Klaipėdoje atidarytas naujas Namo inžinerijos ir interjero centras

Gegužės 24 d. Klaipėdoje, šalia naujosios perkėlos, duris atvėręs 4 500 m² ploto Namo inžinerijos ir interjero centras („NIC“), jau antras tokio tipo centras Lietuvoje (pirmasis prieš dvejus metus buvo įkurtas Kaune). Šio centro tikslas − po vienu stogu suburti žinomas, rinkoje gerai užsirekomendavusias, profesionaliai dirbančias įmones, kurių veikla sietina su būsto inžinerija, interjeru ir dizainu. Centras išsiskiria tuo, kad čia atėjęs pirkėjas tiesiogiai iš gamintojo ar importuotojo gauna išsamią ir kvalifikuotą informaciją nuo pradinės darbų eigos iki jų vykdymo ir garantinio aptarnavimo. Centre įsikūrusios 18 bendrovių pasižymi ilga darbo patirtimi, patikimais partneriais ir profesionalais darbuotojais, dėl to garantuoja patikimų paslaugų ir prekių tiekimą.
 
Kaip teigė UAB „Vilpros investicija“ vykdantysis direktorius Algirdas Vėgelė, „mes parinkome įmones, kurios, mūsų nuomone, geriausiai atstovaus vartotojų interesus, nekompromituos „NIC“ vardo“. „NIC“ prekinio ženklo centrus taip pat planuojama atidaryti ir kituose Lietuvos miestuose. Šiuo metu statomas centras Šiauliuose, gelžbetonio karkasas jau baigtas, belikę atlikti tik vidaus ir išorės apdailos darbus; taip pat artėjama prie projekto baigties Utenos mieste; pradedamas rengti projektas Panevėžio miesto „NIC“ centrui, kurį planuojama pradėti statyti jau kitais metais. Tokią sparčią plėtrą paskatino sėkminga pirmojo „NIC“ veikla Kaune. Per dvejus darbo metus jame nebuvo visiškai jokios įmonių kaitos, centras dirba sėkmingai. Kaip teigė „NIC“ direktorius Raimundas Kudarauskas, „antrasis centras buvo kuriamas remiantis Kaune įgyta patirtimi, dėl to buvo lengviau suvokti kliento poreikius, paslaugų įvairovę, todėl plėtėme paslaugas ne tik inžinerijos, bet ir interjero srityje“. Kuriant centrą buvo stengiamasi nesudaryti konkurencijos tarp įmonių, kad jos verčiau padėtų viena kitai, rekomenduotų partnerius klientams. Tokiu būdu žmogus, atėjęs į Namo inžinerijos ir interjero centrą galėtų gauti išsamų kompleksą paslaugų, reikalingų būsto įrengimui. Centro įkūrėjai tiki, jog miestui tokio tipo centras reikalingas, kadangi Klaipėda, lyginant su kitais Lietuvos miestais, sudaro didžiausią individualių namų statybos rinkos dalį.
 
Klaipėdos „NIC“ projektavo garsus Klaipėdos architektas Saulius Stripinis. Baigiamojoje projektavimo stadijoje architektui mirus, jo darbą baigti teko kitam projektuotojui. Pastato vidaus interjerą kūrė UAB „Klaipėdos dizaino centras“ architektas doc. Alvydas Klimas. Architektas džiaugėsi, jog užsakovai jo kūrybiškai ne ribojo, o kaip tik skatino naudoti skirtingas šiuolaikines medžiagas, tuo pačiu parodant ateinančiam klientui didelę jų įvairovę bei galimybes jas derinti interjere. Skirtingi elementai bei jų derinimas tarpusavyje sukūrė vientisą interjero visumą, pasižyminčią išskirtinumu bei dinamišku. Architekto nuomone, pastatas yra teisingai ir tvarkingai įkomponuotas erdvėje, viršutiniojo aukšto pasukimas yra pagrindinė pastato detalė, kurios neįmanoma nepastebėti.
 
Centro atidarymo proga buvo surengtas Inžinerijos, interjero ir mados sintezės šou. Jo metu svečius linksmino fortepijono virtuozo Sigito Šiaučiulio muzika, centro direktoriui buvo įteiktas simbolinis pastato raktas. Susirinkusieji žiūrovai stebėjo Klaipėdos šokių kolektyvo „Žuvėdra“ poros pasirodymą, užburiančius magijos teatro „DiArchy“ triukus, „Vilko kailių“ naujausios kolekcijos pristatymą. Renginio metu dizaineris Modestas Vasiliauskas sukūrė ir pristatė suknelių kolekciją, pagamintą iš „NIC“ reziduojančių firmų medžiagų. Viena kolekcijos suknelė pretendavo ir bus įtraukta į Lietuvos rekordų knygą. Šventės pabaigoje burtų keliu svečiams buvo dovanojami dovanų čekiai, skirti prekėms „NIC“ centre įsigyti. Vakarą vainikavo įspūdingas ugnies šou bei fejerverkai.
 
Eglė Stočkutė
yra Kita
Klaipėdiečių argumentai dėl specialiųjų planų erzina Vilnių