Kauno senamiestyje renovuota miesto savivaldybės biblioteka

Jaukioje Senamiesčio A. Mapu gatvėje prie 18-ojo namo jau plaikstosi Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos ir Taikos vėliavos.
 
Čia duris skaitytojams atvėrė renovuota Senamiesčio biblioteka. Dvejus metus trukęs remontas pakeitė senojo pastato veidą.
 
„Biblioteka atvėrė duris Tarmių metams skirta programa ir gražia paroda. Linkiu šiam kultūros židiniui dvasingų renginių, o lankytojams – susikaupimo šiuose knygų namuose“, – sakė pašventinęs biblioteką jos naujųjų įkurtuvių svečias – Kauno Šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos administratorius kunigas Evaldas Vivulskis.
 
Pagal projektą „Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Senamiesčio filialo pastato išorinių atitvarų ir inžinerinių sistemų rekonstravimas“ objekto rekonstrukcijai buvo skirta 900 tūkst. Lt Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų. Už tuos pinigus pakeisti langai ir durys, rekonstruotas stogas, apšiltinta perdanga, renovuota elektros instaliacija ir šildymo sistema.

Dar 100 tūkst. Lt Kauno miesto savivaldybės biudžeto lėšų panaudota vidaus patalpų remontui ir objekto pritaikymui neįgaliesiems.

„Pastatas, kuriame yra ši biblioteka, turi nepaprastą istoriją, o joje užfiksuota daug įvykių ir vardų. Jame buvo ir Kultūros paminklų apsaugos inspekcija. Be to, čia gyveno žmonės. Po bibliotekų centralizacijos šiame name buvo įkurtas Mainų fondas, saugykla. Bibliotekoje yra dirbę ir istorijos puslapiuose minimi žmonės – Elena Guželytė, Vanda Gabrilavičienė, Aldona Blinkova, Leonija Kielienė ir kiti, gražiai savo metu pasitarnavę šimtams ir tūkstančiams kauniečių“, – teigė buvusi ilgametė bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Birutė Kunevičienė.
yra Kita
Kauno rotušės aikštei - nauja vizija