Kūrybinės virtuvės baldų dirbtuvės

Nuo seniausių laikų virtuvė laikoma namų centru. Ne veltui sakoma, kad tai šeimos židinys – juk šeima yra žmonės, gyvenantys vienuose namuose, prie vieno židinio besidalijantys ant tos pačios ugnies ruoštu maistu. Pasak senųjų tikėjimų tyrinėtojų, namų centru visada laikytas ugniakuras. Šioje zonoje buvo atliekamos įvairios apeigos namų dievams pagerbti, patys namai buvo traktuojami kaip patalpa aplink ugniakurą. Ugniakuro, virtuvės, kaip namų centro ir pagrindo, samprata išliko iki šiol. Šioje erdvėje dažniausiai bendrauja šeimos nariai, čia atvirauja bičiuliai ir draugai, tarsi tęsiant senuosius papročius virtuvėje neretai priimami svarbiausi šeimos gyvenimo sprendimai.

Būstą paverčia namais

Šiandien virtuvė – ne tik dvasinis namų traukos centras, bet ir savotiškas maisto gaminimo fabrikėlis, kuriame sutelktos naujausios ir pažangiausios technologijos. Virtuvės įrengimas paprastai − viena didžiausių šeimos investicijų, todėl ši erdvė turi atspindėti šeimininkų skonį, būti praktiška, funkcionali, teikti komfortą ir malonumą bei darniai įsilieti į visų namų interjerą. Suprasdama, kad sukurti tobulą virtuvę –tai sudėtingas, daug pastangų bei dizainerių ir būsimųjų šeimininkų bendradarbiavimo reikalaujantis darbas, UAB „Nabukas“ įkūrė virtuvės baldų studiją. Čia dirbantys dizaineriai kiekvienam individualiai sukurs ne tik stilingą, unikalią, bet ir užsakovo poreikius atitinkančią, svajones įgyvendinančią virtuvę.

„Nabuko“ baldų studija – tai savotiškos kūrybinės dirbtuvės. Čia brandinamos idėjos, vyksta kūrybiniai procesai, kurių metu gimsta unikalūs sprendimai.

Kiekvienas būstas turi savo dvasią ir at-mosferą, tačiau namais jis tampa tik įrengus virtuvę. Suprasdama šios erdvės svarbą, UAB „Nabukas“ savo klientams siūlo ne baldus, bet sprendimą ir tobulą jo įgyvendinimą. Kiekvienu atveju kuriamas naujas kūrinys – vienintelė Jūsų virtuvė. Todėl naujoji „Nabuko“ studija darbą pradeda šūkiu „Būstą paverčiame namais“, atskleidžiančiu, kad namų kūrimas prasideda nuo poreikių ir idėjų, o baigiasi grožiu ir funkcionalumu.

Malonus kūrybos procesas

Norint būsimajam virtuvės savininkui padėti lengviau suprasti tai, ko jis tikisi ir kaip įsivaizduoja savo virtuvę, studijoje pristatoma daugiau nei dvidešimt pagrindines pasaulio baldų mados tendencijas atitinkančių virtuvės baldų temų. Čia siūlomos idėjos vertinantiesiems novatoriškumą ir ekscentriką, klasikos tradiciją ar modernią klasikos interpretaciją. Ištobulinti estetiniai sprendimai ir jų įvairovė – tai „Nabuko“ virtuvės baldų skiriamasis bruožas.

Šių metų prestižinėje Milano baldų parodoje atsiskleidė kelios karščiausios sezono tendencijos – sintetinių medžiagų, organiškų spalvų naudojimas, stiklo, metalo estetika. Ypač populiarūs funkciniai sprendimai –tradicines spinteles keičia patogesni didžiuliai stalčiai, o spintelių viduje įrengtas linijinis, kelių spalvų diodinis apšvietimas atlieka ir netikėto puošybos elemento vaidmenį. Visos naujovės atsispindi ir „Nabuko“ dizainerių kūryboje. Naujienos bei dizaino temos čia kiekvieną kartą iš naujo interpretuojamos ir kartu su užsakovu perkuriamos pagal jo poreikius, gyvenimo būdą, skonį ir viziją. Paprastai virtuvė įrengiama ilgam laikui, tad kiekviena detalė, funkcinis ir estetinis sprendimas turi būti ypač išdailinti ir individualūs – taip kūrybos procesas „Nabuko“ studijoje tampa malonus bei lengvas procesas, suteikiantis daug teigiamų emocijų kiekvienam pirkėjui.

