Langų technika, patenkinsianti net patį išrankiausią klientą

Namų langai − tai pagrindinė sąsaja su išoriniu pasauliu. Jie teikia būstui šviesos, jaukumo, gerą estetinę išvaizdą. Tačiau taip pat labai svarbu, kad langai užtikrintų šilumą, apsaugotų nuo vėjo ir triukšmo. Tai garantuoti gali tik kokybiški produktai, dėl to renkantis langus būtina atsižvelgti į pagrindinius jų techninius duomenis, užtikrinančius mažiausius šilumos nuostolius. Juk gausi plastikinių langų pasiūla dažnai sutrikdo vartotoją, neturintį pakankamos informacijos apie produktų techninius duomenis, dėl to ne visada pasirenkamas optimalus kainos ir kokybės santykis.

Patikimų gamybos partnerių pasirinkimo svarba

Plastikiniai langai – daugybės gamintojų produktas: vieni gamina langų profilius, kiti – stiklo paketus, dar kiti surinkinėja juos ir t. t. Taigi kyla didelė rizika pagamini nekokybišką produktą, juk pakanka vienam gamintojui padaryti nedidelę klaidą ir langas taps netinkamas vartotojui. Dėl to labai svarbu pasirinkti patikimus gamybos partnerius. UAB „Aluplasta“ yra 1982 m. Vokietijoje įkurtos langų profilių gamintojos „Aluplast“ atstovė Lietuvoje, rinkai siūlanti ilgametę gamybos patirtį, aukštą kokybę bei patikimus tiekėjus.
Koncernas stengiasi žengti koja kojon su laiku ir kylančiais vartotojų reikalavimais, nuolat analizuoti rinkos poreikius ir pasiūlyti vis pažangesnes profilių gamybos technologijas.

Orientavimasis į artimiausius tiekėjus

Siekiant pirmauti rinkoje, nuolat ieškoma naujų gamybos technologijų, orientuojamasi į vartotojus tenkinančias kainas, gebant išlaikyti aukštą produkcijos kokybę. Įmonės siūlomi profiliai importuojami iš Lenkijoje esančios naujai pastatytos gamyklos, kuri šiuo metu dar ir baigiama papildomai renovuoti: įrengiamas naujas staklynas, perkami papildomi ekstruderiai (prietaisai profiliniamsvamzdžiams gaminti). Visa tai daroma siekiant didinti gamybos našumą ir patenkinti sparčiai augančius rinkos poreikius. Dėl naujos gamyklos Lenkijoje, Poznanės mieste, sumažėjo transportavimo sąnaudos ir pagreitėjo pristatymo trukmė.

PVC profilių pranašumai

Iš „Aluplast“ siūlomo PVC profilio pagaminti langai išsiskiria puikia garso izoliacija, todėl jūs galite mėgautis ramybe namuose ir tiesiog pamiršti iš gatvės sklindantį triukšmą. Puiki šilumos apsauga, kurią užtikrina didelis rėmo storis bei daugiakamerinė plastikinių profilių konstrukcija, padeda vartotojui taupyti energiją, o kartu ir pinigus. Profiliai taip pat padidina langų saugumą, panaikindami lango, kaip lengviausio būdo įsibrauti į namus, variantą. Nors ir pagaminti iš nenatūralaus pluošto − plastiko, langai nekelia pavojaus aplinkai, nes jų sudėtyje nėra švino, jie taip pat lengvai perdirbami. Net iki 97 proc. gaminant langus panaudotų medžiagų galima atgauti kaip grynąją žaliavą, kuri vėliau naudojama naujiems plastikiniams langams gaminti. Tokia apgalvota įmonės ekologiškumo politika leidžia apsaugoti gamtą bei konstruktyviai naudoti net atliekines medžiagas.

Patvarumo kriterijus

Langų patvarumas yra svarbus profiliokokybės rodiklis. Dėl to profiliaiįmonėje gaminami itin kruopščiai, o jų kokybė kontroliuojama nuo įrankių paruošimo iki galutinio produkto. PVC profilių pluoštas yra atsparus daugeliui atmosferos veiksnių.
Sistema „Ideal 4000“
Koncernas „Aluplast“ plėtoja ir tobulina langų profilių sistemų „Ideal“ technologinius sprendimus. „Ideal 4000“ penkių kamerų konstrukcija ir 70 mm montavimo gylis užtikrina optimalius langų duomenis bei gerą šilumos ir garso izoliaciją. Gamintojai siūlo įvairius sistemos variantus – su aptaisu, pusiniu aptaisu ir be aptaiso. Sistema „Ideal 4000 Round-line“ leidžia pasiūlyti naujas suapvalintas langų formas, kurios dėl sumažinto rėmo ir sąvaros aukščio leidžia padidinti įstiklinamo paviršiaus plotą, tad į vidų patenka daugiau šviesos. Profiliogamintojaiorientuojasi į tai, kad jų produkcijos duomenys atitiktų griežčiausius šilumos apsaugos standartų reikalavimus, o gaminių dizainas atspindėtų naujausias langų rinkoje vyraujančias kryptis.

