Jonas Komka: LondonOpensourced

LondonOpensourced. Šiuo projektu stengiamasi sukurti “pragmatinę utopiją” ir ištirti kaip 21 amžiaus metropolis gali suteikti kuriant naujus gyvenimo būdus, profesijas, naujus būdus maitintis, žvilgsnį į miestą ir pačią 21 amžiaus žmogaus egzistenciją.

Projekto pagrindas yra detalus planas Shoreditch High Street stoties prieigose ir teritorijos regeneracija aplinkiniuose sklypuose. Vystomas projektas pagrindiniame sklype traktuojamas kaip klasteris ir iš jo besiplečiantis socialinių tinklų ir žmonių nuomone, diskusijomis ir forumais paremto modulinio gyvenamųjų podų tinklas, kuris galėtų būti patalpinamas kaip dar vienas urbanistinis sluoksnis ant jau esančių stogų aplink miestą, prasidedamas ir plėsdamasis nuo klasterio ir sukurdamas kitus klasterius mieste.
 
Kiti projekto tikslai buvo ištirti ir suprojektuoti perkeičiamą modulinę lengvai įperkamą gyvenamųjų patalpų sistemą, vizualinių ryšių audinį tarp viešųjų ir privačių erdvių naudojant mezginių estetikos abstraktavimą, miesto daržus ir socialinių tinklų, interneto panaudojimą pirkti, keisti, parduoti podus, formuoti savo aplinką. Galutiniu tikslu laikomas labiau nepriklausomų ir informuotų bendruomenių ir miestų atsiradimas.
 

LondonOpensourced projektas

Objekto / projekto pavadinimas: LondonOpensourced/Open-source modular housing quater masterplan and territory regenaration
Objekto adresas:UK, London, Brick Lane
Programa:kvartalo detalus planas (baigiamasis magistro darbas University of Manchester, UK)
Architektas: Jonas Komka, http://jonaskomka.eu/, komka.arch@gmail.com
Data:2012 Rugsėjo 28 d.


LondonOpensourced projektas

Kviečiame visus Lietuvos architektus teikti darbusrubrikai “SUKURTA LIETUVOJE”!

Skyriuje “Sukurta Lietuvoje” pristatomi: gyvenamieji individualūs namai, daugiabučiai, visuomeniniai pastatai, komerciniai pastatai, administraciniai pastatai, pramoniniai pastatai, multifunkciniai kompleksai, viešosios erdvės, urbanistinės koncepcijos.

•Realizacijos
•Projektai
: užsakyti projektai, konkursiniai darbai, idėjiniai projektai (neturintys realaus užsakovo), studentiški projektai (baigiamieji darbai)

Projekto sukūrimo / realizacijos metai – ne ankstesni kaip 2008.

PROJEKTŲ PATEIKIMAS IR VIEŠINIMAS

Projektas gali būti pateikiamas daugiausia 2 kartus: pirmą kartą kaip projektas, antrą kartą – kaip realizacija. Jei realizacija baigta iki 2010 m., tas pats objektas gali būti pristatomas tik kaip realizacija. Tas pats projektas negali būti pristatomas kelis kartus nuo skirtingų bendraautorių.

Teikiama medžiaga:
Anketa
•3-4 iliustracijos: vizualizacijos, maketo nuotraukos, nuotraukos – formatas .jpg (brėžiniai gali būti .pdf formato), rezoliucija min. 200, plotis – min. 600 pikselių (aukštis nesvarbu). Prašome nurodyti pagrindinę iliustraciją (failą pavadinkite „pagrindine“)
•3-4 brėžiniai (genplanas, pjūvis, planas/ai)
• Kokybiški planšetai .jpg .pdf (konkursiniams darbams)

Prašome pateikti reprezentatyvią medžiagą. Nereprezentatyvi (blogos kokybės iliustracijos, per mažai iliustracijų, neužpildyta anketa) medžiaga nebus talpinama tinklapyje.

Medžiagą siųskite el.paštu info@architektusajunga.lt, arba CD adresu: Kalvarijų g.1, 09310 Vilnius
yra Kita
Jeruzalės pertvarkymo planas