Kad eismas keliuose būtų saugesnis. Saugaus eismo elementai

Saugaus eismo užtikrinimas yra sudėtingas ir daugialypis procesas. Nors jį sudaro daug komponentų, pagrindiniai yra šie: eismo dalyviai, transporto priemonės, keliai ir aplinka. Visi jie yra vienodai svarbūs užtikrinant saugų eismą, kuriam taip pat didelę įtaką daro šalies ekonominė situacija, sk iriamos lėšos, gyventojų sąmoningumas ir kultūra.

 
Jau penkioliktus metus Lietuvoje dirbanti UAB „Punktyras“ visomis priemonėmis pasiruošusi padėti užtikrinti saugų eismą. Įmonės veikla prasidėjo nuo kelių ženklinimo darbų, tačiau po kurio laiko buvo pastebėta, kad vis daugiau užsakovų pageidauja kompleksinio aptarnavimo. Tad šiuo metu įmonėje dirbantys 25 atestuoti ir ilgametę patirtį turintys darbuotojai gali pačiomis efektyviausiomis priemonėmis suteikti išties platų spektrą paslaugų, padėsiančių kurti saugią aplinką.

Pirmoji antislydiminė danga Lietuvoje

UAB „Punktyras“ tapo pirmąja įmone, pasiūliusia Lietuvos rinkai įvairiaspalves antislydimines dangas, kurios gaminamos iš polimerinių medžiagų ir skaldos mišinio. Sėkmingai prigijusi naujovė pagerina padangų sukibimą su kelio danga, ypač lietui lyjant ir taip sutrumpina automobilio stabdymo kelią, todėl padeda išvengti daugelio eismo įvykių. Šias dangas rekomenduojama naudoti tokiose pavojingose vietose kaip kelių posūkiai, prieš pėsčiųjų perėjas ir prieš sankryžas.

Mūsų klimato sąlygoms pritaikytas horizontalusis ženklinimas

Įrenginėjant važiuojamąją kelio dalį, danga yra ženklinama linijomis, informuojančiomis eismo dalyvius apie eismo sąlygas. Horizontalųjį ženklinimą sudaro išilginės ir skersinės linijos, įvairūs užrašai ir rodyklės. Tokį ženklinimą galima atlikti dviem būdais – dažais arba termoplastiku. Ženklindamas dažais, UAB „Punktyras“ naudoja būtent mūsų šalies klimatui pritaikytas ir išbandytas medžiagas. Visi darbai atliekami naudojant tik sertifikuotus, Prancūzijoje ir Lenkijoje pagamintus dažus.
Ženklinimo metu dažai išpurškiami ant dangos ženklinimo mašinomis su aukšto spaudimo purškiamąja įranga. Tam, kad tamsiuoju paros metu linijos nepriekaištingai atspindėtų šviesą, ant dažų sluoksnio beriami stiklo rutuliukai, kurie tolygiai pasiskirsto dažų sluoksnyje, todėl net ir pradėjus dažams dilti, linijos išlieka matomos. Tuo tarpu ženklinimas termoplastiku rekomenduojamas miestų gatvėse ir keliuose, kur didelis automobilių srautas. Termoplastikas liejamas ant kelio dangos įkaitintas ir išlieka net iki keturių kartų ilgiau nei dažai.

Apie rizikingas vietas įspėjantys kalneliai

Siekiant sumažinti automobilių greitį, viena iš efektyviausių priemonių yra greičio mažinimo kalneliai. Juos specialistai rekomenduoja įrengti ten, kur yra didelis pėsčiųjų srautas, nesaugiose vietose: prie mokyklų, pėsčiųjų perėjų, įvažiavimų, pavojingų sankryžų ir remontuojant kelius.

Kelio ženklai ir šviesoforai

Organizuoti eismą ir užtikrinti jo saugumą padeda kelio ženklai. Nepaisant klimato ir kitų sąlygų, kelio ženklai turi būti matomi bet kuriuo paros metu. UAB „Punktyras“ keliuose ir gatvėse stato įvairius ženklus, kurie atitinka visus Lietuvos standarto LST 1405:1995 reikalavimus. Be to, įmonė pasiruošusi įrengti kelio ženklus ir pagal individualius užsakymus.
 
Kaip ir kelio ženklai, ne mažiau svarbi transporto eismo sistemos dalis yra šviesoforai. Įmonė „Punktyras“ pataria įrengiant ir pati įrengia reguliuojamas šviesoforais sankryžas.

Transporto eismas ir naktį nenutrūksta

Pastaruoju metu, norint atkreipti dėmesį į atšvaitų reikšmę eismo saugumui, organizuojama vis daugiau atšvaitų viešinimo akcijų, kurių tikslas – informuoti gyventojus apie kabinamųjų ir juostinių atšvaitų svarbą. Neabejotinai svarbūs ir atšvaitai, įrengti kelio paviršiuje ir pakraščiuose, atkreipiantys eismo dalyvių dėmesį į pavojingus kelio ruožus, netikėtus vingius.
UAB „Punktyras“ stikliniai atšvaitai atspindi iš bet kurios pusės patekusį šviesos srautą, išryškina kelkraščių kontūrus ir atkreipia vairuotojų dėmesį į kliūtį kelyje.
yra Kita
Ką rinktumėtės: butą Palangoje ar Kanarų saloje?