Kokybiški ir ekonomiški: dažai „Dulux“ – saviems namams

Investuodami ne tik į pastato sienų estetiką, bet ir į kokybę, renkamės dažus, geriausiai atitinkančius šį pagrindinį praktiškų žmonių keliamą reikalavimą. Kas paprastai garantuoja pardavėjų siūlomų dažų kokybę? Gamintojo žinomumas ir jo produkcijai suteiktas tarptautinis kokybės sertifikatas–patyssvarbiausi kriterijai, kuriais galima pasikliauti renkantis prekę. Puikūs vartotojų atsiliepimai ir architektų pasitikėjimas – gana patikima rekomendacija, siaurinanti pasirinkimo ratą iš daugybės šiuo metu rinkoje siūlomos kokybiškos produkcijos. Be abejo, mūsų pasirinkimą visi šie dalykai veikia kartu, tačiau ką daryti, jeigu kokybės ir kainos kriterijai būdingi daugiau negu vienam gamintojui?

Tokiu atveju prekių ženklui „Dulux“ atstovaujančios įmonės „Multikontraktas“ vadovas, kalbėdamas apie šios linijos dažus, išskiria vadinamąjį ypatingąjį kriterijų – konkurentų pripažinimą. Taigi geriausias šios įmonės siūlomos produkcijos įvertinimas – kitų dažų importuotojai savo namams dažyti renkasi dažus „Dulux“. O kuo ypatingi šie dažai, pelnę privačių klientų, architektų, statybininkų, dažytojų ir net konkurentų pasitikėjimą?

Šiuos dažus gamina vienas didžiausių pasaulyje „ICI“ koncernas, sėkmingos veiklos pradžią – 1932 m. – siejantis su Didžiąja Britanija. Plėsdamas rinką, koncernas steigia gamyklas visoje Europoje. Viena jų buvo atidaryta Lenkijoje, kur įdiegus moderniausią Europoje vandeninės emulsijos gamybos liniją pradėta gaminti didelė „Dulux“ produkcijos dalis.

Koncerno „ICI“ gaminiai – ir linija „Dulux“, ir kiti pažymėti garsiais prekių ženklais – vertinami dėl ekologiškumo. Nuolatinės gamintojo investicijos į naują įrangą bei naujas technologijas užtikrina vartotojo bei jo aplinkos sveikatos saugumą. Dažais „Dulux“ nudažyti namai nepelija – paviršius „kvėpuoja“, nes susidaro mikroporos. Aktualią senų daugiabučių problemą – sienų pelijimą – šios linijos gamintojai siūlo spręsti drėgmės nebijančiais dažais („Dulux Diament polmat“).

Profesionalus dažytojas nebūtinas!

Su dažais „Dulux“ darbas vyksta sparčiai, nekyla įprastų, su namų dažymu susijusių, nepatogumų. Atnaujinti namus galima per savaitgalį: „Dulux“ parketinis vandeniu skiedžiamas lakas „Diamond“ be izocianidų išdžiūsta per dvi valandas, todėl per vieną dieną galima padengti tris keturis lako sluoksnius. Kitą dieną nesibaiminant dėl savo sveikatos galima grįžti namo – nelieka jokio nemalonaus kvapo.

Paprastai spontaniškus sprendimus pakeisti gyvenamąją aplinką perdažant kambarį ar jo dalį kaip niekas kitas „užgesina“ sunkumai, susiję su meistro, galinčio darbus pradėti tuoj pat, paieškomis. „Dulux“ gamintojai siūlo negaišti tam laiko, verčiau patys imkitės įgyvendinti savo sumanymus – greitai, kokybiškai ir ekonomiškai. Tiksotropinė emulsija nelaša nuo volelio, net dažant lubas. Dažydami dviem sluoksniais trumpo plauko veliūriniu voleliu ir paviršių padengsite lygiai, ir sunaudosite tik vieną litrą emulsijos 8 m2 (palyginti su dauguma kitų dažų, tokį plotą nudažytumėte tik vienu sluoksniu).

Ankstesnė patirtis, susijusi su sienos, nudažytos kitų gamintojų matine emulsija, priežiūra, gali paskatinti perdažyti suteptas sienas. Tačiau tai visai nebūtina, jei sienos nudažytos emulsija „Dulux Diament“ – jas galima lengvai nuvalyti drėgna šluoste, taip pat galima naudoti vandenį su plovikliu. Išdžiūvusi nuplauta sienos dalis nesiskiria nuo kitos sienos dalies − nuplautas paviršius neblizga.

Virtualūs eksperimentai su pasirinkta dažų spalva

Dešimties tūkstančių atspalvių paletė pribloškia teikiamų galimybių gausa ir tikrai sunku susigaudyti, jei konkrečiai neįsivaizduojama, koks priimtiniausias spalvų derinys. Kad būtų paprasčiau pasirinkti, „Dulux“ paletė suskirstyta į keturias grupes − šiltų, šaltų, vaiskių ir intensyvių atspalvių. Šią paletę ypač vertina dizaineriai ir architektai, nes jos gamtos atspalviai tarpusavyje dera itin natūraliai ir gražiai.

Produktų „Dulux“ asortimentas itin platus. Parinkti tinkamiausią konkrečiam atvejui padeda informacija, pateikiama prekybos vietose platinamuose lankstinukuose, bei parduotuvių konsultantai. „Dulux“ atstovai reguliariai rengia mokymus prekybos centrų konsultantams, kasmet pristato naujoves architektams ir dizaineriams.

Įprasta kokybišką produktą sieti su didelėmis kainomis. Tačiau minėtieji dažai yra ne tik kokybiški, bet ir ekonomiški. Net jei 1 l emulsijos „Dulux“ kaina − viena didžiausių Lietuvoje, nudažyti 1 m2 paviršiaus dažnai kainuoja pigiau nei su pigiausiais dažais.

Produkcija „Dulux“ jau 70 metų padeda daugybei pasaulio žmonių kurti vienintelius, jaukius, jiems mielus namus. Savo fantazijų rezultatais gali džiaugtis kiekvienas joms įgyvendinti pasirinkęs šiuo prekių ženklu žymimus dažus. O jei fantazijos atrodo kiek per drąsios, kad pasiryžtumėte eksperimentuoti savo namuose, pabandykite tai padaryti virtualiai – www.dulux-dazai.lt.

yra Kita
Kai tradiciniai paviršių valymo bei dengimo būdai neveiksmingi