Latvijoje atidaryta nauja „Baumit“ sausų statybinių mišinių gamykla

„Baumit“ – vienas populiariausių Europos statybinių medžiagų prekių ženklų. Tai dviejų šeimų valdomų austrų koncernų „Schmid Industrie Holding“ ir „Wietersdorfer Gruppe“ daugiau nei šimtametę gamybos patirtį skaičiuojančio bendradarbiavimo rezultatas. Didelis „Baumit“ produktų asortimentas, puikus aptarnavimas – priežastys, lėmusios tai, kad bendrovės produkcijos galima rasti beveik visose Europos statybos įmonėse.

 
Šiuo metu „Baumit“ turi apie 100 filialų ir gamyklų 28 skirtingose šalyse. Lietuvoje prekių ženklas „Baumit“ pirmą kartą pasirodė dar 2003 m., o prieš metus buvo įkurta ir atstovybė. Iki šiol dauguma statybinių medžiagų Lietuvos rinkai buvo tiekiama iš Austrijos ir Vokietijos gamyklų, tačiau šiandien medžiagų pristatymas tapo dar operatyvesnis – statybiniai mišiniai Baltijos šalių rinkoms bus tiekiami iš naujosios „Baumit“ sausų statybinių mišinių gamyklos (Kuoknese, Latvija), į kurios statybas įmonė investavo apie 2,8 mln. eurų.
 
Prekių ženklas „Baumit“ senosiose Vakarų šalių statybų rinkose (Vokietijoje, Austrijoje, Lenkijoje, Balkanų šalyse ir kt.) jau senokai įsitvirtino lyderiaujančių prekių ženklų pozicijose. O Šiaurėje, Baltijos šalių rinkose, šios įmonės produkcija pradėta populiarinti tik prieš kelerius metus. Kaip teigia „Baumit“ vadovas Baltijos šalims Ilvaras Jecas, idėja statyti naują gamyklą Latvijoje „Baumit“ savininkams kilo matant prekybos perspektyvas Baltijos šalių, Rusijos ir Baltarusijos rinkose. „Buvo nuspręsta populiarinti prekių ženklą šiose rinkose ir išsikovoti deramas pozicijas, nes „Baumit“ produkcija gali sėkmingai konkuruoti ne tik kokybe, bet ir kaina. Tai tikrai nereiškia, kad esame orientuoti į žemiausias kainas, nes tai reikštų ir žemesnę kokybę, – mūsų produkcijos pranašumas – patrauklios kainos ir kokybės santykis. Be to, vienas pagrindinių „Baumit“ siekių visuomet buvo greitas ir efektyvus pristatymas, būtent todėl ir buvo pastatyta naujoji gamykla,“ – teigė I. Jecas.
 
Pasak įmonės vadovo Baltijos šalims, optimalūs gamyklos pajėgumai – 45 tūkst. tonų per metus: „Be abejo, iš pradžių gamykla nesidarbuos visu pajėgumu, tačiau po dvejų, daugiausia – trejų metų planuojame gaminti 45 tūkst. tonų statybinių mišinių per metus. Nauja gamykla užima 4 ha plotą, kai kurių įrenginių aukštis siekia 12 m, gamybinis plotas sudaro apie 1 000 m² ir ten darbuojasi 25 žmonės. „Dalį produkcijos planuojame realizuoti Latvijoje, tačiau dauguma medžiagų keliaus į kaimynę Lietuvą, nes, atsižvelgiant į dabartinius ekonominius sunkumus, šioje šalyje statybų rinka aktyviausia iš visų Baltijos šalių. Be to, dairomės ir į Skandinavijos šalių rinkas“, – pasakojo I. Jecas. Jis įsitikinęs, kad ekonominis nuosmukis neturės didelės įtakos sėkmingai gamyklos veiklai. Pasak „Baumit“ komercijos direktoriaus Baltijos šalims Andrėjaus Samuilovo, tai bus viena moderniausių „Baumit“ gamyklų Europoje, kurioje visi gamybos procesai automatizuoti, todėl ji užima palyginti nedidelį gamybinį plotą ir gamyklos darbuotojų skaičius nėra didelis.
 
Naujoje gamykloje daugiausia bus gaminama pastatų šiltinimo sistemoms skirtų medžiagų, kurios, be abejo, turės visus reikiamus sertifikatus. „Taip pat šios gamyklos gaminiai bus įtraukti į „Baumit“ ETA šiltinimo sistemų sertifikatus, kurių mūsų bendrovė jau turi net šešis“, – pasakojo A. Samuilovas.
 
„Baumit“ produktų kokybė, darbuotojų kompetencija ir klientų aptarnavimas bus tinkamai įvertinti ir sulauks sėkmės, nes aukštos kokybės sprendimų paklausa statyboje, visų pirma atnaujinimo, sanavimo ir šilumos izoliavimo srityse, Lietuvoje išlieka itin aktuali. „Juolab kad netrukus pagaliau turėtų pajudėti senųjų daugiabučių renovacijos procesas“, – teigia A. Samuilovas.
yra Kita
Latviams pavyko prisivilioti prestižinį viešbučių tinklą „Hyatt“