Kokios būna radijo stotelės ir kam jų reikia?

Turbūt esate pastebėję, kad kai kurie automobiliai turi gana ilgas antenas, kurios iš pirmo žvilgsnio neatrodo itin patogios. Automobiliai su ilgomis antenomis turi papildomų sunkumų plovyklose, požeminėse stovėjimo aikštelėse ir kitur. Tačiau, šios ilgos antenos nėra skirtos klausyti įprastų radijo stočių – tai yra ne FM, o CB radijo bangų imtuvas, kuriuo galima tiek priimti signalą, tiek jį išsiųsti.

Tai nėra mobilaus ryšio pakaitalas

Galima pagalvoti, kad CB radijo stotelės yra skirtos tiems vairuotojams, kurie neturi mobilaus ryšio su laisvų rankų įranga. Turint CB ryšio stotelę, galima bendrauti su kitais vairuotojais, pavyzdžiui, perspėti apie kokius nors pavojus arba kliūtis. Taip pat galite paprašyti reikiamos pagalbos arba sulaukti reikalingų kelio nuorodų.

Nuo mobilaus ryšio ši įranga skiriasi tuo, jog ji yra visiškai nepriklausoma – radijo dažnio nereikia pajungti į jokį ryšio tinklą, tad CB radijas veiks net ir tokiose vietose, kur neveikia įprastas mobilusis ryšys.

Kokios įrangos reikia, kad galėtumėte naudotis CB bangomis?

Kalbant apie CB ryšį, pats svarbiausias aksesuaras yra radijo stotelė. Jų būna kelių skirtingų kategorijų – stacionariosios stotelės, automobilinės stotelės bei nešiojamosios. Tiesą sakant, daugiausiai funkcijų bei galimybių turi stacionariosios, tačiau dažniausiai jas gana sunku pritaikyti naudojimui automobiliui.

Nešiojamosios stotelės turi mobilumo privalumą – jas galima eksploatuoti kaip tik norite, tačiau profesionalams tokia racija tikrai netiks dėl vienos paprastos priežasties – nei vienas gamintojas dar nesugebėjo stacionarių ir automobilinių radijo stotelių funkcijų bei kokybės sudėti į vieną, mažą, nešiojamą radijo stotelę. Taigi, renkantis CB bangų stotelę, jums reikės nuspręsti, ko reikia labiau – lengvumo ir mobilumo, ar kokybės ir funkcionalumo.

Optimaliausias variantas – dvi radijo stotelės

Daugelis vairuotojų, kuriems CB ryšys yra iš tiesų svarbus, pasirenka dviejų radijo stotelių komplektą – automobilyje jie turi stacionarią automobilinę stotelę, kuri turi daugybę funkcijų ir yra itin patikima. Visgi, jeigu ryšys yra reikalingas ir išlipus iš automobilio, labai gerai būtų daiktų dėžėje turėti dar vieną – nešiojamą radijo stotelę.

Renkantis CB stotelę, nemažą vaidmenį turėtų atlikti jos dydis. Kai kurios stotelės yra priderintos pagal dydį taip, kad tilptų į auto magnetolos vietą, tačiau kai kurios yra iš viso labai mažo dydžio, kad galėtų būti įmontuotos į neįprastas automobilio vietas (pagrinde dėl to, kad būtų maksimaliai apsaugotos nuo bandymų apvogti).

Ar lengva CB radiją įmontuoti į automobilį?

Nupirkus radijo stotelę, reikia nusipirkti ir anteną, jeigu jos nėra komplekte. Tuomet, prasideda montavimo darbai – radijo antena turi būti įklijuota kuo arčiau stogo centro, jeigu ji magnetinė. Taip pat, reikia tinkamai pravesti laidą – tiesiog praveskite jį taip, kad būtų patogu patiems ir kad laidas nekliudytų jūsų išlipant ir įlipant į automobilį. Nors magnetinės CB antenos yra gerokai populiaresnės dėl labai paprasto montavimo, specialistai dažnai teigia, kad įgręžiamos CB antenos yra patvaresnės. Paskutinis darbas po laido pravedimo – antenos suderinimas. Jis atliekamas su metru „CWR“. Vos tik tai padarius, galėsite mėgautis puikiu CB ryšiu kelionės metu.

yra Kita
Kokybiškos biuro kėdės internetu