Kaip pasirinkti būstą nuomai?

Svajojate, kad būsto nuomos paieškos būtų kur kas paprastesnės nei yra šiuo metu? Išeitis – Jūsų rankose. Nekilnojamojo turto skelbimai – galimybė greitai susirasti bustą, kuriame noriai gyventumėte. Žinoma, dažniausiai vertindami nuomos galimybes mes atsižvelgiame ne į tiek daug aspektų, kaip kad pirkdami, tačiau juk ir metai ar dveji bute yra ilgi, tad ieškant butuko nuomai siūlome įvertinti kuo daugiau aspektų. Nekilnojamojo turto skelbimai internete klasifikuojami pagal daugelį aspektų. Svarbiausia yra pasirinkti tokį puslapį, kuriame pateikiama informacija būtų objektyvi ir kokybiška. Dedu.lt – vienas geriausių ir labiausiai žinomų puslapių. O kad ir jame paieškos būtų kur kas paprastesnės – rekomenduojame orientuotis pagal žemiau mūsų atskleistus kriterijus, kurie galėtų būti įvardyti kaip patys svarbiausi ieškant Jums labiausiai tinkamo butuko.

  1. Kaimynai. Jeigu norite, kad jūsų gyvenimas būtų ramus – tokiu atveju labai svarbu įvertinti kaimynus, kurie gyvena greta jūsų. Žinoma, ne visada tam egzistuoja patrauklios galimybės, tačiau jeigu prieš nuomojantis nuspręsite pasisveikinti su kaimynais ir įvertinti, kas gyvena greta jūsų – tai padaryti tikrai labai verta.
     
  2. Labai svarbu susižinoti komunalines sąskaitas, kurias reikia mokėti nepriklausomai nuo to, kiek ir ko jūs išnaudosite. Šiuo atveju kalbame apie šildymo sąskaitas, kurios dažniausiai ir gąsdina labiausiai. Tuo pačiu šiukšlių bei kitų smulkmenų mokesčiais, kurie dažnai būna labai dideli. Dar prieš nuomojant susižinokite, kiek teks mokėti.
     
  3. Vietovė. Šiuo atveju turime omenyje ne tai, kaip butas yra Jums strategiškai patogioje vietoje, tačiau labai svarbu įvertinti tai, kad aplink nebūtų kokių nors blogų rajonų ir panašiai. Šiuo metu internete galima susirasti reikalingą informaciją, kurioje pateikiama tokio pobūdžio info, kaip pavyzdžiui, kiek nusikaltimų per metus buvo 100 metrų spinduliu. Tiems, kurie turi mažų vaikų arba naktimis grįžta namo – tai labai aktualūs aspektai.
     
  4. Buto stovis. Nekilnojamo turto skelbimai – galimybė ne tik peržiūrėti kainų pasiūlymus, tačiau tuo pačiu susipažinti ir su butų galimybėmis. Nebūtina nuvykti iki vietos, kad galėtumėte įvertinti, ar konkretaus stovio butas jums tinka. Dažniausiai jis labai detaliai būna aprašomas skelbimuose, kurie ir leidžia suvokti, ar pasiūlymais Jums tinka, ar ne.
     
  5. Buto išsidėstymas ir kambarių skaičius. Žinoma, labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, koks yra buto išsidėstymas ir kiek kambarių jame yra. Jeigu planuojate nuomoti ilgam laiko tarpui, tokiu atveju pagalvokite apie tai, kad atveju galite turėti vaikų arba augintinį.
     
  6. Sutartis. Jeigu norite, kad nuomojamoje eigoje nekiltų kokių nors nesklandumų, tokiu atveju rekomenduojame pasirašyti sutartį ir nuomoti legaliai. Būtinai detaliai perskaitykite visas sąlygas, kurios ir nustato, kokios yra jūsų teisės. Žinoma, tuo pačiu apibrėžiamos ir pareigos, kurių taip pat privalu laikytis.

Nekilnojamojo turto skelbimai padės kur kas greičiau ir tvarkingiau suklasifikuoti visus skelbimus ir pasirinkti tai, kas Jums labiausiai tinka. Lietuvoje atrasti buto nuomos galimybę tikrai nėra sunku, kadangi pasiūla yra plati, tad nesunkiai įvertinę galimybes atrasite tai, kas Jums labiausiai tinka. Svarbiausia – ieškoti, o atradus džiaugtis.

yra Kita
Žvilgsnis į Lietuvos kaminų rinką