Kuo jūsų namams naudingi kaminų įdėklai?

Kaminų įdėklai tampa savaime suprantamu pasirinkimu saugiam kaminui. Ir nesvarbu ar kalbama apie naujai statomą namą ar renovuojamą seną. Tačiau ar tikrai žinote visus įdėklų privalumus bei kokią naudą jie teikia jūsų namams? Jei dar nežinote, iš šio straipsnio sužinosite net tris svarius kaminų įdėklų privalumus.

 

Apsauga nuo mūrinių kaminų ardymo
Mūriniai kaminai šaltuoju metu ir tuo pačiu šildymo sezono metu yra veikiami šalčio iš išorinės kamino pusės ir šilumos vidinėje dalyje(šilti kaminu kylantys dūmai). Šaltis iš išorės neleidžia įkaitinti mūro, todėl ant kamino vidinės pusės sienelių susidaro kondensatas. Sienos drėgsta, o drėgmė kenkia mūrinei sienai, taip laikui bėgant ardomas kaminas ir aplink jį esančios sienos.

Sumontavus kaminų įdėklą į mūrinį kaminą, kondensatas nebegali padaryti žalos. Pirmiausia, kamino įdėklas įkaista daug greičiau (vos per 1-2 minutes, kai tuo tarpu mūrinis kaminas apie 40 min), todėl mažiau galimybių susidaryti kondensatui. O jei kondensatas ir susidaro, jis lieka nerūdijančio plieno kamino įdėklo viduje, todėl nekenkia mūrinėms sienoms.

Apsauga nuo suodžių susidarymo
Kvadratiniuose ar stačiakampiuose mūriniuose kaminuose esantys statūs ir aštrūs kampai yra palanki terpė kauptis suodžių sąnašoms. Dūmai kyla sraigtu, todėl kampuose degimo produktai, kurie turėtų pasišalinti su dūmais, dažnai „užkliūna“ ir pradeda kauptis kampuose. Taip pat mūriniai kaminai, kuriuose kaupiasi kondensatas, drėgmė tampa „lipniu“ paviršiumi kauptis suodžiams. Taigi kaminai kemšasi, tenka valyti. Tuo tarpu nerūdijančio plieno kaminų įdėklai yra apvalūs (kvadratiniams kaminams) arba ovalūs (stačiakampiams kaminams), juose nėra kampų, todėl mažiau kaupiasi suodžiai ar kemšasi kaminas.

Apsauga nuo galimo gaisro
Taip vadinamas „suodžių gaisras“, yra ne kas kita kaip degantys suodžiai, suodžiams degant temperatūra pakyla nuo 1000 iki 1200 laipsnių karščio.Tokia temperatūra yra galima priežastis rimtam gaisrui jei kaminas nėra tvarkingas. Nerūdijantis plienas yra atsparus ir aukštoms temperatūroms. Todėl sumontavus kokybišką nerūdijančio plieno kamino įdėklą pastatas apsaugomas nuo galimo gaisro.

Apie UAB Sauresta
UAB Sauresta yra lietuviško kapitalo įmonė gaminanti nerūdijančio plieno dūmtraukius. Jau daugiau nei dešimtmetį sėkmingai veikiančios įmonės gaminamos produkcijos asortimentą sudaro metaliniai kaminai ir dūmtakių sistemos: dvisienių dūmtraukių sistemos, apskrito skerspjūvio dūmtakiai ir jų sistemos, ovalaus skerspjūvio dūmtakių sistemos, metaliniai kaminai, kaminų įdėklai, tvirtinimo detalės ir nestandartiniai gaminiai dūmtakių sistemoms. Visa produkcija sertifikuota, įmonė turi teisę žymėti produkciją CE kokybės ženklu.

yra Kita
Namai olose, kuriuose būtų smagu apsistoti