Kultūros paveldo departamento vadovu tapo A. Kuncevičius

Penktadienį paaiškėjo naujasis Kultūros paveldo departamento vadovas. Dėl šio posto konkuravo šeši asmenys, siejami su didžiausiomis šalies partijomis. Konkursą į Kultūros paveldo departamento direktoriaus vietą laimėjo Albinas Kuncevičius. Konkurse taip pat dalyvavo Naglis Puteikis, Jūratė Juozaitienė, Gediminas Rutkauskas, Kęstutis Antanėlis ir Virgilijus Kačinskas.

Paminklosaugininkai užsimena, kad dėl šio posto susikovė bene visos didžiosios partijos.
 
Konkursą laimėjęs archeologas A.Kuncevičius anksčiau bandė patekti į parlamentą kandidatuodamas Liberalų ir centro sąjungos sąraše. Neoficialiai teigiama, kad A.Kuncevičių šiame poste norėjo matyti premjeras Algirdas Brazauskas bei jo patarėjas Algirdas Vapšys.
 
Kaip žinoma, buvęs Seimo narys istorikas N.Puteikis yra Tėvynės Sąjungos (TS, konservatorių) Klaipėdos skyriaus vadovas. Jis nesėkmingai kandidatavo į Seimą ir per pastaruosius rinkimus.
 
Kaip rašė LŽ, Darbo partijos (DP) atstovai spaudė pačių deleguotą kultūros ministrą Vladimirą Prudnikovą padėti šiame poste įsitvirtinti šiuo metu Aplinkos ministerijoje dirbančiam Kęstučiui Antanėliui.
 
Vadovauti Kultūros paveldo departamentui norėjo ir buvusi Seimo narė socialdemokratė architektė Jūratė Juozaitienė.
 
Kultūros paveldo vadovo kėdė liko tuščia prieš porą mėnesių, kai jo vadovė Diana Varnaitė buvo atleista už aplaidų ir nerūpestingą tiesioginių pareigų vykdymą.
yra Kita
Kultūros paveldas – šiuolaikiniams žmonių poreikiams