Kazachų turtuoliai neįprasto įgeidžio įgyvendintojus rado Lietuvoje

Nestandartinių langų gamintoja „Doleta“ gavo ypatingą užsakymą iš dviejų Kazachstano piliečių – jau kelis mėnesius bendrovė darbuojasi gamindama medinių langų, dengtų bronza, partiją.

„Tokie langai negaminami nei Kazachstane, nei Rusijoje, nei visoje Rytų Europoje – todėl vietinis architektas, savo klientams pasiūlęs netradicinius langus, per rekomendacijas kreipėsi į mus. Esame gavę įvairiausių užsakymų nestandartinių langų gamybai, tačiau pastarasis yra unikalus“, - sako „Doletos“ generalinis direktorius Vytautas Silevičius. Anot jo, artimiausi konkurentai „Doletai“ šioje srityje yra Italijoje, tačiau dėl geresnio kainos ir kokybės santykio kazachai pasirinko lietuvių įmonę.

Kazachų užsakytų langų gamyba yra išskirtinė ir tuo, jog trečdalis jų yra lenktais rėmais ir lenktais stiklo paketais, todėl kiekvieno lango gamyba reikalauja ypatingai kruopštaus darbo. Vienas sudėtingiausių proceso etapų lenktų stumdomų stiklinių durų gamyba. „Doletos“ vadovo teigimu, dar nepabaigus įgyvendinti šio užsakymo, bronza dengtais langais susidomėjo ir kiti Kazachstano bei kai kurių kitų užsienio valstybių piliečiai, todėl analogiškų nestandartinių langų gamyba neturėtų nutrūkti ir vėliau.

Prieš porą mėnesių bendrovė pradėjo gaminti smūgiams atsparius langus su itin storų stiklų paketais. Tokie langai tinka bankams, juvelyrinių dirbinių salonams ar kitoms prabangos prekes siūlančioms įmonėms, kurioms būtina užsitikrinti saugumą patikimomis stiklinėmis pertvaromis.

„Doleta” atstovybės užsienyje veikia Rusijoje, Baltarusijoje, Kazachstane, Latvijoje bei Ukrainoje. Įmonė savo produkciją eksportuoja į JAV, NVS šalis, D.Britaniją, Airiją, Vokietiją, Šveicariją ir kitas Vakarų Europos valstybes.

Spec.lt už pranešimo turinį ir kalbą neatsako

yra Kita
Kazachų istorijos muziejus Astanoje