Galimybių įvairovė

„Nabuko“ virtuvės baldų gamintojai ir kūrėjai bendradarbiauja su patikimais ir pasaulyje gerai žinomais partneriais, tad visuomet žengia koja kojon su naujausiais technologiniais sprendimais. „Nabuko“ klientai gali rinktis solidžiai atrodančias vientisas buko, ąžuolo, beržo, trešnės, akacijos, uosio ar kitokios medienos masyvo dureles. Mėgstantieji ekspresiją čia ras blizgių ar matinių, ryškiomis vaiskiomis spalvomis nudažytų medienos dulkių plokščių fasadų (MDF). „Nabuko“ baldai išsiskiria dabar ypač populiariomis ir itin aukštos kokybės balinto ąžuolo, vyšnios, egzotiško Pietų Afrikos medžio, kuris vadinamas „venge“, ir kt. faneruotėmis, vadinamojo medžio lukšto durelėmis. Prie daugybės virtuvės durelių spalvų, atspalvių bei medžiagų derinamos ir spintelių karkaso spalvos. „Nabukas“, palyginti su kitų šalių gamintojais, siūlo gausią jų gamą, nors populiariausi išlieka baltos, pilkos bei medžio spalvos korpusai.

Vienas funkciškai svarbiausių virtuvės elementų − stalviršis. Jis privalo ne tik derėti prie visos virtuvės estetinių sprendimų, bet ir būti ypač atsparus. „Nabukas“ siūlo didžiulę įvairių spalvų ir medžiagų stalviršių paletę. Prie klasikinių baldų paprastai derinami medžio masyvo paviršiai, tačiau populiariausi – specialia technologija apdirbto dekoratyvinio plastiko stalviršiai. Ieškantiesiems ypatingų, išskirtinių sprendimų siūlomi lieti akmens masės stalviršiai, atveriantys daugiau sprendimo galimybių. Taip pat siūlomi ir kompaktinio laminato stalviršiai su aliuminio rėmais, kombinuotomis briaunomis, galintys sukurti ypatingą virtuvės kompoziciją.

Aukščiausi technologiniai sprendimai

Šiuolaikinė virtuvė – tai naujausios technologijos, šeimininkui suteikiančios ypatingą komfortą. Tad čia labai svarbu kokybiška, patvari ir patogi furnitūra, buitinė technika. „Nabuko“ virtuvės baldų kūrėjai, siekdami geriausio sprendimo, į virtuvės struktūrą integruoja patikimų gamintojų „Miele“, „Whirpool“ ir „Siemens“ buitinę techniką, tačiau dirba ir su kitais gamintojais.

Virtuvė turi būti kuriama kompleksiškai, tad atsižvelgiama net į smulkiausias detales – siekiama sukurti patogią vietą buitinei chemijai, sensorinį spintelės vidaus apšvietimą, vietoj įprastų lentynų integruoti patogius ištraukiamus metalinius stalčius ir t. t. Visi šie sprendimai virtuvės šeimininkui tampa ypač svarbūs. Kuriant virtuvės baldus naudojama aukštos kokybės furnitūra „Blum“, visur montuojami stabdymo ir pritraukimo mechanizmai leidžia dureles ar stalčių uždaryti švelniai ir tyliai, o ypač aukštos kokybės stalčių bėgeliams suteikiama net dvidešimties metų garantija – jų beveik neįmanoma sudėvėti. Taip pat naudojami pažangiausi spintelių durelių pakėlimo mechanizmai, leidžiantys jas atidaryti ir uždaryti saugiai ir be jokio vargo. Kiekvienoje virtuvėje susidaro ir nepatogių, sunkiai pasiekiamų nišų ar erdvių, kurioms „Nabukas“ siūlo daug įvairių „gudrybių“ – tai kampinė lentynų „karuselė“, spintelėje po plautuve įmontuojamas didžiulis ištraukiamas stalčius su lentynėle buitinei chemijai ir kelių dalių šiukšlių konteineriais. Taip pat racionaliai išnaudojama erdvė įprastoje grindjuostės vietoje – čia įmontuojami stalčiai, į kuriuos galima susidėti puodus ar rečiau naudojamas kepimo formas. Labai svarbus ir galutinis akcentas − patogus darbo vietos apšvietimas. Prie „Nabuko“ virtuvių spintelių dugno tvirtinami arba į dugną įmontuojami dienos šviesos šviestuvai, natūralia šviesa tolygiai apšviečiantys darbo stalą, ir saugiai instaliuojami elektros lizdai.

Virtuvė − ilgalaikė erdvė, reikalaujanti patvarių baldų, tad UAB „Nabukas“ specialistai būsimiems savo klientams siūlo nebijoti į ją investuoti daugiau lėšų ir pasirinkti patikimus sprendimus. Tai itin paprasta, kai galima pirkti išsimokėtinai. Visiems „Nabuko“ virtuvės baldams suteikiama penkerių metų garantija, o studijoje sukurtas unikalus, individualus, aukščiausio estetinio lygio sprendimas, patikima, komforto teikianti furnitūra bei patvarios medžiagos leis kiekvienam susikurti savo svajonių namus.

yra Kita
Klasika moderniame būste – atgimstančios idėjos