Kaip teisingai sandėliuoti padangas?

Jei manote, jog padangos dėvisi tik tuomet, kai automobilis rieda keliais, tuomet labai klystate. Dėvėjimasis vyksta ir kol šios laukia savo sezono sandėliuke. Ypač, jei sandėliuojate netinkamai. Todėl šiame straipsnyje trumpai apžvelgsime ką reiškia tinkamas padangų laikymas, į ką atkreipti dėmesį, kad keičiant padangas, šios vis dar būtų tokios, kokias palikote prieš pusmetį.

Paprastos sąlygos tinkamam padangų laikymui

Yra kelios paprastos taisyklės padangų laikymui. Pirma, aplink padangas turi laisvai cirkuliuoti oras, tad jos negali būti laikomos maišuose. Padangas sandėliuoti reikia sausas, tad jei keitėte padangas per lietų, pirmiausia leiskite joms nudžiūti ir tik tuomet padėkite į sandėliavimo vietą. Trečia, laikykitės optimalios temperatūros nurodymų. Ir galiausiai, padangų negalima dėti kaip šulinio rentinio, jos turi būti pakabintos arba pastatytos stelažuose.

Kur negalima laikyti padangų?

Specialistai visų pirma griežtą „ne“ taria balkonui. Vasarą karštas, žiemą šaltas ir drėgnas, jis tikrai nėra saugus padangoms laikyti. Tuo labiau, jog ir užgriozdina mažutį balkoną bei nėra pakankamai vietos teisingai sustatyti padangas. Antras  „ne“ – karštam sandėliukui. Temperatūra, kur laikomos padangos neturi būti didesnė nei 25 laipsniai šilumos, idealu apie 15 laipsnių ir padangos neturi liestis prie šildymo prietaisų, pvz., radiatoriaus. Jei namuose tik šios pagalbinės patalpos, verčiau rinkitės specialias padangų saugyklas, dar įmantriai vadinamas „padangų viešbučiais“.

Kaip įrengti sandėliavimo padangoms erdvę?

Nusprendus sandėliuoti padangas namuose, reikia parinkti vietą. Tai turėtų būti sausa, vidutinės temperatūros (~15 laipsnių šilumos) patalpa, gali būti rūsys arba garažas. Padangų erdvė neturi būti arti radiatoriaus ar apšviečiama tiesioginiais saulės spinduliais. Padangų sandėliavimas daug paprastesnis įsigijus specialius stelažus padangoms. Tokios įmonės kaip Sandeliavimolentynos.lt stelažus pritaiko individualiems poreikiams, numatytai erdvei ir užtikrina, jog padangos užims mažiausiai vietos.

Padangos su ratlankiais gali būti sandėliuojamos stelažuose su paprastomis lentynomis. Išmontuotos padangos geriausia laikyti pakabintas arba stelažuose. Populiariausi stelažai su 1200 mm pločio lentynomis, kuriose telpa 5 lengvojo arba 4 visureigio padangos. Jei namuose 2 automobiliai, tereikia papildomų stelažo dalių, kurios kainuoja pigiau nei pagrindas. Tad kuo didesnis stelažas, tuo jis pigesnis. Dėl to verta pagalvoti apie rūsio ar garažo stelažus, kurie leidžia ne tik gražiai ir tvarkingai laikyti padangas, bet ir tvarkingai laikyti kitus daiktus.

yra Kita
Šviesolaidinio kabelio sujungimų movos – kaip nepasiklysti pasirenkant?