Lieto akmens, marmuro ir granito naudojimą riboja tik žmogaus fantazija

Ieškote originalių idėjų ir dar neišbandytų medžiagų? Puikią gaminių kokybę, formų dizainą ir naujų kūrybos galimybių galite atrasti išbandę dirbtinio marmuro technologiją. Lieto marmuro produkcija tarptautinėje Ženevos parodoje du kartus atstovavo JAV (iš viso dalyvavo 28 valstybės) ir abu kartus laimėjo sidabro medalius. 1998 metais šis unikalus produktas pradėtas gaminti ir Lietuvoje – „Baltijos marmuro“ vardu.

Neribotos galimybės

Lietas akmuo „Dura Stone“ – visame pasaulyje žinomai „Solid Surface“ medžiagų grupei priklausantis sintetinis akmuo, gaminamas pagal keturiasdešimt metų amerikiečių puoselėjamą technologiją. Šis lietas akmuo savo ypatybėmis panašus į „Corian“ ir „Cristalan“ medžiagas, tai vienas patvariausių ir moderniausių natūralios ir sintetinės medžiagos junginių. „Dura Stone“ akmens masę sudaro aliuminio trihidratas (išgaunamas iš boksito rūdos), homogeniškai sujungtas su modifikuota derva, todėl lieto akmens spalva ir struktūra išlieka per visą medžiagos storį. Šis lietas akmuo atsparus dėvėjimuisi, o lygaus paviršiaus monolitinė medžiaga imituoja natūralų akmenį. Sintetinei medžiagai būdingos puikios estetinės ir higieninės ypatybės.

Lietą akmenį „Dura Stone“ galima pritaikyti įvairiose srityse. Medžiaga naudojama restoranų, kavinių, barų, viešbučių, bankų, biurų interjerams, virtuvės, plautuvės, vonios baldų, laboratorijų stalviršių gamybai, sienų plokštėms, dekoratyviniams elementams. Įvairūs atspalviai ir galimybė suteikti įmantriausias formas suteikia gaminiui masyvumo ir solidumo, puikiai derančio tiek prie modernaus, tiek ir prie klasikinio interjero. Naudojant „Dura Stone“, virtuvinių stalviršių dydžiui, pločiui, storiui ir formai ribų nėra, todėl baldų projektuotojams ir dizaineriams suteikiama visiška fantazijos laisvė.

Su „Dura Stone“ galima įgyvendinti individualiausius dizaino sprendimus, nes paviršiai yra vientisi – be sujungiamųjų siūlių (atskiroms lieto akmens dalims sujungti naudojamas besiūlis būdas). Neporinga medžiagos struktūra nesugeria skysčių, todėl nelieka dėmių ir negali daugintis bakterijos. Gaminius prižiūrėti ir atnaujinti paprasta – įbrėžimai pašalinami tiesiog šveičiant.

„Dura Stone“, palygti su natūraliu marmuru, granitu ar akmeniu, būdingas šiltas paviršius. Lietas akmuo atsparus temperatūros pokyčiams (iki +220 °C). Į lieto akmens virtuvinius stalviršius be jungiamųjų siūlių galima įmontuoti tos pačios spalvos medžiagas ir plautuves. Besiūlis plautuvės ir stalviršio sujungimo būdas neleidžia kauptis nešvarumams ir drėgmei, sudaro prabangos įvaizdį. „Dura Stone“ taip pat naudojamas sienų apdailai. Jis suteikia sienoms nepriekaištingos švaros ir išskirtinio dizaino įspūdį.

Naujos kartos lieto marmuro ir lieto granito gaminiai

Lieto marmuro ir lieto granito dirbiniai gaminami iš susmulkintų marmuro ir dirbtinio granito miltelių bei specialių rišiklių. Lieto marmuro produktai yra baltos spalvos, todėl jų paviršius iš pirmo žvilgsnio labai panašus į keramiką. Tačiau pagrindinis lieto marmuro pranašumas – galimybė įgyvendinti visas idėjas, nes produktai gaminami pagal individualius užsakymus.
 
Įvairių atspalvių lieto granito gaminiai gali būti blizgaus arba matinio paviršiaus. Iš lieto marmuro ir lieto granito gaminami įvairių formų ir dydžių stalviršiai su įlietais tos pačios spalvos praustuvais, kuriuos galima pritaikyti prie įvairių vonios kambario baldų. Stalviršiai su praustuvais jungiami be žymių, nes sukurti liejimo būdu. Praustuvų forma, vieta ir jų vienetų skaičius stalviršyje vartotojui pageidaujant gali kisti.
 
Lieto marmuro ir lieto granito (skirtingai nei natūralaus marmuro gaminių) paviršiai labai lygūs, be porų, todėl visiškai nesugeria rūdžių, dėmių, riebalų ar kitų nešvarumų. Be to, šių gaminių paviršius šiltas ir sugebantis įgauti aplinkos temperatūrą.
Pagal individualų užsakymą iš lieto marmuro ir lieto granito taip pat gaminamos įvairių dydžių palangės ir kiti nestandartiniai gaminiai.
yra Kita
Lietaus surinkimo rezervuarai