Kaip išsirinkti lauko duris?

Namuose, kur vyrauja asmeniniai santykiai, niekas nepranoksta pirmojo įspūdžio. Aukštos kokybės lauko durys yra gero skonio tonas, tokios durys puošia namą kaip stiliaus detalė, bei užtikrina papildomą namų saugumą.

Verta žinoti:

· Lauko durų dizainas turėtų atitikti namo architektūros stilių.

Lauko durys su briaunelėmis ir iškilusiomis plokštumomis tinka tradicinio stiliaus namui, durys su glotniomis, išpuoselėtomis linijomis puikiai derės šiuolaikinės architektūros name, o senos architektūros pastatas atrodys nuostabiai su puošnios drožybos lauko durimis.

· Supaprastinkite lauko durų diegimą, perkant standartizuotas duris (su išorine apdaila, rėmu ir durų plokšte bei slenksčiu).

Durys bus iškarto įrėmintos, bei izoliuotos, nereikės vargti, ieškant ir papildomų detalių, o juk jas atitaikyti ne visad būna paprasta.

· Išsirinkite jums patogų durų plotį.

Standartinės lauko durys apima 81 – 91 cm., ypatingai plačios durys įprastai būna 107 cm. pločio, žinoma, jei vietos durims name yra pakankama, galite rinktis dvigubas duris. Verta pastebėti, jog nauji namai, su aukštomis lubomis, atrodo geriau su 2,4 m. aukščio lauko durimis. Atminkite, jog pakeitus esamą durų dydį į didesnį reikės skirti lėšų durų ertmės didinimo darbams.

· Jei norite natūralumo ir propaguojate ekologišką gyvenimo būdą – rinkitės medines duris, tačiau žinokite, jog šioms durims reikia ypatingos priežiūros.

Medinės durys yra linkusios iškrypti ir įskilinėti, bėgant laikui. Bet šių dienų medienos inžinierių apdorotos šerdys, laminuota konstrukcija ir nuo drėgmės apsaugojančios medžiagos padeda durims būti nelaidžioms ir atsparioms pažeidimams.

· Norintiems ypatingo ilgaamžiškumo ir saugumo vertėtų rinktis plieno duris.

Dauguma iš naujų durų turi labai cinkuotą pieninį rėmą apklijuotą mediena arba plieninį rėmą su tankaus poliuretano puta, kuri izoliuoja penkis kartus geriau, nei medis. Taip pat galima rinktis standartinį plieną, plieno įspraudus su medienos tekstūra arba vinilo plakiruotą plieną.

· Galima rinktis stiklo pluošto kompozicijas.

Slėginio liejimo stiklo pluošto paketai su poliuretano puta nepraleidžia šilumos. Galima pasirinkti įvairios tekstūros, praktiška, nes stiklas nerūdija ir laikui bėgant nesideformuoja.

· Užbaikite savo durų stilių su žalvario ar bronzos rankena bei spyna.

Apdailai rinkitės neblizgius metalus su ilgaamžiškumo garantijomis, kad atrodytų gražiai, veikiant įvairiom aplinkos sąlygom.

· Rinkitės tik geros kokybės medžiagas, jos tarnaus ilgiau.

Kainų skirtumas gali priklausyti nuo durų stiliaus, dydžio, medžiagų ir funkcionalumo. Vertėtų atkreipti dėmesį, jog skirtingų įmonių prekių kainos, dažnai varijuoja, todėl nevertėtų pirkti iš pirmos pasitaikiusios įmonės. Lauko-durys.net siūlo užpildyti trumpą formą apie pageidaujamas lauko duris ir mes Jums pateiksime įvairių įmonių pasiūlymus. Paslauga yra nemokama, be to nereikės gaišti brangaus savo laiko.

Patarimai:

  • Taupykite šilumą, rinkitės duris su papildoma oro izoliacija, šilumos pertvara, storesnėmis plokštėmis, trigubu durų apačios sandarumu, drėgmės nepraleidžiančiomis medžiagomis.
  • Norėdami nuspręsti, kokią lauko durų spalvą pasirinkti, nufotografuokite savo namą iš kitapus gatvės, atsispausdinkite keletą nespalvotų, juodai baltų nuotraukų ir pasitelkę spalvotus pieštukus, išmėginkite įvairias spalvas ir dizainus. Arba, fotografuodami su skaitmeniniu fotoaparatu, išmėginkite skirtingus durų dizainus ir spalvas, pasitelkdami vieną iš kompiuterinių grafikos programų.
  • Užsisakykite medienos ar faneros duris pilnai baigtas, nes dažus, laką, poliuretaną ir kitas medžiagas yra sudėtinga padengti ant medžio masyvo.
yra Kita
Kaip išsirinkti kilimėlius automobiliui?