Keraminių plytelių 2009 metų mados tendencijos

Kiekvienais metais Italijoje, Bolonijos mieste, keraminių plytelių ir vonios įrangos gamintojai susirenka į didžiausią šios srities parodą „Cersaie“, kurioje pristatomos naujausios kolekcijos ir nubrėžiamos pagrindinės ateinančių metų statybinės keramikos bei santechnikos mados gairės.

 
Naujosios keraminių plytelių kolekcijos išsiskyrė spindesiu, blizgesiu, puošniais elementais ir vis didėjančiais matmenimis. Prieš kelerius metus buvusias standartines 20 x 20 cm dydžio plyteles keičia vis didesnės, kartais net 30 x 120 cm formato. Plytelės dekoruojamos puošniais elementais, barokiniais raštais, gėlių ir geometriniais piešiniais. Spalvų gama itin įvairi. Siūlomos natūralios žemės, gamtos spalvos ir atspalviai: balta, pilka, žalia ir ruda.
 
Vertinantiems klasikinę eleganciją siūlomos klasikinės spalvos ir jų deriniai: balta, raudona, juoda ir jas papildantys prabangūs metalai, tokie kaip auksas, platina, sidabras. Norintiems sukurti ekstravagantišką aplinką pristatomos septintojo dešimtmečio stiliaus ryškios spalvos ir jų variacijos: „rūgšti“ žalia, violetinė, ryški apelsino oranžinė, citrinos geltona. Pagrindinė spalvinė keraminių plytelių tendencijų naujovė – violetinė spalva.
 
Daugelis pristatytų plytelių – reljefnės, daugiasluoksnės (paviršius keletą kartų dengtas matiniu ir blizgiu piešiniu ar spalva). Reljefškumas kuriamas paviršiuje formuojant iškilumus, bangas, lašelius, linijas ar kitas figūras.
 
Parodos atspindžiai pastebimi ir lietuvių keraminių plytelių gamintojų naujausiose kolekcijose. „Dvarčionių keramika“, atsižvelgdama į vyraujančias tendencijas, rinkai pasiūlė naujo gerokai didesnio formato (45 x 45 cm) grindų plyteles, tinkamas klijuoti ir ant sienų.
yra Kita
Tradicinė jaukaus bei šilto būsto samprata