir įvairioms medienos medžiagoms. Jis gaminamas iš SAE C1022 grūdinto plieno arba nerūdijančio A2 plieno su galva “Torx”. Šį medsraigtį ypač lengva įsukti stipriai nespaudžiant ir nepersukant. Galva „Torx“ užtikrina jėgos perkėlimą šešiais dantukais, o tai sumažina medsraigčių ir darbo įrankių dilimą. Kad geriau slystų, šių medsraigčių paviršius yra apdirbamas vašku, o šeši po galvute esantys frezavimo ašmenys padeda lengviau įsukti sraigtą, paliekant lygų ruošinio paviršių. Patentuotos dvi įpjovos sriegyje užtikrina medsraigčio įsukimo tikslumą, dėl kurio, nesibaiminant įskilimų, galima įsukti medsraigčius visai šalia krašto. „Essve“ pasirūpino ir jūsų patogumui sukūrė specialią praktišką dėžutę medsraigčiams „Cutters“, kurią galite įsigyti kartu su rinktinių medsraigčių „Cutters“ komplektu. Patogu tiek darbe, tiek namuose. Šie medsraigčiai tinka daugeliui lauke atliekamų montavimo darbų.

Kokybiški produktai ir rūpestis aplinka

Kokybė – tai „Essve“ veiklos pagrindas. Tam, kad klientas visada būtų garantuotas dėl kokybės, įmonė jau nuo 1996 m. turi standartą ISO 9002. Tai reiškia, kad kiekviena dalis – produktai, pristatymas, priežiūra ir žinių lygis nuolat yra tikrinami. Nuo 2000 m. įmonė sertifikuota ir pagal ISO 9001 bei ISO 14001 reikalavimus. Vadinasi, ji įsipareigojo dirbti nuolat ieškodama geriausių sprendimų aplinkai išsaugoti ir to paties reikalauti iš tiekėjų.

yra Kita
Ilgametė patirtis užtikrina tvirtinamųjų detalių bei įrankių kokybę