Pažangūs „Aluplast“ profiliai

Dar modernesni „Aluplast“ sisteminiai sprendimai realizuojami šešių kamerų profiliuose„Ideal 6000 Passiv-Haus“. Šių profilių montavimo gylis didesnis −80 mm. Juose naudojami specialūs didesnės šilumos izoliacijos sutvirtinimai su plastikine juosta, o kameros papildomai sutvirtintos specialiai suformuotu poliuretano putplasčiu. Šiuose profiliuoseįmontuota vidurinė tarpinė, kuri išskiria sausą zoną − joje montuojami langų apkaustai.
Vartotojai, ieškantys kompaktiška konstrukcija ir šiuolaikišku dizainu išsiskiriančių langų, gali rinktis „Ideal 5000 Passiv-Haus“ profilių sistemą. Be minėtų pranašumų, sistema taip pat atitinka griežtus šilumos apsaugos standartų reikalavimus – lango, įstiklinto jungtiniu stiklu (kurio šilumos perdavimo koeficientas− 0,7 W/m2K), bendras šilumos perdavimo koeficientas bandymo metu buvo 0,84 W/m2K.

Nauji moderniausi langų profiliai

Sistema „Ideal 6000“ yra viena naujausių ir moderniausių langų sistemų. Projektuojant šią sistemą daug dėmesio buvo skiriama stiliui ir profiliošilumos izoliacijos kokybei. Sistema atitinka ne tik visus techninius reikalavimus, bet ir gali patenkinti patį rafinuočiausią skonį. Ši sistema sudaryta iš šešių kamerų, kas lemia gerokai didesnę profiliošilumos izoliaciją. Rėmo statybinis gylis – net 80 mm.
 
Tarsi patobulintas sistemos „Ideal 4000“ variantas rinkai siūlomas kitas –„Ideal 7000“. Šią sistemą sudarantis rėmas yra didesnio statybinio gylio, siekiančio 80 mm. Profilį sudaro net septynios kameros, o tai užtikrina optimalius statybinius duomenis ir maksimalią šilumos bei garso izoliaciją.

Naujovė Lietuvos rinkoje − stiklo paketo įklijavimo technologija

Bendrovė savo klientams siūlo naują technologiją – stiklo paketo įklijavimą į lango konstrukciją. Ši technologija suteikia naujų langų gamybos galimybių. Sistema išsiskiria tuo, kad sutvirtina visą sąvaros konstrukciją, joje nenaudojama plieno armatūra. Tai net 20 proc. pagerina šilumos izoliaciją ir sumažina šalčio tiltelių atsiradimo tikimybę. Į sąvarą įklijuotas stiklo paketas optimaliai tolygiai paskirsto svorį visoje konstrukcijoje. Dėl siauresnės lango konstrukcijos padidėja įstiklinimo plotas. Be jau išvardytų naujosios sistemos pranašumų, būtina paminėti sumažėjusią stiklo trūkimo bei įsilaužimų (neįmanoma išimti stiklo paketo) riziką, geresnę garso izoliaciją, automatizuotą stiklinimo ir greitą lango gamybos procesą, mažesnes gamybos sąnaudas. Ši technologija atveria naują plastikinių langų kokybės koncepciją, leidžiančią klientams pasiūlyti papildomas galimybes savo produkcijos patikimumui užtikrinti.

Daug dėmesio partnerių atrankai

Ne pirmus metus Lietuvos rinkoje aktyviai dirbanti ir tvirtas pozicijas užimanti bendrovė savo veiklos perspektyvose mato ir kitas Baltijos valstybes. Šiuo metu vykdomos aktyvios derybos su keliomis Norvegijos langų gamintojų įmonėmis. Norima išsirinkti partnerius, kurie užtikrintų, kad iš įmonės siūlomų profilių pagaminti langai atitiks aukščiausius kokybės standartus. Tai rodo, jog UAB „Aluplasta“ orientuojasi į patikimus partnerius, vykdo kruopščią jų atranką. Taip pat bendrovė turi atstovybę Kaliningrade, palaiko prekybinius ryšius su Latvija bei Estija. Tačiau pagrindinė veiklos rinka vis dėlto yra Lietuvoje. Bendrovės centrinė būstinė įsikūrusi Vilniuje, tačiau bendradarbiaujama su įvairiuose šalies regionuose išsidėsčiusiais langų gamintojais. Siekiant išlaikyti ar dar labiau išplėsti pozicijas rinkoje, daug dėmesio teikiama produktyviam bendradarbiavimui su tiekėjais. „Aluplasta“ prisiima atsakomybę už parduodamus profilius,prireikus gali pasiūlyti profesionalų konsultacijas.
 
Išskirtinis dėmesys klientams, operatyvus prekių pristatymas, bendradarbiavimas su aukštą kokybę užtikrinančiais tiekėjais, nuolatinis domėjimasis rinkos naujovėmis ir galimybė pirmiesiems jas pristatyti Lietuvos rinkai išskiria bendrovę iš konkurentų, paverčia ją ypač patrauklia partnere.
yra Kita
Langai jūsų namų jaukumui